Cea mai ciudată poveste – Surorile Hollow

06/08/2022

Krystal Sutherland, autoarea care scrie despre lucruri ciudate, inestetice, deranjante și care le îmbină în povesti fantastice. Prima mea întâlnire cu unul dintre romanele sale a fost acum câțiva ani când am citit O listă semi definitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri, roman care m-a fascinat prin personajele sale, prin modul în care autoarea a prezentat fobiile și cum acestea ne acaparează viața. Zilele trecute am terminat Surorile Hollow, o poveste extrem de stranie și pe care am adorat-o până la ultimul detaliu.

Surorile Hollow se concentrează pe viața a trei fete care au avut parte de o întâlnire cu straniul în copilăria lor. Copiii fiind, acestea au dispărut din fața părinților lor ca mai apoi să revină peste o lună de zile fără nici o explicație. Există totuși câteva diferențe, dinții de lapte ai uneia dintre fete au crescut la loc, părut s-a deschis din brunet în alb, iar fetele nu își aduc nimic aminte dinainte de momentul în care s-au reîntors. Miracolul întoarcerii lor devine totuși coșmarul familiei, căci aceste trei fete sunt speciale, acaparatoare și te pot convinge să joci după cum îți cântă ele. Tragediile continuă pentru familia Hollow, relațiile familiare se destramă, iar singurul lucru care rămâne imposibil de desfăcut este legătura dintre cele trei fete.

Surorile Hollow – cine sunt și de unde vin?

Romanul m-a captivat prin misterul său, prin elementele stranii și legendele menționate în el. Pot spune că am fost vrăjită de cuvintele din paginile sale în același mod în care Grey, cea mai mare dintre surorile Hollow, seduce lumea modei. Acțiunea este povestită din perspectiva lui Iris, cea mai mică dintre surori, singura care a rămas acasă alături de mama lor. În timp ce surorile sale explorează neîncetat ciudățenia lor, Iris încearcă să se micșoreze, să se potrivească în tiparul clasic al unei adolescente. Viața sa urmează un tipar binecunoscut, în care mama sa îi urmărește fiecare mișcare. Acest stil de viață este datorat într-o oarecare măsură rebeliunii surorilor sale mai mari, astfel încât Iris se simte responsabilă să mențină o relație cât mai apropiată cu mama sa.

Toate tiparele obișnuite ale vieții lui Iris se sparg în momentul în care Grey dispare. Surorile mai mici se reunesc, straniul vine în oraș prin făptură unui bărbat ce poartă un craniu de taur, crimele încep să apară, iar Iris începe să se întrebe ce secrete ascunde cu adevărat sora sa cea mai mare. Această întorsătură a vieții o provoacă pe Iris să privească înăuntrul său, să descopere cât de puternică este și cine este cu adevărat. Este nevoită să iasă din umbra surorilor și a mei pentru a putea să își clădească propriul drum.

Acest roman de Krystal Sutherland mi-a permis să inventez o mulțime de teorii despre ce s-a întâmplat cu surorile Hollow, despre dispariția lui Grey și ce anume se întâmplă în realitate. Povestea își are originile în legenda despre schimbarea copiilor de către creaturile nopții și este chiar ea presărată de basme legate despre o lume care nu este nici vie, nici moartă, o lume prinsă întotdeauna în acea unică clipă, suspendată înainte de final. Singurul minus pe care eu l-am putut găsi romanului a fost faptul că a durat puțin până să mă captiveze. Personal, poate aș fi preferat un început puțin mai alert sau poate să se intre mai repede în povestea principală. Trecând peste acest lucru, lectura mi s-a părut superbă, chiar mi-a dat fiori și o recomand cu drag oricui este interesat de acest tip de roman. Dând click aici, ajungeți direct la carte.

No Comments

Leave a Reply