1 Mai a trecut, ne-am bucurat de toate aceste zile libere și de ceva timp pentru citit. Acum este timpul să ne gândim la lista de lecturi pentru luna mai, la titlurile cu care ne vom completa biblioteca și la teancul de cărți pentru perioada verii. Cei de la Nemira au publicat zilele trecute cartea Bărbatul care n-a mai sunat de Rosie Walsh. Această carte fiind, în opinia lor, demnă de titlul cartea verii. Lucru care m-a făcut foarte curioasă. Și cum norocul mi-a surâs, am câștigat cartea la unul dintre concursurile pe care aceștia l-au organizat pe pagina lor de instagram.
Sinopsis
Imaginează-ți că întâlnești un bărbat, că petreceți împreuna sase zile de neuitat și că te îndrăgoștesti nebunește de el. Sentimentul este reciproc, o simți cu toată ființa ta. Asa că, atunci când pleacă într-o călătorie și promite să te sune de la aeroport, nu ai niciun motiv să crezi ca n-o va face.Dar el nu mai suna. Săptămânile trec, toți prietenii te îndeamnă să-l uiți, dar tu știi că trebuie să i se fi întâmplat ceva, trebuie să existe un motiv pentru tăcerea lui. Și dacă descoperi că exista într-adevăr un motiv, că ai avut tot timpul dreptate? Dar că motivul este singurul lucru pe care nu vi l-ați împărtășit unul altuia? Adevărul.
Despre acțiune și modul cum este relatată aceasta
Cum am mai spus, faptul că Bărbatul care n-a mai sunat este cartea verii, în ceea ce privește editura Nemira, m-a făcut foarte curioasă. Așa că, atunci când am primit cartea am lăsat totul deoparte și m-am apucat de citit. Cartea începe cu o scrisoare, o scrisoare adresată unui anume tu. Nu știm cine este acesta, nu știm cu ce se ocupă, nu știm nici măcar dacă este în viață. Știm doar că a existat cândva și poate încă există. De-a lungul întregii cărți aceste scrisori vor continua și vor avea ca scop să ne inducă în eroare. Ceea ce mie mi s-a întâmplat fiind convinsă că intuisem perfect atât persoana care le scrie cât și cine este acel tu. Și, evident, m-am înșelat. Iar dacă Emil va citi asta cu siguranță va spune Eu ți-am zis că ești blondă.
Mai departe urmează povestirea zilei a 7-a, ultima zi pe care Sarah și Eddie o petrec împreună. O zi cât se poate de perfectă care îi va face pe toți iubitorii de romance să suspine. Povestirea zilelor pe care cei doi le-au petrecut împreună se va intercala atât cu scrisorile de care v-am zis mai sus, cât și cu faptele ce se petrec în prezent relatate din perspective diferite. Astfel, autoarea obligă cititorul să fie atent și să urmărească în detaliu cele întâmplate, atrăgându-l cu diferitele mistere care cer să fie rezolvate. Unde a dispărut Eddie și de ce nu a mai sunat? Cine este acel tu? Și cine este destinatarul scrisorilor misterioase?
Părerea mea
Prima jumătate a cărții mi-am petrecut-o întrebând de ce oare cei de la Nemira au făcut atâta tam tam cu această carte. Următoarea jumătate de carte m-am gândit că poate au dreptate. Povestea de dragoste mi s-a părut draguță, mi s-a părut interesantă. Totuși, nu povestea de dragoste este ceea ce ar trebui să aveți în vedere în cazul acestei cărți. Ci răsturnările de situație. Nu doar o dată s-a întâmplat să fiu purtată de cuvinte autoarei într-o anumită direcție ca apoi să apară ceva ce m-a întors la 180 de grade. Stilul autoarei și modul în care aceasta se joacă cu sensul cuvintelor mi se par demne de o carte polițistă.
Nu aș putea spune că recomand Bărbatul care n-a mai sunat din tot sufletul în ceea ce privește povestea de dragoste. Înțeleg ideea autoarei că iubirea adevărată poate să apară indiferent de vârstă, că nu este niciodată prea târziu să te îndrăgostești.
Niciodată nu suntem prea bătrâni să tânjim după cineva, a spus ea cu blândețe, zâmbind. Nu-mi amintesc cine a zis-o, dar subscriu din toată inima.
Și de asemenea, nu e prima oară când citesc povești despre dragostea aceea unică care ne face să ne simțim atât de apropiați de o persoană chiar dacă abia am întâlnit-o. Aceea iubire care ne face să străbatem munții de mână cu un necunoscut sau pur și simplu să ne declarăm iubirea din tot sufletul față de o persoană ce abia a apărut în viața noastră.
– Sarah, cred că m-am îndrăgostit de tine. E prea mult?
-Nu. E perfect!
Dar, totuși. Una este când plângi și suferi după un bărbat pe care îl cunoști de 7 zile când ai 25 de ani. Și alta e când faci același lucru doar că la 37. Sarah mi se pare uneori mult prea copilăroasă, mi se pare o femeie care din punct de vedere emoțional nu a reușit încă să se dezvolte complet. Faptul că aceasta nu se lasă afectată de propriul divorț care are loc la 17 ani după căsătorie dar suferă inexplicabil de mult după 7 zile petrecute cu un tip pe care abia l-a cunoscut mi se pare deplasat.
Abia dacă îl cunoșteam pe Eddie David, și totuși simțeam că-l știu de ani întregi.
De asemenea, nu sunt de acord nici cu faptul că personajul poate să lucreze liniștit alături de soțul său chiar dacă sunt divortați dar, după povestea aceea scurtă de dragoste, nu mai este în stare de nimic și face lucrurile aiurea.
Per total, cartea Bărbatul care n-a mai sunat este una bună din punctul meu de vedere. Nu este extraordinară din punct de vedere al poveștii de dragoste dar este foarte bună în ceea ce privește partea de mister. Acum, eu nu sunt o fană a genului romance și ca să fiu cu adevărat dispusă să recomand din suflet o carte de genul ar trebui să fiu fermecată de aceasta. Ceea ce nu este cazul. Totuși, am o recomandare de acest gen pentru voi dar o să vă spun mai multe sâmbătă.
Ca un plus totuși, țin minte că cei de la Nemira au lăsat cititorii să aleagă ce copertă va avea cartea iar acest lucru mi s-a părut o strategie foarte bună în ceea ce privește partea de marketing. De asemenea, mi-a plăcut și faptul că a apelat la diferiți bloggeri pentru promovarea cărții, trimițându-le cartea înainte de scoaterea acesteia pe piață.
Iar, pentru cei care dorinți să achiziționați cartea Bărbatul care n-a mai sunat aceasta se găsește atât pe Nemira.ro cât și în majoritatea librăriilor online.
No Comments