Blestemul Mării de Shea Ernshaw

10/06/2019

Blestemul MariiTitlu: Blestemul Mării

Autor: Shea Ernshaw

Nr. de pagini: 312

Editura: Leda&Edge

De când nu am mai scris, mult a mai trecut. Nu știu ce părere aveți voi, dar pentru mine cel mai nașpa mi se pare ca după ce am fost bolnavă să aterizez la facultate fix în jumătatea presesiunii. Ce înseamnă asta? Multe teste de dat, proiecte de predat și câteva examene zâmbind răutăcioase de după colț. Toate astea când mintea mea încă nu face diferența dintre o stare febrilă și câteva grade în plus în termometru. Dar nu este panică. Mai ales că a fost și Papa în țară, este timpul perfect pentru a începe să ne rugăm că pe 1 iulie numărăm zilele de mare și nu restanțele. Că tot vorbim de rugăciuni, la fel de  cuviincioși precum studenții sunt și localnicii Sparrow, Oregon. Adică se roagă doar o dată pe an, la început de iunie ( ne prefacem că uităm de sesiunea din ianuarie).

Blestemul Mării de Shea Ernshaw

De ce anume se roagă acești localnici la început de iunie? Ei bine, în urmă cu 200 de ani în acest oraș a fost comisă o crimă îngrozitoare. 3 surori au fost omorâte. Au fost aruncate în mare cu picioarele legate de bolovani sub acuzația că ar fi vrăjitoare. Erau ele într-adevăr atinse de magie? Nu. Erau doar străine ce au hotărât să își deschidă o parfumerie în oraș. Ghinionul lor a fost chiar propria frumusețe. Seducând mai mulți bărbați din oraș, femeile căzute pradă geloziei au strigat că doar prin farmece soții și fii lor s-ar fi putut îndrăgostii de asemenea femei. Iar bărbații le-au ținut isonul pentru a-și ascunde astfel adulterul perfect conștient comis. Mda, sigur soțul tău a fost vrăjit nu atras de un corp mai tânăr și, cel mai probabil, mai curat decât al tău. Și cu siguranță nu este el vinovat.

Ce s-a ales de micul orășel după crima comisă? Întreg orașul a fost blestemat. Astfel, în fiecare an la început de iunie începe sezonul Swan. Sezon care umple orașul de turiști, de petreceri și de lacrimi. Sezonul debutează cu o petrece pe plajă( nu am reușit să pricep de ce o perioadă în care urmează crime e sărbătorită). Imediat ce orologiul orașului anunță prima zi a verii dintre mare se aude un cântec ademenitor care le face pe fete să intre în apă. În momentul în care cântecul a încetat, localnicii știu că  trei tinere sunt posedate de fetele Swan. Aceste 3 fete vor ademeni în mare cel puțin câte un băiat fiecare pe care îl vor îneca la rândul lor.

Ghici ghicitoare cine știe cum să rupă blestemul?

Penny Talbot și mama sa sunt singurele locuitoare ale insulei farului. Teren pe care tatăl fetei l-a cumpărat cu mult timp în urmă, astăzi ajuns într-o stare proastă ca urmare a degradării urmate dispariției bărbatului. Tot supusă degradării este și familia fetei căci fără liantul care le ținea pe linia de plutire, mama și fiica nu reușesc să se mai regăsească una pe cealaltă. Insula pare să moară pe zi ce trece. Însă, fix la începutul sezonului Swan, Penny îl cunoaște pe Bo Carter. Străin misterios ce a ajuns dintr-o întâmplare în oraș. Doar a coborât la ultima stație a autobuzului. 

Bo crede că tot ceea ce înseamnă sezonul Swan este o prostie. Convins că în spatele crimelor se află un criminal care se folosește de legendă pentru a se distra cu micul port, acesta este mirat de credința lui Penny în blestem. Pe de altă parte, Penny încearcă să stea cât mai ascunsă de fetele Swan despre care știe mai multe decât lasă să se înțeleagă. Tânăra chiar poate să le vadă. Astfel încât, nu mică îi e spaima atunci când Bo este atras de o fată  în jurul căreia Penny observă fantasma uneia dintre fetele moarte. 

 Blestemul și iubirea mării

O poveste de iubire trece peste secole și se destramă abia în prezent. Se destramă pentru a lăsa loc unei noi iubiri pe care, din nefericire, trebuie să o ofere altcuiva. Cartea Blestemul mării  de Shea Ernshaw a fost o adevărată surpriză. Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult, iar povestea sa este o îmbinare aparte între un fantasy modern și o legendă veche a vrăjitoarelor. Pentru cei care nu sunt cititori de fantasy (încă) cu siguranță Blestemul Mării reprezintă un punct de start. Pentru iubitorii de fantasy, Blestemul Mării este genul de roman clasic în care puterile magice sunt înlocuite de blesteme antice. Un roman în care nu avem războinici legendari sau coroane de apărat ci dragostea unui tată, dispărut în urmă cu 3 ani, pentru fiica sa.

One Comment

  • Alexandra B. 11/06/2019 at 8:21 am

    Aveam eu dubii în ceea ce priveşte cartea asta, dar nu sună deloc rău, chiar prea bine aş putea spune. Am să o trec pe wishlist şi am să-i dau în vacanță o şansă. ? cam sună cu ceva ce ar scrie Nora Roberts ?

Leave a Reply