Recenzie Coșmarul de la Killman Creek – Rachel Caine

14/11/2019

Titlu: Coșmarul de la Killman Creek

Autor: Rachel Caine

Editura: Herg Benet

Număr pagini: 384

Dacă zilele trecute aveam plăcerea să vă vorbesc despre Refugiul de la Stillhouse Lake, astăzi vin spre voi cu recenzia volumului următor. Un volum mult mai complex aș spune eu, povestit din mai multe perspective și cu o intrigă mai amplă. Dacă nu ați avut încă plăcerea să citiți recenzia primului volum, accesați pagina dând click aici. Dacă ați citit-o deja, vă învit să rămâneți alături de mine și să vedem ce anume a mai făcut femeia minune – Gwen Protector.

Coșmarul de la Killman Creek

Coșmarul de la Killman Creek reprezintă lupta dintre Gwen și întreaga lume. La finalul volumul întâi am aflat că frica cea mai mare a lui Gwen a devenit realitate. Soțul său, Mel, a evadat din închisoare și vine după ea și după copiii ei. Forțele de ordine fac tot posibilul pentru a pune mâna pe infractorul fugar, dar din păcate nu este în topul lor de priorități.  Pe de altă parte, nu doar Gwen este afectată de această evadare. Cei doi copii ai cuplului au reacții complet opuse atunci când află că tatăl lor are de gând să facă tot ce îi stă în putere pentru a pune mâna pe ei.

În Coșmarul de la Killman Creek, Rachel Caine surprinde foarte bine modul în care subiectivismul ne afectează judecata. Fiica cuplului a avut ocazia de a citi una dintre scrisorile pe care Mel i le-a trimis lui Gwen. Scrisori pe care femeia a avut grijă mereu să le ascundă. În momentul în care aceasta le găsește i reproșează mamei sale că îi ține departe de singura  legătură cu tatăl lor. Însă, imediat după ce citește conținutul uneia, tot ce credea îi este dat peste cap.

Pe de altă parte  Conor, fiul celor doi, nu crede că tatăl său a fost un criminal. În mintea sa există doar imaginile cu tatăl său care îl ducea în drumeții și care reprezenta centrul universului său. El este veriga slabă de care Mel va profita. Va avea grijă să distrugă încrederea pe care copii o aveau în mama lor, răpindu-i lui Gwen singura bucurie pe care aceasta o mai avea. 

O rețea mult mai amplă

De-a lungul romanului Coșmarul de la Killman Creek avem ocazia să vedem cum vânătoarea unui lucru mic duce la dezvăluirea unei comori. Particularizând la cazul de față, în timp ce Gwen și Sam Cade îl vor vâna pe Mel, aceștia ajung încurcați în ițele unei rețele mult mai complexe. O rețea bolnavă care se ocupă cu hărțuirea oamenilor pe internet, cu trucajul videoclipurilor și cu pornografia.  În aceasta carte semnata de Rachel Caine, ni se dezvăluie o latură întunecata a lumii. O piață neagră din a cărei existență profită la maxim oamenii influenți.

Expresia cu succesul clădit prin moarte capătă o nouă semnificație în această carte. Nu e de mirare că au existat adepți ai muncii lui Mel care au reprodus cu exactitate camera sa de tortură. Unii au mers chiar mai departe. Au ucis în numele lui, au căsăpit oameni și au fost fericiți venerând un idol bolnav. 

Un alt lucru interesant în această carte este accentul care cade pe ușurința cu care credem ceea ce ni se arată. Cum luăm de bun ceea ce este în fața noastră și nu cercetăm pentru a obține adevărul. Un videoclip trucat va distruge viața lui Gwen și îi va întoarce pe toți împotriva sa. Există o singură persoană care refuză să îl accepte, care nu pune botul ca prostul la primul os care i-a fost aruncat în față. De altfel, și-a învățat lecția în volumul precedent.

În concluzia, seria Stillhouse Lake are tot ce trebuie pentru a vă garanta un weekend de lectură plin de suspans. Spor la citit!

PS: Cartea este disponibilă pe site-ul editurii, dar și pe libris sau cartepedia.

 

 

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: