Despre Evvie Drake o ia de la capăt de Linda Holmes

mai 20, 2020

coperta

Titlu: Evvie Drake o ia de la capăt

Autor: Linda Holmes

Nr. de pagini: 336

Editura: Nemira

Traducător:  Irina Ornea

De câte ori de-a lungul vieții ați spus că de mâine totul va fi altfel? Că de mâine vă veți schimba, că nu veți mai permite altora să vă calce în picioare, că veți zâmbi mai des, etc. Multe promisiuni drastice pe care vi le-ați făcut de-a lungul timpului și pe care, cel mai probabil, nu vi le-ați ținut. De ce? Fiindcă este aproape imposibil să te schimbi de pe o zi pe alta. Fiindcă lucrurile de genul acesta reprezintă procese lungi, costisitoare ca timp, emoții, gânduri. Iar un astfel de subiect este atins și de către autoarea Linda Holmes în romanul Evvie Drake o ia de la capăt. 

Viața lui Evvie Drake înainte

 Povestea lui Evvie Drake poate fi povestea multor femei din ziua de azi. Îndrăgostită încă din liceu, aceasta se căsătorește cu prietenul ei și duc o viață care pare perfectă în ochii tuturor. El este salvatorul comunității din care fac parte, printre puținii care s-au întors să lucreze în orașul natal și un doctor cum nu s-a mai văzut: calm, iubitor și mereu acolo pentru cei în nevoie. Imaginea perfectă. Ceea ce nu văd ceilalți reprezintă modul în care se enervează imediat, faptul că nu admite să i se spună că greșește ori că indiferent de situație el trebuie să fie învingător.

Spre exemplu, momentul în care iubita lui a luat intenționat o notă proastă la un test pentru a-l lăsa pe el să devină șef de promoție. Ori momentul în care un premiu i-a fost refuzat, iar familia lui înstărită a donat școlii o sumă de bani importantă pentru crearea unui nou premiu pe care să îl primească fiul lor.

Evvie Drake o ia de la capăt

Între paginile romanului Evvie Drake o ia de la capăt vom găsi povestea unei femei ce și-a adunat curajul să plece. O femeie care s-a pierdut pe sine, zi după zi, negăsind un motiv singular suficient de puternic pentru a pleca. Iar aceasta este o poveste foarte răspândită. Statul într-o relație care te face să te pierzi pe tine din ce în ce mai mult. Însă la un moment dat, viața lui Evvie se schimbă radical fără a avea ea vreo influență. Soțul său moare, iar Evvie trebuie să se lupte cu imaginea de soție îndurerată. O imagine care nu o reprezintă deloc.

Mai mult decât atât, adevărata luptă pe care această femeie trebuie să o ducă nu este despre pierderea unei iubiri. Ci despre a învăța să traiască din nou pentru ea. A învăța că este mai mult decât soția unui medic, că toate jignirile care i-au fost aduse nu trebuie să fie mai mult decât apă de ploaie. Evvie Drake o ia de la capăt este o poveste despre redescoperirea propriei persoane.

Desigur, autoarea nu ne-a lăsat să încheiem această poveste fără a avea parte și de iubire. Căci într-o situație oarecum asemănătoare cu a lui Evvie este și Dean Tenney, un fost jucător de baseball care dorește să scape de lumina reflectoarelor. Și ce loc mai bun să facă asta, își zice prietenul comun al celor doi, decât apartamentul din casa lui Evvie pe care aceasta dorea să îl închirieze.

Consider că această carte ar fi potrivită în special celor care au apreciat cărțile lui Colleen Hoover ori Mia Sheridan.

No Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: