Recenzie Adunarea Umbrelor de V.E. Schwab

01/09/2019

Adunarea Umbrelor

Titlu: Adunarea Umbrelor

Autor: V.E.Schwab

Nr. de pagini: 608

Editura: Nemira

Traducător: Cristina Jinga

Iată că am ajuns și la 1 septembrie. Vara și-a numărat zilele, le-a băgat în sac, ne-a pupat de ne-a lăsat urme de bronz și a plecat zâmbitoare spre țări mai calde. Noi am rămas cu dor de mare, de nopți lungi și vacanță. Însă degeaba ne dorim noi căci vara și-a încheiat socotelile și până pe 1 iunie 2020 nu își mai arată capul. Ce ne rămâne de făcut? Ei bine, să îmbrățișăm toamna, să scotocim după hainele cu mânecă lungă în dulap și după reduceri la cărți în mediul online. Păi nu? La fel cum există garderobă de toamnă trebuie să existe și bibliotecă de toamnă. Prietenii de la libris.ro au fost cu un pas înaintea noastră și deja au pregătit niște reduceri frumoase. Fuguța la ei pe site să le vedeți. Iar dacă nu aveți idee ce să cumpărați, rămâneți alături de mine în timp ce vă vorbesc despre o serie genială. Mai exact Culorile Magiei de V.E. Schwab.

Recenzie Adunarea Umbrelor de V.E. Schwab

Adunara Umbrelor de V.E. Schwab este volumul doi din seria Culorile Magiei. Seria începe cu Partea Întunecată a Magiei, carte despre care am vorbit mult mai multe aici. Dacă primul volum nu v-a convins să vă îndrăgostiți de băiatul antari cu păr roșcat și ochi negru, cu siguranță volumul doi o va face. Să nu mai vorbim despre curajul unei tinere de a părăsi propria sa lume, de a călători într-un loc de care abia aflase, de a înfrunta regi și regine care mai de care mai cruzi și mai puternici.

În acest volum accentul pică pe patru personaje care sunt grupate două câte două. Totuși, asemenea participanților la un dans de societate, acești patru indivizi au obiceiul de a sparge perechile și a schimba partenerii între ei. Este de-a dreptul savuros să observi cum autoarea s-a distrat cu aceste patru personaje și cu întâlnirile dintre ele, ca mai apoi să le aducă pe toate patru împreună. Rezultatul? Urlete, dat din mâini, confuzie totală și amenințări vechi reînnoite. Cum să iubești Adunarea Umbrelor și personajele sale?

Jocurile Elementelor

Punctul comun al călătoriilor celor 4 personaje este reprezentat de un turneu – Jocul Elementelor. O ocazie pentru mulți de a se umfla în pene, de a-și pune viața în pericol sau de a scăpa de tensiunea acumulată în urma unei vieți de prizonier într-o cușcă aurită. Altfel spus, este exact butonul roșu strălucitor pe care imperiul îl flutură pe sub nasul lui Kell și al Liei. Problema este că Lila nu este o cetățeană a acestei lumi, este plecată pe mare de 4 luni de zile și nici nu controla magia la finalul volumul 1. Dar pot fi toate acestea o piedică pentru ea?

În plan secundar, pregătit parcă pentru a răbufni în momentul 0, în celelalte trei Londre se petrec lucruri care de care mai ciudate. Apare și un rege nou pe tronul Londrei Albe. Un rege nou, dar vechi cumva. De asemenea, Vitari – magia în forma sa brută – reușește să găsească o cale pentru a pătrunde din nou în lume. În Londra Cenușie un tânăr reușește să mânuiască un element, o putere pe care acesta nu ar fi trebuit să o aibă. Totul pare să clocotească într-o oală aflată sub presiune. O oală din care începe să iasă cât mai mulți stropi, iar pe al cărei capac în continuă mișcare stau cei patru magnifici ai noștri.

Părerea mea

Concluziile mele? Seria Culorile Magiei de V.E. Schwab promite foarte multe și până acum pare a se ține de treabă. Volumul doi, Adunarea Umbrelor, a depășit volumul 1 în suspans, în acțiune și în țesutul intrigilor pentru volumul trei. Ce nu mi-a plăcut? Întinderea la extrem a poveștii dintre Lila și Kell, poveste pe care mi-aș fi dorit-o lămurită mai repede. De asemenea, un lucru interesant este modul diferit în care autoarea a ales să încheie cele două volume. Pe cât de clare erau lucrurile la finalul volumul unu, pe atât de curioși, nervoși și plini de suspans ne lasă Adunarea Umbrelor. Însă, nu e panică. Din ce am auzit cei de la Nemira au milă de noi și vin toamna aceasta cu volumul trei.

One Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: