Recenzie Cronicile fetei lup de Cristina Nemerovschi

07/03/2020

Coperta cronicele fetei lup

Titlu: Cronicile fetei lup

Autor: Cristina Nemerovschi

Editura: Herg Benet

Număr pagini: 191

De-a lungul anilor mei de cititoare am avut ocazia să citesc foarte multe cărți fantasy. Sunt rare seriile care reușesc să mă surprindă cu adevărat. Sunt și mai rare cărțile care să aibă la bază un clișeu, dar care totuși să îmi placă. Și sunt aproape inexistente cărțile care sunt compuse doar din clișee și care să mă atragă. Poate tocmai acesta este motivul pentru care nu am reușit să rezonez cu noua serie a Cristinei Nemerovschi. 

Cronicile Fetei lup de Crisinta Nemerovschi

Cronicile fetei lup a apărut anul trecut la editura HergBenet cu primul volum al seriei denumit Ceața. Cartea are acțiunea pe teritoriul României, într-o zonă recunoscută pentru tradițiile sale mai puțin creștine. Nori este o tânără ce urăște totul asemenea multor alții adolescenți. Găsește stupide regulile, își dorește libertate și nu poate să îmbătrânească datorită magiei unui vraci.

Personajul nostru are o poveste de viață complet atipică. A fost crescută de către o familie disfuncțională, dar iubitoare. Mama sa i-a fost cea mai dragă persoană, i-a permis să lipsească cu zilele de acasă încă din copilărie pentru a rătăci prin pădure. La final, a ales chiar să se sacrifice pentru a o scăpa pe Nori de un blestem. Tatăl său și-a petrecut întreaga existență ( lungă și nemuritoare) îndrăgostit de mătușa fetei. O contesă bogată despre care încă se mai spun povești la peste un secol de când sătenii “au ucis-o”.

Ai grijă de cine te îndrăgostești

În acest volum din Cronicile fetei lup întâlnim o poveste de dragoste scoasă direct din visele oricărei domnișoare de 13 ani. O iubire în care un tânăr de 18 ani își dorește din partea ta o relație lungă și îndelungată. Iar alături de dorința fiului, familia sa te primește cu brațele deschise. În cameră ta din casa lor este un dulap plin de rochii pe măsura ta, iar viitorul socru îți spune că poți alege orice universitate din lume. El va plăti pentru tine.  Iar la fel ca în toate basmele, lucrurile de genul sunt mult prea frumoase pentru a fi adevărate.

Un lucru interesant la carte a fost apariția ceții. O pâclă deasă care o urmărește pe protagonistă, care apare adesea atunci când sentimentele fetei sunt copleșitoare. Această ceață este însoțită de o pereche de ochii argintii, o pereche de ochii care pot aduce atât bucurie, cât și tristețe. Odată cu materializarea acelor ochi aparent inofensivi, lucrurile vor lua o întorsătură neașteptată. Ceea ce părea o poveste inocentă se dovedește a fi mult mai complicată.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: