Recenzie: Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii – Colleen Hoover

22/05/2018

 Fiind fată de multe ori mi s-au recomand spre lectură romane de dragoste. Nu am înțeles niciodată de ce dacă sunt  fată automat trebuie să am o înclinație aparte pentru romanele pline de declarații de amor. Și, cum am spus de multe ori, nu sunt o fană înfocată a acestui gen. Astfel, pentru ca eu să vă recomand o carte din această categorie, cartea trebuie să fie într-adevăr foarte bună. Iar acum nu mă refer la genul de recomandare pe care v-am făcut-o în legătură cu Bărbatul care n-a mai sunat. Cei care ați citit articolul probabil vă amintiți că am recomand carte respectivă nu din cauza poveștii de dragoste ci datorită construcției misterului legat de cele două personaje principale.

 Dar, de data aceasta, am o carte pe care o recomand, cu cel mai mare drag, taman pentru povestea de dragoste. Și, cum spune și titlul articolului, cartea este Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover. Este a doua carte pe care o citesc de la ea și abia aștept să o citesc și pe a treia. Invitația pe care v-o fac, aceea de a citi acest roman, vine totuși cu următoarea precizare. Dacă sunteți fan al poveștilor siropoase, a ideii că dragostea că este ceva minunat, că iubirea aduce doar fericire în viața omului, nu citiți cartea.

Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii

Ugly love

 Cred că ați auzit cel puțin o dată în viața voastră zicându-se că iubirea te înalță până în al nouălea cer. Toți însă s-au ferit să ne zică că, tot iubirea, este cea care uneori te lasă să cazi, tot din al nouălea cer. Însă nu și autoarea Colleen Hoover în cartea Ugly love. De ce spun acest lucru? Deoarece Ugly love arată iubirea exact cum este ea. Arată momentele frumoase, momentele în care tot binele din lume pare să ți se întâmple ție. Arată și momentele în care îți vine să îl chemi pe Dumnezeu la judecată spre ai cere socoteală, cum a putut să îți dea totul doar ca mai apoi să îl ia înapoi.

Cartea este construită prin prisma a două personaje. Este o îmbinare de perspective distincte, aceeași poveste spusă din două unghiuri poziționate diferit. Povestea dintre personajele principale, Tate Collins și Miles Archer, începe cum nu se poate mai rău. Tate, îl găsește pe Miles sprijinit de ușa apartamentului fratelui ei, mort de beat. Singurul lucru pe care acesta pare să și-l amintească este un nume de femeie, Rachel.

În ciuda începutului dezastros, atracția dintre cele două personaje le face pe aceasta să se repeadă unul în brațele altuia. De aici totul ar putea decurge într-o clasică poveste de dragoste de-o banalitate copleșitoare. Dar, autoarea aduce această poveste în realitatea cotidiană. O realitate în care oamenii care după ei bagaje emoționale, speranțe năruite și accidente care i-au marcat pe viață.

Cei doi intră în relație cu diferite așteptări. În timp ce pentru Miles relația se reduce la atracția fizică, Tate își ascunde speranță că totul va evolua spre o frumoasă de dragoste. Acest lucru ar fi posibil dacă nu ar fi existat femeia al cărui nume Tate l-a auzit încă de la prima lor întâlnire, Rachel.

Din acest moment deja se pot distinge două tipare omenești, tipare care de multe ori se întâlnesc dar rareori sfârșesc împreună fericiți. Tate este omul care își dorește mai mult de la o relație, omul care speră și care datorită acestei speranțe acceptă totul așa cum i se oferă. Nu se pune pe ea pe primul loc, nu ține cont de dorințele proprii. Se mulțumește cu ceea ce i se oferă de frică să nu piardă și puținul pe care îl are. Totul din cauza iubirii.

Pe de altă parte, Miles este omul căruia îi este frică să se avânte din nou într-o relație. Este tipul care a ales să trăiască în trecut, să nu își ofere viitorului nimănui. Genul de persoană care a pierdut totul iar acum inima sa este doar o carcasă goală pe care refuză cu încăpățânare să o deschidă spre a fi umplută cu iubire. Se învinuiește singur pentru distrugerea a tot ceea ce Dumnezeu i-a oferit la un moment dat.

Cele două personaje par a avea o relație destinată eșecului. Însă, cum am mai zis, există o șansă ca ei doi să fie mai speciali și să reușească. Însă acest lucru nu vi-l pot spune eu. Eu pot doar să vă invit să citiți cartea Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover de editura Epica.

images (3)

 

 

3 Comments

Leave a Reply