Recenzie Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford

31/07/2018

Femeia din Orient Express

Titlu: Femeia din Orient Express

Autor: Lindsay Jayne Ashford

Număr de pagini: 328

Editura: Nemira

Iată-ne ajunși și la ultima recenzie pe luna iulie. O lună pe care o pot numi destul de prosperă în ceea ce privește blogul atât din punct de vedere al articolelor cât și din punct de vedere al vizualizărilor. Și ca să încheiem luna într-un mod elegant, am ales să vă prezint astăzi recenzia cărții Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford apărută la editura Nemira.

De multe ori atunci când am citit o carte m-am gândit la persoana care a scris acele pagini. M-am gândit cum este acea persoană, ce a inspirată să scrie și de ce a ales acest gen anume. Când a fost vorba despre scriitorii mei preferați le-am citit bibliografiile. Este un lucru fascinant să citești despre un autor și despre viața acestuia. Dar, un lucru la fel de fascinant, este să ai ocazia să citești o carte unde unul din autorii tăi preferați este personaj.

 

 Cele 3 călătoare din Orient Express

Astfel, în Femeia din Orient Express, o avem ca personaj central pe Agatha Christie. Aceasta nu ne este prezentată din perspectiva femeii autor, femeia pregătită să cucerească lumea. Ci, din postura de femeie singură, proaspăt divorțată, târâtă prin noroi de către ziarele de scandal. Dorind să se redescopere pe sine, să uite pentru o vreme de nunta fostului său soț și să scape de ochii presei, Agatha pornește într-o călătorie fascinantă spre Bagdad. Mijlocul de transport, nimic altceva decât faimosul Orient Express.

Alături de Agatha, în tren se vor sui alte două femei remarcabile aflate într-un punct vulnerabil al vieții lor. Una dintre ele este Katherine, renumită pentru colaborările sale cu casele de modă. Poate acest lucru nu este surprinzător, dar dacă v-aș spune că acum văduva Katherine își petrece majoritatea timpului printre săpăturile din Bagdad, desenând obiecte scoase la lumină după mii de ani? Însă, bucuria de a fi prima care schițează aceste obiecte este umbrită de condiția pe care Muzeul Britanic i-a pus-o. Pentru a rămâne alături de cercetători, Katherine trebuie să se mărite cu unul din colegii săi. 

Pe de altă parte o avem pe Nancy. Tânără al cărui chip a apărut nu doar o dată pe coperțile revistelor. O viață de fotomodel și proaspăta soție a unui nobil englez. Se pare că Nancy a tras lozul cel mare la tombola destinelor. Dar, dacă e așa, de ce fuge proaspăta mireasă spre Bagdad spre a refugia la verișoara sa? Și de ce în miez de noapte, Agatha zărește un bărbat asemănător cu soțul său pe peronul din Paris? Un bărbat pe care Nancy l-a primit mai devreme în patul său. Stranie coincidență, zărirea fostului soț pe peron și coincidența dintre numele pasagerei și cel al femeii pentru care Agatha a fost părăsită.

Femeia din Orient Express o carte despre lupta pentru fericire

 Femeia din Orient Express este cu siguranță o carte cu totul deosebită. Lăsând la o parte implicarea unui autor faimos ca personaj, Femeia din Orient Express spune povestea unei femei nevoită să se lupte cu morile de vânt. Unei femei care pleacă într-o călătorie din diferite motive. Pentru a se regăsi, pentru a fugi sau pentru a se întâlni fix cu lucrul de care se teme. Când cele trei călătoare se vor întâlni, fiecare dintre ele va încerca să își ascundă secretele în spatele unui zâmbet.

Agatha își va ascunde identitatea, Katherine își va ascunde probleme iar Nancy sarcina. Fiecare dintre ele are ceva ce nu dorește să dezvăluie. Dar, pe parcursul romanului, secretele vor ieși la iveală. Și, contrar multor cazuri, de data aceasta dezvăluirea secretelor nu va destrăma nimic. Ci va consolida o prietenie frumoasă între trei femei care sunt mult mai puternice decât se cred.

Femeia din Orient Express poate fi considerată o carte din care putem învăța foarte multe lucruri. O carte în care putem învăța că, lucrurile de care ne este cel mai frică nu sunt chiar atât de înfricoșătoare pe cât credem noi. Iar, secretele pe care le ținem unii de alții, în timp au tendința să ne macine mult prea rău. Și în același timp, să distrugă și prieteniile sau familiile noastre.

No Comments

Leave a Reply