LuizaComenteaza

Despre Hoții din vis de Maggie Stiefvater

24/06/2019

Hotii din visTitlu: Hoții din vis

Autor: Maggie Stiefvater

Nr. de pagini: 451

Editura: Nemira

Traducător: Dan Doboș

Bună ziua/Bună dimineața/Bună seara. În funcție de ora la care citiți acest articol alegeți una dintre formele de salut, răspundeți cu un zâmbet larg și continuați să citiți acest articol având zâmbetul pe buze. După lungi bătălii date pe terenurile de luptă ale fizicii, electrotehnicii și matematicii, stimata dumneavoastră bloggeriță a reușit să ajungă și la tastele calculatorului. Ce e drept, dacă mă uit peste umăr  văd cum se aproprie de mine chimia, dar sperăm că avem suficient timp de un articol.  Astăzi vorbim despre o serie tare dragă mie, o serie despre care am auzit și păreri pro și păreri contra.

 

Hoții din vise de Maggie Stiefvater

Seria despre care vorbim este Frăția Corbilor de Maggie Stiefvater, serie apărută la editura Nemira toamna trecută. În primăvara aceasta a fost tradus și volumul doi al seriei și anume Hoții din vis. Personal, mi s-a părut mai frumos volumul 1. Dar aici este o părere subiectivă, influențată și de faptul că personajul care îmi plăcea mie a luat-o pe căi greșite în volumul cu numărul 2. Trecând peste acest amănunt, seria îmi place foarte mult în continuare și abia aștept următoarele traduceri. Până atunci haideți să ne concentrăm atenția asupra volumului Hoții din vis.

Hoții din vis de Maggie Stiefvater aduce în atenția cititorilor unul dintre personajele controversate ale seriei. Întreaga lumină a reflectoarelor cade asupra lui Ronan Lynch, băiatul rău și plin de secrete. Acesta împreună cu Gansey, Adam și Blue au pornit pe urmele regelui mort Glendower care, odată trezit din morți, le va oferi o dorință.  Pentru a-l putea găsi cei 4 urmează meridianul energetic pe care Adam l-a trezit la viață printr-un sacrificiu de sânge.

Firul central al poveștii din Hoții din vis este mutat pentru o perioadă lungă de timp asupra vieții lui Ronan. Căutarea regelui, blestemul lui Blue, consecințele sacrificiului lui Adam sunt lăsate pe plan secund pentru a face loc secretelor familiei Lynch. Dacă ne gândim la ce secrete ar putea avea o familie, am putea presupune că este vorba: despre un adulter, despre o moștenire ascunsă sau, în cel mai rău caz, despre o crimă ascunsă de către toată lumea. Orice varianta am alege dintre acestea ar fi greșită. Secretul familiei Lynch ține de provenința celor mai multe lucruri ale familiei. Provenința lor din vise. 

Lucrurile din visHotii din vis

Tatăl lui Ronan a avut parte de o viață palpitantă, de o soție frumoasă și de 3 băieți sănătoși. Cum a reușit să aibă toate aceste lucruri? Prin furt. Acesta avea puterea de a aduce înapoi din vise diferite obiecte sau ființe. O putere periculoasă care l-a costat chiar propria viață. Dintre toți fiii lui doar unul l-a moștenit. Ronan Lynch este și el un hoț din vise. 

Atunci când ai o putere remarcabilă ai și dușmani remarcabili. Oamenii care vor să aibă ceea ce doar tu posezi. Sau nu? Ce te faci când dușmanul tău cel mai mare este tot un hoț din vis? Aliat cu cine nu trebuia, Ronan ajunge într-o situație limită în care trebuie să se întreacă în măiestria visului cu persoana care l-a învățat mai tot ce știe. Pe lângă acest lucru mai are pe urmele sale și un asasin plătit. Și totuși, cireașa de pe colivă este chiar familia sa. Familia de vis a tatălui său. 

Personal, consider că Hoții din vis este o carte bună, o carte captivantă. Știu că multă lume nu este încântată de abundența detaliilor din cărțile lui Maggie Stiefvater, dar eu cred că fix aceste detalii fac diferența. Momentul când toate aceste piese mici de puzzle se unesc pentru a crea imaginea de ansamblu merită așteptarea celor 400 și ceva de pagini.  Mai mult decât atât, completarea poveștii hoțului cu povestea familiei sale și a asasinului oferă acțiunea necesară cărții și captivează cititorul. Momentul bătăliei este foarte bine descris și odată cu aceasta seria Frăția Corbilor trece spre o lume fantastică a creaturilor magice.

Foarte pe scurt ar însemna că mi-a plăcut mult cartea Hoții din vis și v-o recomand cu drag și vouă.  Sunt curioasă dacă ați citit-o sau dacă ați citit măcar volumul 1. Oricum, dacă răspunsul este „nu” la orice dintre întrebări, găsiți cărțile la cei de la Nemira. 

No Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: