LuizaComenteaza

Recenzie Refugiul de la Stillhouse Lake – Rachel Caine

12/11/2019

Titlu: Refugiul de la Stillhouse Lake

Autor: Rachel Caine

Editura: Herg Benet

Număr pagini: 336

Mă scuzați, primiți cu încă o carte polițistă? Da? Perfect. Astăzi am plăcerea de a vă povesti de o serie apărută la editura HergBenet. Este genul de serie pentru care vă recomand să vă eliberați un weekend întreg fiindcă îmi e greu să cred că o veți lăsa din mână. Dar ce rost are să mai vorbesc atâta pe lângă subiect? Zic să trecem direct la primul volum din serie, mai exact la Refugiul de la Stillhouse Lake.

Refugiul de la Stillhouse Lake

În Refugiul de la Stillhouse Lake am avut plăcerea de a o întâlni pe Gwen Protector. O femeie independentă, o femeie puternică și cuprinsă de paranoia. Lucru cât se poate de justificat dat fiind că înainte să își schimbe personalitatea a fost vânată de zeci de mii de oameni în online, i s-au aruncat cadavre de animale pe fereastră și a fost anchetată în rolul de complice al unui criminal în serie. Criminal care nu era nimeni altcineva decât propriul ei soț.

Gina Royal era genul de gospodină timidă din Midwest, nu se certa niciodată cu soțul său și orice zicea acesta era literă de lege. Astfel încât nu avem de ce să ne mirăm că săraca femeie nu știa ce se află în propria ei curte. Atunci când o mașină intră în perete garajului său, crimele soțului său sunt dezvăluite. Trupul unei femei moarte se afla atârnat de grindă, la nici 3 metri de locul unde familia își luase ultimul mic dejun liniștit.

Sunt deja câțiva ani de când Gwen fuge alături de cei doi copii ai săi. La primele semne că identitățile lor reale ar putea fi descoperite, aceștia o iau din loc. Copii nu au timp sau voie să își facă prieteni, nu au voie să invite pe cineva acasă, să se apropie de alte persoane. Alarma casei este mereu pornită, iar pistolul lui Gwen se află mereu în apropierea acesteia. Paranoia sa este atât de mare, stresul o afectează atât de mult încât nu doar o dată este pe cale să îți împuște proprii copii.

O nouă crimă în Stillhouse Lake

Rachel Caine construiește o intrigă interesantă în romanul Refugiul de la Stillhouse Lake. Modul în care aceasta se joacă cu viața personajelor sale este incitant. Timp de câteva capitole îi permite lui Gwen câteva momente de respiro, momente în care aceasta își poate reaminti ce înseamnă liniștea. Îi permite să își deschidă inima în fața unui bărbat și să aibă din nou încredere în organele de poliție, ba chiar să îl invite pe unul dintre aceștia în propria casă. Pentru un moment viața pare să îi zâmbească. O secundă mai târziu îi înfige un cuțit în spate. Metaforic vorbind.

Un cadavru este găsit în lacul din fața casei sale, imaginea în oglindă a crimelor soțului său. Evident, cea anchetată este Gwen. Poliția începe să o vâneze asiduu. Cel mai dureros este că una dintre persoanele pe care le credea viitorul său, reprezintă defapt trecutul venit să se răzbune. Cred că descoperirea cadavrului fetei reprezintă unul dintre punctule culminant al romanului, momentul din care toată povestea o ia la goană.

Corectitudinea organizațiilor statului este pusă la grea îndoiala în Refugiul de la Stillhouse Lake. Modul în care acestea vor să o scoată vinovată pe Gina, să închidă cazul cu ceea ce le-a fost aruncat pe tavă, este dezolant. Am putea compara poliția din Stillhouse Lake cu o pisică căruia i-ai pus un laser în fața ochilor. Va fi atentă doar la el și va ignora tot ce se petrece în jurul său. Inclusiv adevăratul criminal care nu va sta degeaba în acest timp.

No Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: