Recenzie 26 kisses și un Happy End de Anna Michels

august 24, 2018

26 kisses și un happy end

Titlu: 26 kisses și un happy end

Autor: Anna Michels

Număr de pagini: 320

Editura: Epica

Cred că cel mai mare coșmar al unui cititor este să ajungă în reading slump. Reading slump reprezintă perioada în care pur și simplu nu ai chef de citit. E acel moment când nici o carte nu îți mai este pe plac. Inclusiv cea pe care așteptai de ani lumină să o citești. Ce să mai, este un adevărat calvar. Și fiecare dintre cei care au avut „bafta” de a se afla în această stare au încercat n-șpe mii de trucuri, zeci de cărți. Deoarece, doar un anumit gen de carte te poate scoate dintr-un reading slump. Iar, eu am azi recomandarea perfectă pentru ieșirea sau evitarea acestui interval fără citit. Mai precis, 26 kisses și un happy end de Anna Michels.

26 kisses și un happy end de Anna Michels

Ce este mai important în viață? Să te reinventezi sau să cauți să te refaci? Să aduni bucăți din tine și să le repui într-un tipar care deja s-a sfărâmat o dată sau să le pui după un tipar mai bun, mai frumos și mai de durată? Sau, mai bine, hai să îl dăm naiba de tipar și să ne simțim cu adevărat bine. Asta este ceea ce crede și cea mai bună prietenă a lui Veda. Tocmai de aceea, o provoacă pe Veda să îndeplinească provocarea celor 26 de săruturi pe parcursul verii.

26 kisses și un happy end de Anna Michels o are în centrul său pe Veda, o adolescentă aflată în vacanța de vară de dinaintea ultimului an de liceu. În ultimii doi ani de zile viața lui Veda a gravitat în jurul relației sale perfecte. Dacă cineva ar fi întrebat-o despre cum ar trebui să fie o relație ea nu ar fi ezitat să spună că ar trebui să fie exact ca a ei și a lui Mark. Asta până când Mark o părăsește imediat ce acesta absolvă liceul. Motivul? Faptul că din toamnă acesta va pleca la facultate.

Ceea ce m-a atras la această carte de Anna Michels a fost idea unei veri de neuitat. O vară în care să faci ceva nebunesc fără să te gândești la consecințe. Să simți că trăiești cu adevărat și că te bucuri la maxim de adolescență. Pentru Veda, acest lucru constă în provocarea celor 26 de săruturi. Câte unul pentru fiecare literă a alfabetului. Fără a conta dacă sărutul este pe buze, pe obraz, pe mână sau pe păr. O provocarea de-a dreptul nebunească dar, care îi oferă șansa de a trece peste despărțirea de Mark.

Provocarea celor 26 de săruturi26 kisses și un happy end

Astfel, cu ajutorul celei mai bune prietene, Veda urmează să vâneze câte un băiat al căruit nume începe cu litera a și continuând până va ajunge la z. A-ul se dovedește a fi de la Adam pe care îl sărută în timpul focului de artificii, B-ul este tăiat odată ce tatăl său o pupă pe frunte și așa mai departe. Ceea ce este și mai amuzant este faptul că fiecare sărut primește o notă. Iar, cel care va avea nota 10 va fi sărutul care o va face să uite complet de fostul său iubit.

Unde puteți găsi cartea 26 kisses și un happy end? Chiar pe Libris.ro. Personal, după cum v-am spus la începutul articolului, o consider o carte perfectă pentru a evita sau a ieși din reading slump. Este o carte foarte ușor de citit, nu conține un vocabular complex iar stilul autoarei este unul lejer. Eu am citit-o în decursul a două zile și mi-a dat impulsul necesar pentru a citi mai mult în perioada următoare. Chiar dacă am fost reticentă în privința acestei cărți, 26 kisses și un happy end s-a dovedit a fi o carte amuzantă care, per total, mi-a indus o stare de bine.

2 Comments

  • Mia. august 24, 2018 at 7:33 pm

    Abia aștept să procur cartea și să o citesc 😍
    Felicitări pentru recenzie! 🙈

    • Poteca Luiza august 24, 2018 at 7:35 pm

      Mulțumesc frumos! Sper să îți placă și ție cartea! 😀

Lasă un răspuns