Bună tuturor și bine ne-am regăsit cu ocazia primului articol din anotimpul acesta. Vă spuneam în articolul precedent (dacă l-ai ratat click aici) că pe lângă topul cu 5 cărți de care m-am îndrăgostit vara aceasta va mai urma ceva asemănător. Mai precis, 5 cărți care mi-au făcut vara mai frumoasă. Acest articol fiind o completare la cel menționat mai devreme pentru că, pur și simplu nu am putut alege doar cinci cărți. Fără alte introduceri:
5 cărți care mi-au făcut vara mai frumoasă
5. Prințul Nemilos de Holly Black
Prințul Nemilos de Holly Black este orice nu te-ai aștepta. Acțiunea romanului începe într-un mod atât de brusc încât ai impresia că ai căzut în groapa din Alice în Țara Minunilor. Și tot cazi și cazi până când ajungi să nimerești alături de Jude, Taryn și Vivi.Cum au ajuns cele trei în tărâmul de sub deal aflăm chiar de la începutul romanului. Părinții lor au fost uciși iar cele trei fete răpite și aduse în acest loc magic. Loc, din care una dintre ele provine. Cea mai mare dintre ele, Viviana. Nimic nu este mai detestabil pe tărâmul zânelor decât să fii muritor. De a fi ceva trecător. Și, ca atare, cele două fete muritoare sunt nevoite să sufere batjocora celorlalți în fiecare zi. Sunt nevoite să se teamă de mâncarea sau băutura zânelor ce are efectul drogurilor asupra lor. Pe parcursul romanului o vom urmări pe Jude transformându-se din fata răpită și batjocorită într-o adevărată luptătoare. Scopul său? Să pună puterea regatului în mâinile celei mai potrivite persoane.
Recenzia completă aici.
4.Bad Romance de Heather Demetrios
Pentru mine, Bad Romance de Heather Demetrios se aseamănă un pic cu romanele scrise de Colleen Hoover. Deoarece, ambele autoare arată o nouă față a iubirii, o față pe care mulți evită să o scoată în evidență. Mai precis, cele două autoare aduc în discuție și poveștile de iubire care nu au neapărat un final fericit . Sunt autoare care vorbesc și despre părțile urâte ale dragostei. Heather Demetrios, în cartea Bad Romance, pune accentul pe iubirea abuzivă, iubirea care ia mai mult decât oferă.
Această iubire abuzivă este ilustrată prin două relații. Prima dată prin căsnicia dintre mama și tatăl vitreg al personajului principal. Ceea ce a plecat de la o poveste de dragoste și șansa unui cămin iubitor s-a transformat într-o relație toxică. Atât pentru femeia adultă cât și pentru cele două fiice ale sale.
Ce-a de doua relație negativă, bad romance, ilustrată în care este cea dintre Grace și Gavin. Viața tinerei Grace devine mai bună odată ce Gavin -un tânăr cântăreț, frumos și talentat, se îndrăgostește de ea. În acest moment, Grace crede că totul este mult prea frumos pentru a fi adevărat. Că a primit de la viață chiar mai mult decât și-ar fi imaginat vreodată. Adevărul este, însă, cu totul altul. Deoarece minunatul Gavin are un defect capital. Obsesia pentru control.
Recenzia completă aici.
3. Scarlet de Marissa Meyer ( volumul 2 din seria Cronicile Lunare)
După cum știm deja, Cinder reprezintă varianta S.F. a mult îndrăgitei povești pe care ne-o spuneau bunicii atunci când eram mici, Cenușăreasa. Volumul doi al seriei Cronicile Lunare, Scarlet, ne aduce în atenție o altă poveste de care suntem foarte atașați. O poveste care. evident, a suferit și ea niște modificări majore. Dacă încă nu v-ați dat seama după titlul volumului permiteți-mi să vă dezvălui ideea de la baza romanului. Scarlet este nimeni altcineva decât Scufița Roșie.
Și bineînțeles, nu ar fi Scufița Roșie dacă nu ar avea o capă roșie, o bunicuță și un lup fioros. Aici însă povestea originală a suferit câteva modificări. Ca și cum zâna din Cenușăreasa și-ar fi folosit bagheta magică, scufia a devenit hanorac. Bunicuța a rămas la aceeași vârstă doar că noua noastră bătrânică este un fost pilot militar, actuala patroană a unei ferme de mâncare organică și, partea interesantă, este dată dispărută de două săptămâni. Poliția a renunțat să o mai caute. Motivul? În urma chestionării câtorva vecini s-a ajuns la concluzia că bunicuța era cam excentrică și că probabil a plecat de bună voie. Dar, Scarlet știe că asta nu are cum să fie adevărat. Cineva a răpit-o pe bunica sa. Întrebările sunt cine și de ce?
Recenzia completă aici.
2. Seria Dispozitive Infernale de Cassandra Clare
Seria Dispozitive infernale de Cassandra Clare aduce la lumina tiparului lumea ascunsă a Londrei. Lume în care predomină creaturi întunecate, de la vârcolaci până la vampiri și demoni. Dar, personajele centrale ale acestei serii nu sunt creaturile din Lumea de Jos. Ci vânătorii de umbre. Oameni prin ale căror vene curge sângele îngerilor. Generații întregi de vânători de umbre au avut menirea de a nu le permite creaturilor lumii de jos să facă orice poftesc acestea.
Mudanii, sau oamenii simpli, nu știu de aceste ființe ce își fac veacul în draga lor Londra. Și nici Tessa Grey nu știe acest lucru. Defapt, Tessa Grey nu știe nici măcar ce puteri posedă până când nu este răpită de către Surorile Întunecate. Răpită și obligată să accepte șocul de a fi altceva înafară de om. La asta adăugându-se și teama pentru fratele său Nathaniel pe care surorile susțin că îl țin captiv.
Recenzia completă aici.
1.Călărețul de aramă de Paullina Simons
Călărețul de aramă de Paullina Simons este povestea unei iubiri din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O iubire crescută în aerul rece al Rusiei comuniste, o dragoste șoptită pe la colțuri de frica NKVD-ului. Tatiana are doar șaptesprezece ani când naziști invadează Rusia, în 1941. Tânăra locuiește împreună cu părinții săi, bunicii din partea tatălui, sora și fratele geamăn, în două cămăruțe în Leningrad. Traiul lor este modest dar, este unul liniștit. Ambii părinții lucrează, la fel ca și bunicul. Fetele lucrează deasemenea. În timp ce Dașa, sora cea mare, este asistenta unui medic stomatolog, Tatiana își petrece ziua la uzină visând că de la anul va putea merge la universitate.
Lucrurile își continuă mersul obișnuit în Leningrad în ciuda invaziei naziștilor. Distanța dintre oraș și granițele țării find motivul vieților liniștite ale locuitorilor. În această perioadă tristă, Tatiana descoperă că până în acest moment doar a existat.Și că de acum încolo începe cu adevărat să traiască. Motivul? Întâlnirea acesteia cu tânărul Alexander, locotenent în Armata Roșie.
Recenzia completă aici.
No Comments