Cititor la maraton – Răspunde provocării maratonului literar

21/04/2018

Sâmbătă după amiază: o cană de ceai, încă 50 de pagini din carte și un articol pe luizapoteca.blog. Cel puțin asta mi-am zis acum vreo 2 ore înainte să îmi dau seama câte mai am de făcut înainte să ajung la această listă perfectă. Iar în capul listei cu urgențe, cu scris îngroșat și eventual cu vreo trei semne de exclamare, se află scrierea unei invitații. O invitație pe care v-o adresez vouă, cititorilor mei.

Dragul meu prieten care îți pierzi din timp pentru a-mi citi postările mele lungi cât zilele de post, 

 Prin acest articol-invitație vreau să îți fac cunoscută dorința mea de a te avea alături de mine la maratonul literar ”Cititor la maraton” organizat de cei de la www.carte-diem.ro . Scopul acestui maraton este de a ne testa limitele și să aflăm cât de mult putem să citim în 5 zile consecutive. Astfel, în perioada 27 aprilie – 1 mai, alege să îndeplinești cel puțin 2 dintre cele 5 provocări care ne-au fost pregătite. Mai multe detalii aici.

Te rog confirmă-ne că vei fi alături de noi printr-o postare pe instagram sau facebook cu hastagul #cititorlamaraton. Nu uita să ne spui ce cerințe ai ales, ce cărți vei citi și să ne ții la curent pe parcursul lecturii. Abia aștept să te am alături și de ce nu, să îți aud impresiile despre ceea ce ai citit.   – Cu drag, Luiza.

De asemenea, tot prin acest articol vreau să vă prezint cerințele la care am ales eu să particip. În speranța ca poate te voi inspira cu alegerile mele literare sau cine știe, vei participa la aceleași cerințe ca mine.

#Provocarea numărul 1

Da, am ales să încep fix cu provocarea cu numărul 1. Alegerea aceasta venind de la faptul că îmi doresc foarte mult să citesc mai multă poezie. Consider că am goluri în privința acestui domeniu literar și ar cam fi cazul să le acopăr. Astfel, pentru această provocare cred că 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română de la editura Nemira s-ar potrivi perfect. Până la urmă, nu este dragostea cel mai frumos sentiment?

#Provocarea numărul 4

Din nou, un domeniu în care am ceva lipsuri. Inițial am plecat plină de avânt să aleg Zbor deasupra unui cuib de cuci. Dar avântul meu a fost oprit de numărul de pagini și de dorința de a termina 3 provocări în 5 zile. Așa că m-am oprit la Marele Gatsby de Scott Fitzgerald.

#Provocarea numărul 5

Iar pentru o carte SF/Fantasy, gen pentru care mi-am descoperit o pasiune în ultimele luni, am ales Jocul lui Ender de Orson Scott Card. Cei care mă urmăriți pe instagram, și dacă nu o faceți deja am lăsat link aici, știți că această carte se afla deja pe lista mea de lecturi din aprilie. Și cum maratonul cerea SF am zis că este un semn să trec mai repede la citit cartea.

Bun, cam astea au fost provocările alese de mine. Sper să ne vedem în număr cât mai mare la maraton și să împărtășim cât mai multe idei frumoase. Până la maraton ne auzim marți când revin cu recenzia cărții Cuvinte în albastru intens.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: