Titlu: Tweet Cute
Autor: Emma Lord
Nr. de pagini: 392
Editura: StoriaBooks
Traducător: Ionela Chirila
Multă lume mi-a cerut recomandări de cărți pentru cei de 14 – 16 ani, o categorie de vârstă foarte importantă pentru mine deoarece atunci am început să citesc din ce în ce mai mult. Și pentru că pe atunci nu știam eu de goodreads, bookstagram, bookblog ci doar îmi luam la nimereală cărți de pe libris.ro, am zis ca astăzi să vă prezint o carte perfectă de citit în vacanța de vară. Este o carte simpatică, plină de idei de rețete nebunești de prăjituri (în caz că doriți să distrugeți bucătăriile părinților), dar și cu un scandal imens pe twiiter din cauza unui… sandwich cu brânză.
Tweet Cute de Emma Lord
Tweet Cute este o apariție relativ recentă a celor de la editura StoriaBooks, acțiunea fiind prezentată prin intermediul a doi adolescenți care ajung să fie implicați într-un război online. La începutul romanului cei doi nu sunt nici măcar prieteni și nu se așteaptă să ajungă vreodată. Ironia sorții face ca unul dintre ei să fi creat o aplicație care le permite elevilor din liceul lor să își creeze profiluri anonime ca mai apoi să li se atribuie un partener de conversație, identitățile lor urmând să fie dezvăluite într-un moment aleatoriu. Ghiciți cele două personaje care ajung să fie prieteni online?
Cartea se construiește atât prin conversațiile lor online cât și prin acțiunea din viața reală. Războiul sandwich-urilor cu brânză începe în momentul în care mama lui Pepper o obligă să posteze pentru campania de promovare a noilor sandwich-uri ale francizei lor. Doar că lucrurile se complică în momentul în care băieții patronului unui mic restaurant de cartier descoperă că rețeta francizei este identică cu a sandwich-ului creat de bunica lor. Din acest moment, în ciuda tuturor consecințelor posibile, Pepper și Jack intră într-un război al meme-urilor, comentariilor și vizualizărilor pe Twitter.
Unul din lucrurile care mi-au plăcut la Tweet Cute a fost modul în care decurge povestea și cum ceea ce pare o ceartă simplă între doi adolescenți se întinde cu mult înaintea și înapoia lor. Cum lucrurile nu sunt lăsate la nimereală, ceea ce autoarea ne păcălește inițial să credem, ci sunt atent plănuite de către persoanele care trag sforile.
Mai mult decât povestea unui sandwich
Emma Lord abordează în acest roman subiecte precum: ambițiile diferite ale partenerilor de afaceri care formează un cuplu, certurile din urma unui divorț, moștenirile de familie ( nu mă refer neapărat la moșteniri monetare), dar cel mai mult mi-a plăcut modul în care abordează concurența din cadrul liceului. Cum faptul că o instituție care ar trebui să sprijine elevii în dezvoltarea lor, să îi învețe să colaboreze și să se ajute unul pe altul în momentele dificile, a ajuns să îi pună într-o competiție unul contra celuilalt pentru niște note.
No Comments