Recenzie Trei coroane întunecate – Kendare Blake

06/07/2018

trei coroane intunecate

Una dintre bucuriile mele în ceea ce privește luna trecută a fost maratonul1000. Un maraton pe care l-am organizat alături de niște persoane minunate și anume Adelina , AmaliaMirunaAndiAndaŞoricelul cititorDianaDariana și Daria. Acest maraton a putut fi urmărit, pe instagram, prin intermediul hastagului #maraton1000. Ce presupune un astfel de maraton? Ei bine, presupune ca în decursul a 7 zile succesive o persoană să citească 1000 de pagini. Nu contează din ce carte sau în ce format. Ci doar să atingă numărul respectiv de pagini. Maratonul a avut un real succes la el participând o groază de lume. Personal, am reușit să duc la capăt ceea ce mi-am propus și am îndeplinit cerința în a 6-a zi a maratonul. Iar, astăzi, vreau să vă vorbesc despre una din cărțile cu care am participat la acesta și anume Trei coroane întunecate de Kendare Blake.

 

Trei coroane întunecate de Kendare Blake

Trei coroane întunecate este o carte de tip fantasy apărută la editura Leda&Edge. Acțiunea acesteia se desfășoară pe insula Fennbirn, un loc condus prin voința zeiței ce guvernează peste întreg ținutul. Populația insulei este de o varietate fără seamăn. Aceasta fiind împărțită printr-un criteriu aparte și anume după puterile pe care fiecare om le posedă. Astfel, cele 3 grupuri predominante pe insulă sunt reprezentate de naturaliști, toxici și elementari.

trei coroane intunecate

Unul dintre aceste grupuri a devenit tot mai puternic pe măsură ce, de-a lungul anilor, conducătoarele insulei au provenit din același clan. De trei generații încoace doar toxicii se află la putere iar Consiliul Negru este alcătuit aproape în totalitate de către reprezentanți ai acestui grup. Cum au fost alese aceste conducătoare ale insulei astfel încât egalitatea dintre locuitori să aibă atât de mult de suferit?

În fiecare generație de pe insula Fennbirn se naște un set de triplete. Trei regine, toate moștenitoare cu drepturi egale la coroană și fiecare posedând puteri magice mult râvnite. Dar, pentru a deveni Regină Încoronată nu e nevoie doar de originea regală. Fiecare soră trebuie să lupte pentru asta. Să lupte până la moartea celorlalte două.

Cele 3 surori

trei coroane intunecate

 

 Mirabella pare a  fi cea sortită să ajungă pe tron. Încă înainte de a fi separată de surorile ei puterile sale au fost revelate. O elementară demnă de a deveni regina a cărei har a făcut-o să obțină sprijinul tuturor preoteselor din templu. Inclusiv, al Marii Împărătese Luca. Dintre toate elementele pe care le stăpânește preferatul ei este fulgerul. Nemilos, cu încărcătura a mii de volți și cel mai important, letal. Candidata perfectă atât pentru tron cât și pentru a fura puterea din mâinile Consiliului Negru sau, mai exact, din mâna toxicilor. Singurul lucru care o oprește pe Mirabella din ucisul surorilor sale este propria inimă. Și amintirea celor două fete cu care și-a petrecut primii 6 ani de viață.

Katherine este aleasa care s-a născut în dinastia toxicilor. Talentul său ar trebui să îi permită să înghită cele mai puternice otrăvuri, să creeze cele mai letale poțiuni și să își ucidă surorile fără nici o remușcare. Asemenea celorlalte trei regine din tagma sa. Doar că, aici se pare că apare un mic obstacol. Într-adevăr, tânăra Katherine se descurcă excelent în ceea ce privește prepararea otrăvurilor. Această performanță fiind obținută în ani întregi de studiu. Dar, problema adevărată nu este lipsa cunoștințelor ei. Ci lipsa propriul său talent. Otrăvurile pe care aceasta le înghite îi rănesc corpul, veninul din băutură îi provoacă stări de leșin iar iedera care îi este frecată de piele bășici.

Arsinoe domină natura fiind o naturalistă prin naștere. Despre talentul său se spune că ar aduce cu sine capacitatea de a înflori trandafirii cei mai roșii și de a îmblânzii creaturile cele mai fioroase. Asta, dacă talentul ei de naturalistă s-ar fi revelat. Asemenea surorii sale, Katherine, Arsinoe se află în situația de a nu își putea folosi harul, de a nu îl simții. Pe deasupra,  despre prietena sa cea mai bună, Jules, se spune că ar fi cea mai puternică naturalistă din ultimii șaizeci de an. Acest lucru datorită familiarului său. Familiarul este un animal cu care naturalistul are o legătură aparte. Majoritatea acestora au ca familiari ogari, cocoși sau ciori. În timp ce, Jules are o panteră.

Viitoarea Regină Încoronată

trei coroane intunecate

 Este clar că avem de-a face cu trei coroane întunecate. Fiecare dintre cele trei regine având descendența ideală pentru a întinde mâna către tron. Dar, nu așa stau lucrurile pe insula Fennbirn. Cele trei regine trebuie să lupte una împotriva celeilalte începând cu aniversarea lor de 16 ani. Pe parcursul anului în curs acestea vor participa la mai multe festivaluri în cinstea lor. Printre care și Revelarea. În cadrul acesteia toate cele 3 fete își vor arata puterile pentru a stârni admirația locuitorilor insulei. Problema care se pune este dacă vor reuși Katherine și Arsinoe să își trezească harul la timp pentru Revelare. Dacă nu, oare cât timp  mai au până când  Mirabella le va lua viața?

Cartea Trei coroane întunecate de Kendare Blake se continuă cu Un tron întunecat unde lupta dintre cele trei fete devine din ce în ce mai aprigă. Iar, dacă sunteți interesați de recenzia continuării cărții Trei coroane întunecate, reveniți și duminică pe blog!

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: