Cheia Maestrului de Kevin Sands

10/04/2018

Cheia Maestrului de Kevin Sands a fost una din puținele cărți despre care nu știam absolut nimic în momentul în care am cumpărat-o. Nu îmi fusese recomandată, asemenea  cărții Noaptea de foc, și nici nu am avut eu vreun sentiment cum că trebuie să o am. Cheia Maestrului a apărut în coșul meu de la libris doar datorită prețului său care nu depășea 10 lei. Ironic, este una din cărțile care mi-au plăcut cel mai mult anul acesta.

Cheia Maestrului

Cheia Maestrului: Povestea elevului care și-a depășit mentorul

Christopher Rowe este un ucenic la fel ca oricare altul până la un anumit punct. Este genul de tânăr  foarte curios, genul care își bagă nasul prin rețele maestrului său descifrând codurile în care acestea au fost scrise ca mai târziu să construiască un tun cu care ajunge să măcelărească ursul împăiat din prăvălie. În toate aceste isprăvii fiind urmat de prietenul său cel mai bun, Tom.

Accesul la astfel de rețete cu efecte care mai de care mai fantasmagorice este datorat Maestrului Benedict- om de vază din breasla Spițerilor. Acesta se diferențiază de restul maeștrilor din Londra secolului XVII prin grija pe care i-o poartă ucenicului său, tânărul Christopher. Mai mult decât atât cu ocazia aniversării băiatului, Maestrul îi oferă un cadou special ce are ca scop testarea capacităților sale.

Puțin mai târziu de la data fericitului eveniment, Christopher se vede nevoit să își pună la bătaie toată istețimea și dorința de afirmare spre a desluși mesajele lăsate de maestrul său. Chiar titlul, Cheia Maestrului, reprezintă ceea ce ucenicul trebuie să caute. Pregătit cu ajutorul cadoului de ziua sa, acum Christopher trebuie să treacă la treabă și să dezlege puzzle-ul lăsat în urmă de cel care i-a fost părinte în ultimii ani. Cheia Maestrului este chiar cheia de dezlegare a enigmei morții bătrânului. Mai precis a scopului morții sale.

Odată ce a înțeles acest lucru tânărul pare mai determinat ca niciodată. Acesta învață de-a lungul explorărilor sale simbolurile alchimiei spre a dezlega misterele focului Arhanghelului. Focul, reprezintă o forță divină, unul dintre cele mai mari mistere alchimice, iar deținătorul său capătă puteri demne de a conduce lumea.

Cultul Arhanghelului – oameni ce vor să dețină puterea

Și nu orice ce putere, chiar focul menționat mai sus. Scopul lor? Înlăturarea regelui Carol de pe tronul Angliei. Dar pentru a pune mâna pentru acest secret alchimic mai întâi trebuie să îi afle formula. Iar pentru asta aceștia bântuie prin regatul Angliei în căutarea maeștrilor spițieri și torturându-i pentru a afla informații. La final, Cultul Arhanghelului lasă în urma sa numai cadavre spintecate.

Din nefericire nici Maestrul Benedict nu reușește să scape de cult însă, reușește pentru scurt timp, să îl ferească pe Christopher din calea lor. Sacrificiul Maestrului îi oferă acestuia timp pentru a se ascunde. Însă tânărul ucenic nu poate rămâne ascuns pe viață. Mai ales că maestrul său mort i-a încredințat în ultimele momente de viață o nouă sarcină. El, este singurul rămas care poate opri teroarea ce planează deasupra țării iar tânărul nostru își va pune toată mintea la contribuție spre a ieși victorios.Odată cu mintea însă, Christopher își pune la bătaie și propria viață.

Părerea mea:

Cheia Maestrului de Kevin Sands este o carte de la care nu am avut așteptări. O carte pe care nu am avut tragere de inimă să o citesc. Totuși, soarta a făcut că odată participând la maratonul OWL (despre care vă voi vorbi la finalul lunii) Cheia Maestrului să fie singura carte care se potrivea uneia dintre cerințele maratonului. Astfel, am trecut-o pe foaie și am zis că este timpul să o citesc. A fost prima carte din OWL pe care am început-o și nu am putut să o las din mână până nu am terminat-o. Este o carte alertă, o carte ce te face să fii atent, ce nu te lasă să  o pui deoparte odată ce ai început-o.

Fiind o mare fană în ceea ce privește cărțile de ficțiune istorică și mai ales dacă acestea se îmbină cu ficțiunea paranormală, Cheia Maestrului a fost o carte pe sufletul meu. Încă de la primele pagini ucenicul mi-a devenit simpatic iar povestea sa de-a lungul cărții m-a cucerit în totalitate. Unul dintre momentele care mi-au plăcut cel mai mult a fost atunci când Christopher era blocat în fața unei uși pe care nu o putea deschide. După puțin timp, Christopher a înțeles că el deja primise în dar cheia care deschidea acestă ușă de ziua sa. Astfel, fără să știe, băiatul avea deja cheia maestrului asupra sa.  Astfel, această cheia capătă o semnificație dublă.

Mă bucur că am reușit să citesc această carte până la urmă. Și desigur, abia aștept să citesc continuarea și să văd cum se descurca Christopher mai departe. Eu, una, sunt sigură că va deveni un maestru spițier nemaipomenit.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: