Recenzie Scarlet de Marissa Meyer

03/08/2018

ScarletTitlu: Scarlet

Autor: Marissa Meyer

Număr de pagini: aprox 452

Editura: Puffin/ Epica (România)

Un august cât mai bun tuturor! Iată că a venit și ultima lună de vară iar noi  aici pe blog ne pregătim să dăm startul lunii cu una dintre cele mai așteptate recenzii. Și anume, recenzia cărții Scarlet de Marissa Meyer. A doua carte a seriei Cronicile Lunare, serie al cărui prim volum, Cinder, a făcut  furori printre rândurile șoriceilor de bibliotecă. Cei de la Epica ne-au promis că nici toamna aceasta nu ne lasă să ne plictisim și ca atare Scarlet apare pe rafturile librăriilor odată cu paltoanele în dulap. Dar, pentru cei are sunt prea curioși să aștepte cartea tradusă ( așa cum am fost și eu) aveți oricând posibilitatea să alegeți să citiți cartea în engleză sau recenzia sa, în română, aici pe blog.  Fără alte adăugări:

Scarlet de Marissa Meyer ( volumul 2 din Cronicile Lunare)

Vă mai amintiți cum s-a terminat volumul 1? Ei bine, draga noastră Cinder a fost demascată în fața lui Kai ca fiind nu doar cyborg ci și lunară. De asemenea, a fost și închisă și urmează să fie trimisă înapoi pe Luna unde regina Levana îi va face felul. Dar de ce este atât de pornită regina pe Cinder? Exact! Deoarece Cinder este nimeni altcineva decât Prințesa Selene, moștenitoarea de drept a tronului Lunei și singura din tot regatul despre care se zvonește că ar avea puteri mai mari ca actuala regină.

Cam aici am rămas cu toții cu sufletul la gură întrebându-ne ce se va întâmpla mai departe cu cyborgul care a reușit să ne cucerească inimile și care ne-a făcut să ne imaginăm cum ar arata regina cea rea între gratii. Ce se va întâmpla mai departe cu Cinder? Ei bine, aceasta va deveni cea mai căutată persoană din toată lumea din momentul în care va reuși să evadeze din închisoare. Să fii cel mai urmărit fugar din lume nu este ușor. Mai ales în momentul în care regina Levana amenință că dacă nu vei îi vei fi predată va ataca pământul.

După cum știm deja, Cinder reprezintă varianta S.F. a mult îndrăgitei povești pe care ne-o spuneau bunicii atunci când eram mici, Cenușăreasa. Volumul doi al seriei Cronicile Lunare, Scarlet, ne aduce în atenție o altă poveste de care suntem foarte atașați. O poveste care. evident, a suferit și ea niște modificări majore. Dacă încă nu v-ați dat seama după titlul volumului permiteți-mi să vă dezvălui ideea de la baza romanului. Scarlet este nimeni altcineva decât Scufița Roșie.

Scufița Roșie în variantă S.F.

Și bineînțeles, nu ar fi Scufița Roșie dacă nu ar avea o capă roșie, o bunicuță și un lup fioros. Aici însă povestea originală a suferit câteva modificări. Ca și cum zâna din Cenușăreasa și-ar fi folosit bagheta magică, scufia a devenit hanorac. Bunicuța a rămas la aceeași vârstă doar că noua noastră bătrânică este un fost pilot militar, actuala patroană a unei ferme de mâncare organică și, partea interesantă, este dată dispărută de două săptămâni. Poliția a renunțat să o mai caute. Motivul? În urma chestionării câtorva vecini s-a ajuns la concluzia că bunicuța era cam excentrică și că probabil a plecat de bună voie.  Dar, Scarlet știe că asta nu are cum să fie adevărat. Cineva a răpit-o pe bunica sa. Întrebările sunt cine și de ce?

Iar despre noul model de lup se pot spune chiar mai multe decât despre bunică. Cum ar fi faptul că a renunțat la pădure, la statutul de animal și a devenit… luptător stradal. Wolf, este un luptător al cărui instincte de prădător sunt mai ascuțite ca alor alte oameni. Lupta într-un mod barbar și reflexele sale sunt de-a dreptul spectaculoase. A, încă un amănunt, este îndrăgostit de roșii. Dar nu orice tip de roșie. Și cele care cresc la ferma unde locuiește Scarlet.

Relația dintre Wolf și Scarlet este una tensionată. Ea nu are încredere în el. Dar, din nefericire pentru ea, Scarlet nu are altă opțiune decât să se încreadă în Wolf. Motivul? Este este singurul care este dispus să o ajute în găsirea bunicii sale. Iar, faptul că are nevoie de cineva ca el devine relevant în momentul în care Scarlet își găsește casa răscolită iar în dormitorul bunicii sale întâlnește un bărbat pe care nu l-a mai văzut de ani de zile.

Scarlet din toamnă la Epica

Ce detalii vă mai pot da despre acest volum din Cronicile Lunare? Ei bine, vă pot spune, fără să exagerez, că este chiar mai bun decât primul. Plin de răsturnări de situație, suspans și lunari. Abia aștept să văd și varianta celor de la Epica pentru Scarlet. Vă rog să lăsați în comentarii ce credeți voi că se va întâmpla în acest nou roman aflat sub semnătura Marissei Meyer.

Pentru recenzia primului volum, Cinder, click aici.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: