Jumătatea livrească a anului 2018| Mid-year freak out book TAG

21/08/2018

Cum îți dai seama că ai prieteni care chiar se gândesc la tine? Ei bine, răspunsul e simplu. Când te provoacă lună de lună la diferite tag-uri. Luna trecută m-am distrat cu Netflix tag pe care l-am primit de la draga de Amalia. Luna aceasta am primit Mid-year freak out book tag, L-am primit chiar de la două persoane, Anastasia și Andreea.  Cu alte cuvinte și luna aceasta urmează să îmi pun neuronii la treabă pentru a răspunde unor cerințe menite să mă albească. Fără alte adăugări, haideți la treabă!

1.Cea mai bună carte citită până în acest punct al anului:

calaretul de aramaAici are loc o surpriză. Deoarece, Jack Spintecătorul.Crimele din Whitechapel a fost detronat de către Călărețul de aramă. Aceasta din urmă având în centrul său o poveste de dragoste petrecută în Rusia celui de-al Doilea Război Mondial. Tânăra Tatiana își trăiește viața modestă alături de familia sa în două cămăruțe. Fire romantică, Tatiana crede că nu a știu ce înseamnă viața până nu l-a întâlnit pe locotenentul Alexander. Singura problemă însă este că rivala sa pentru dragostea ofițerului este chiar sora ei Dașa. Astfel, Tatiana fiind nevoită să aleagă între dragostea pentru sora sa și dragostea pentru Alexander.

Mi s-a părut atât de bine scrisă cartea încât am rămas fără cuvinte. Nu aș scoate nici măcar o pagină din cele 900 și ceva. Fiecare pagină își are locul ei, fiecare cuvânt și asa mai departe. Nu pot spune decât că aștept cu sufletul la gură volumele 2 și 3. Motivul fiind că, volumul 1 nu s-a terminat exact cum îmi doream eu. Dar am speranță că următorul volum va rezolva într-un totul problema.

 

2.Cea mai bună continuare citită până în acest punct al anului:

Scarlet

Fără discuții, fără drept de apel, cea mai bună continuare pe care am citit-o până acum este Scarlet. Fiind vorba de volumul 2 din Seria Cronicile Lunare de Marissa Meyer. Cartea va apărea și la noi, în această toamnă, la editura Epica. Personal, consider că volumul 2 din Cronicile Lunare este mult superior primului volum. Acțiunea mi s-a părut mult mai

dorothy trebuie sa moara

interesantă iar noile personaje care apar în volum m-au intrigat.

 

3.O carte nou lansată pe care n-ai citit-o încă dar vrei neapărat.

O să aleg cartea Dorothy trebuie sa moara! de Danielle Paige. Am o oarecare slăbiciuni pentru cărțile care se leagă de poveștile pe care eu le citeam în copilărie. Iar, Vrăjitorul din Oz a fost una din primele cărți pe care le-am citit. Asta face ca această carte nou lansată să mă facă să fiu foarte curioasă.

 

 

4.Cea mai anticipată lansare din a doua jumătate a anului:

Child of blood and bone care apare la Epica în această toamnă. Fără discuții. Am văzut cartea aceasta atât de mult pe instagram pe la bookstagramerii străini încât mor de nerăbdare să o citesc. Și dacă nu mă înșel și Andreea a zis același lucru. Suntem foarte mulți cititori care așteptăm cu sufletul la gură traducerea acestei cărți.

 

Un tron întunecat de Kendare Blake

 

5. Cea mai mare dezamăgire

Cea mai mare dezamăgire din acest an cred că este Un tron întunecat de Kendare Blake. Cartea fiind continuarea la Trei coroane întunecate. Seria în șine este una destul de controversată și majoritatea celor care au citit-o s-au împărțit cumva în două tabere. Unii zic că este genială ceilalți că este o dezamăgire. Personal, mă aflu în cea de-a doua jumătate. Consider că, povestea celor trei regine este puțin trasă de păr iar evenimentele din carte mi se par mult prea dramatice în anumite momente ale acțiunii.

 

6. Cea mai mare surpriză din 2018

harry potter

Harry Potter. Am citit întreaga serie Harry Potter în 10 zile. Mama încă îmi spune că aceea a fost perioada mea de concediu când m-am deconectat de la tot și eram complet absorbită de cărți. Și da, am citit pentru prima oară Harry Potter la 18 ani. Și da, am adorat toate cărțile, nu le-am putut lăsa din mână și la 6 luni distanță m-am apucat să recitesc seria în engleză. O recomand oricui indiferent de vârstă și asa mai departe.

7. Noul autor preferat

Pentru moment o să zic Cassandra Clare. Cărțile Cassandrei le-am descoperit la începutul lunii iulie prin seria Dispozitive Infernale. Iar, o serie care m-a cucerit cu totul, o serie de la care nu m-am oprit până nu am terminat-o. Am scris de pe ea și pe blog, mai exact aici. Și, ce pot spune? Abia aștept să citesc și seria Instrumente Mortale. Sunt convinsă că o să îmi placă.

8. Cel mai nou crush ficțional

Locotentul Alexander din Călărețul de aramă de Paullina Simons. Credeți-mă fetelor, este cea ce trebuie. Cred că acest personaj va frânge inimile multor cititoare.

Lumina lui Trodheim

 

9. Noul personaj preferat

Micuțul Iustinian din cartea Lumina lui Trodheim de Laura Știrbu. Cum să nu iubești un copilaș de 10 ani îndrăgostit de dragoni? Naivitatea lui Iustian și sufletul său de copilaș inocent vor cuceri pe mulți. Abia aștept să apară următorul volum al seriei ca să îl revin pe pitic.

 

 

10. O carte care te-a făcut să plângi

Din nou, tot Călărețul de aramă. Înțelegeți acum de ce am zis că nu aș scoate nici măcar o pagină din cartea aceasta? Deoarece e genul de carte care te trece printre toate stările posibile și imposibile. De la a adora unul dintre personaje, la a plânge alături de altul atunci când cei dragi lui mori până la a urî din tot sufletul un afurisit de personaj.

Sub soarele noptii

11. Adaptarea preferată a unui film ecranizat după o carte

Bine că m-am uitat săptămâna trecută la ecranizarea după Sub soarele nopții că altfel mă uitam că mâța în calendar la cerința asta. Vedeți fetelor ce îmi faceți? Revenind, sunt foarte puține ecranizări care să îmi fi plăcut. De exemplu ecranizările după Inferno și Codul lui DaVinci de Dan Brown m-au dezamăgit cumplit. În schimb, ecranizarea Sub soarele nopții mi-a plăcut destul de mult și, cred eu, filmul a surprins foarte bine momentele cheie din carte.

 

 

12. Recenzia preferată scrisă în 2018

Recenzia mea preferată rămâne cea de la Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii. La fel cum, cartea rămâne una dintre preferatele mele iar Colleen Hoover unul dintre autorii mei de suflet. Vă las link la recenzie aici.

 

 

13. Cea mai frumoasă carte cumpărată până acum

Cea mai frumoasă carte cumpărată până acum este Îngeri și demoni de Dan Brown – ediția ilustrată. Pur și simplu m-am îndrăgostit de imaginile ce se ascund între coperțile cărții.

 

14. Ce cărți trebuie să citești până se termină anul?

Am câțiva autori pe care mi-aș dori să îi citesc până se termină anul acesta. Pe unii i-am mai citit pe alții în descopăr acum. Spre exemplu îmi doresc să citesc cartea Mădălinei Rusescu și să mai citesc ceva de Dostoiesvki, Schimitt și Marissa Meyer.

Până atunci, însă, eu mă bucur că am terminat acest tag. Nu îmi fac speranțe că trece mai mult de o lună până voi primi altul deoarece am suficienți prieteni bloggeri printre care Anastasia și Andreea care nu au de gând să mă lase să stau și eu liniștită cu recenziile mele. Însă, de ce să fiu doar eu cea chinuită? Așa că îi pasez acest tag unei alte Andree. Multă baftă!

No Comments

Leave a Reply