La începutul lunii aprilie anunțam plină de entuziasm participarea mea la maratonul internațional de lectură O.W.L. Pentru fanii Harry Potter nu mai este nevoie de nici o explicație, sunt sigură că toți știm ce înseamnă examenele O.W.L. Dar, pentru cei care nu s-au apucat încă de citit Harry Potter (ar trebui să o faceți) aceste examene sunt obligatorii la finalul anului 3 la Hogwarts și pentru promovarea anului,cu calificativul excelent, trebuie să treci minim 5.
Deși mi-aș dori să vă spun că mi-am primit scrisoarea care mă anunță că am fost acceptată la Hogwarts și că eu chiar dau acele examene în fața unei comisii de vrăjitori, adevărul este cu totul altul. Eu nu am dat examene având o baghetă magică ci citind un anumit număr de cărți potrivite anumitor cerințe.
M-am oprit din acest maraton pe data de 15 aprilie, la jumătatea lunii, în momentul când am terminat a 5-a carte. După pur și simplu m-a părăsit cheful de citit cărțile pe care mi le alesesem. Dar, eu oricum sunt mândră de faptul că am luat parte la un maraton internațional și cu siguranță o să mai particip și la anul. Evident, cu speranța că în 2019 voi citi mai mult.
Despre cărțile pe care l-am citit v-am tot vorbit atât pe blog cât și pe instagram așa că nu o să vă spun foarte multe despre ele în acest articol dar vă las link pentru recenzia fiecăruia. Cu mențiunea că la una dintre ele recenzia va apărea săptămâna următoare.
Lista cărților alese pentru O.W.L
- Prima carte pe care am citit-o a fost Cheia Maestrului de Kevin Sands. O carte pe care m-am ferit multă vreme să o citesc dar, pe care am adorat-o. Nu mi-a luat mai mult de o zi lectura sa iar finalul m-a lăsat destul de curioasă. Ulterior am aflat că face parte dintr-o serie și evident, că am căutat continuarea. Singura problemă care ar fi este că seria nu se mai traduce așa că îmi va lua ceva mai mult timp să o citesc deoarece nu pot compara viteza mea de citit în limba engleză cu cea în limba română.
2. Mai departe am citit Războiul celor două roze volumul I și volumul II. Cu denumirile Pasărea Furtunii și Treimea. Am ales să citesc o serie pentru că fiecare dintre cele două volume se încadra la câte o cerință. Dar, din nou, mi-am luat țeapă cum s-ar spune pentru că seria se continuă în limba engleză. Volumele următoare nefiind încă traduse dar îmi pun speranța în editura Nemira că va continua cu traducerea acestei serii superbe.
3. Următoarea carte este Cuvinte în albastru intens. Fiind vorba chiar de ultima carte pe care am recenzat-o. O carte despre cărți cum am observat că este numită cam de toată lumea. Din nou, o carte care se citește extrem de ușor, o carte pe care am citit-o în câteva ore dar, care mi-a plăcut enorm. Cel mai mult mi-a plăcut modul în care este construită cartea, întreaga poveste fiind compusă din perspective celor două personaje centrale.
5. Ultimul roman pe care l-am citit pentru O.W.L este Cinder de Marissa Meyer. Roman care m-a lăsat în pom și pomul în aer. Și roman care întregește seria ghinioanelor mele în ceea ce privește seriile care nu sunt încă traduse complet în limba română. După ce s-a întâmplat să dau de a 3-a serie netradusă complet în cadrul aceluiași maraton, pur și simplu m-am lăsat.
Despre romanul Cinder abia aștept să vă vorbesc pe larg într-o viitoare recenzie care va apărea zilele viitoare. Dar, pe scurt, romanul Cinder alături de întreaga serie Cronicile Lunare face parte dintr-o inițiativă de a aduce basmele la actualitate. Altfel spus, o reinterpretare a poveștilor pe care ni le spuneau părinții când eram mici. Doar că de data aceasta, Cenușăreasa nu mai este o fată oarecare. Ci un cyborg oarecare.
Acestea fiind spuse, închei acest articol pentru a mă întoarce la cartea mea deoarece atât la finalul lunii aprilie cât și la începutul lunii mai sunt #cititorlamaraton alături de cei de la carte-diem.ro
No Comments