Cum se aproprie weekend-ul am zis că este numai bine să las deoparte articolele de tip recenzie și să vă prezint un articol care să vă aducă zâmbetul pe buze. Și m-am gândit că un articol de genul 5 motive este perfect pentru a îndeplini această misiune. Am tot văzut articole al căror titlul suna cam așa 5 motive să devii blogger, 10 motive să te apuci de citit, 5 lucruri naspa atunci cânt citești în public, etc. Da, într-adevăr, cititul în public are și dezavantajul că riști să fii tot timpul deranjat de lumea care te întreabă ce citești. Lăsând asta la o parte, vă prezint 5 motive pentru care e amuzant să citești în public.
5 motive pentru care e amuzant să citești în public
1.În momentul în care citești într-un spațiu public, într-un mijloc de transport, într-o stație de metrou, etc riști să devii viral pe internet. Eventual să ții se atribuie și o poveste cu care nu ai nici cea mai mică legătură. Dar care merge cu poza pe care cineva ți-a făcut-o pe ascuns. Ca și cum ai fi o piesă de muzeu și respectivul nu a plătit taxa care i-ar fi permis să fotografieze exponatele. Ia imaginează-ți! Azi abia aduni 40 de like-uri la o poză iar mâine îți vezi fotografia preluată de zeci de pagini.
2. Când te apuci de citit într-un parc, de exemplu, e ca și cum ai avea agățat deasupra capului un semn imens, luminos, cu un mesaj care să se adreseze tuturor persoanelor nemulțumite de propria ta generație. Aceștia fiind în majoritatea cazurilor oameni în vârstă. Ce ar scris în acest mesaj? Păi ceva de genul. Vă rog deranjați-mă de la citit pentru a vă asculta plângerile despre tinerii care nu mai citesc!
3.Ai șansa de a fi dat drept exemplu pozitiv tuturor copiilor până în 8 ani. Tu stai acolo liniștit, pe băncuța ta, răsfoiești Fifty Shades of Grey sau Suge-o Ramona și deodată auzi o mamă spunându-i fiicei sale uite mamă, băiatul acela citește, e un om serios. Așa trebuie să faci și tu, să citești că băiatul acela. Nu vrei să deschizi și tu cartea când ajungi acasă? Citim și noi o poveste, ceva. Hmm… să sperăm că fetița nu va citi aceeași carte ca tine.
4.Primești mai multe invitații în oraș de la amicii tăi. Se mai întâmplă să te prindă o carte și să nu o poți lăsa din mână. Așa că o iei la scoală, te pui în bancă și citești. Dacă se întâmplă să nu faci așa ceva de obicei, cu siguranță se va materializa de nicăieri un coleg lângă tine care, speriat, să îți propună să ieșiți în oraș. Poate, poate, îți trece febra aceasta de citit.
5. Acest punct nu este neapărat amuzant, ci mai degrabă reprezintă un motiv serios pentru care trebuie să treci peste frica de a citi în public. Deoarece există o șansa, minimă dar existentă, să lansezi un trend. Se întâmplă în multe cazuri ca unor persoane să le fie rușine să apară în public cu o carte, de frică să nu fie judecate și catalogate ca tocilari, antisociali, persoane plictisitoare, oameni fără viață, etc. Dar, în momentul în care o astfel de persoană vede că există altcineva, în anturajul său, care are curaj să citească în public, persoana respectivă capătă la rândul său curaj. Deci, citește!
Cam astea au fost cele 5 motive care mi-au venit mie în minte. Am pățit și eu lucruri asemănătoare așa că sunt curioasă dacă și voi vă regăsiți în ceea ce am scris. Sau, dacă ați găsit un al șaselea motiv, un al șaptelea, etc. vă rog lăsați-l într-un comentariu. Iar dacă v-a plăcut articolul, un share m-ar ajuta destul de mult.
No Comments