Recenzie Un tron întunecat – Kendare Blake

13/07/2018

Știu, știu. Acest articol vine cu o decalare de 5 zile. Deja m-a mustrat Anastasia așa că iată. Un articol nou proaspăt scos de la cuptor. Astăzi, în atenția publicului, Un tron întunecat de Kendare Blake. Continuare a cărții Trei coroane întunecate. Iar pentru fanii acestei serii am vești bune. Într-o serie de întrebări pe care cititori le-au adresat editurii Leda&Edge pe instagram, editura a dezvăluit că imediat ce al treilea volum al seriei va apărea în engleză se vor apuca să îl traducă.

Un tron întunecat de Kendare Blake

La finalul recenziei de săptămâna trecută le lăsam pe Katherine și Arsinoe la mila Mirabellei. Atât toxica cât și naturalista se aflau la mâna elementarei. Dar, de-a lungul primului volum, ceva s-a întâmplat cu una dintre fetele care păreau sortite morții. Ce anume, nu vă pot spune. Pentru a afla trebuie să citiți primul volum. Dar, ce vă pot spune este că, acum Katherine este mai puternică ca niciodată.

Și nu este singura care pare să fii scos un as din mâneca pe ultima sută de metri. Rezolvând misterul lipsei harului său de naturalistă, Arsinoe își ascunde puterile adevărate. Motivul? Păstrarea acestui secret ar putea să îi salveze viața și, de ce nu, să îi ofere un avantaj nebănuit asupra surorilor sale. În special asupra celei care pare mai pornită ca niciodată să câștige. Și anume, Katherine.

Un tron întunecat de Kendare Blake

Cum pe masa de joc, surorile slabe au aruncat cărți puternice spre finalul partidei, Mirabella a ajuns într-un impas la care nu se aștepta. Pornind încă de la început în lupta cu toate puterile arătate întregii lumi, elementara se află în ipostaza de a nu putea contraataca cu o surpriză asemenea surorilor sale. Atacată de pe toate fronturile, prinsă în comploturile Katherinei, Mirabella se află într-un pericol inimaginabil. Iar, odată cu ea, și toți cei dragi ei.

 Trei coroane întunecate se luptă pentru supremație. Pe câștigătoarea bătăliei o așteaptă un tron întunecat, un tron căpătat cu sângele propriilor sale surori. Viața ca regină pare ceva de nedorit. Păcat că alternativa sa este doar moartea. Sau nu? Dacă Arsinoe și Mirabella se întreabă dacă soarta de a fi regină este într-adevăr ceva pentru care merită să ucizi, Katherine gândește cu totul altfel. Pentru ea, a deveni regină nu mai este doar finalul pe care toxicii și-l doresc pentru ea. Nu mai este doar răsplata pentru că și-a ucis surorile. Este finalul pe care îl merită. Finalul pe care toate celelalte regine decedate și-l doresc pentru ea. Deoarece prin ea, ele își vor îndeplini visul. Katherine devine astfel o carcasă goală în care răsună ecoul strigătelor tuturor reginelor al căror sânge a pătat tronul.

 O carcasă goală înseamnă un om al cărui suflet a fost înveninat până a încetat să mai existe. Iar un om fără suflet este un om care nu mai ține la nimeni și la nimic. Iar pe câmpul de luptă, soldatul care este cel mai greu de învins este cel care nu mai are nimic de pierdut. Asta face din Katherine o inamică imbatabilă. O toxică până în măduva oaselor. O toxică prin venele căruia curge otravă letală. Pregătită să țâșnească și să se omoare pe orice îi stă în cale. Iar, în acest moment, calea sa spre tron este blocată de surorile sale.

Un tron întunecat de Kendare Blake nu mai spune povestea a trei surori obligate de soartă să se lupte una împotriva alteia. Un tron întunecat vorbește despre trei tinere războinice care au de a ales între a-și îngropa propria voință sau a lupta împotriva sorții. Ambele variante par a avea la final moartea. Fie că vorbim de moartea persoanei care erau înainte și transformarea lor în mașini de ucis, fie că vorbim de o posibilă moarte în adevăratul sens al cuvântului. Alegerea lui Katherine este evidentă. Moartă și renăscută din cenușa propriul său suflet. Dar, cum rămâne cu celelalte două?

Un tron întunecat de Kendare Blake

 

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: