Cărți care nu au fost pe gustul meu

11/08/2019

Așa cum sunt cărți pe care nu le putem lăsa din mână, există și cărți la care ne uităm supărați și așteptăm ceva ce pare că nu vrea să mai apară. Un moment în care se schimbă toată acțiunea și brusc suntem acaparați de carte, o dilemă dificil de dezlegat care să ne pună mintea pe jar, etc. Așteptăm o astfel de situație de când am parcurs primele 50 de pagini, terminăm cartea și situația nu a mai venit. Ori a venit și nu a fost ceea ce ne doream, astfel încât și această încercare a autorului de a salva cartea ni se pare fără rost.

Țin să precizez că următoarele cărți pe care le voi enumera nu sunt neapărat proaste. Ci m-am întâlnit cu ele într-un moment în care nu ne-am potrivit. Pentru mine, cea de 20 de ani, aceste cărți nu au funcționat. Asta nu înseamnă că peste 10 ani, dacă voi reveni la acele cărți, nu există șansa să îmi schimb părerea.

Ceva in apaCeva în apă de Catherine Seadman

Ceva în apă de de Catherine Seadman a fost considerată cartea verii de către cei de la editura Nemira. O carte promițătoare, un thriller ce avea toate șansele să mă prindă și să mă facă să o ridic în slăvi. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Povestea se concentrează în jurul unui cuplu ce se pregătește pentru nuntă. În ciuda înțelegerii dintre ei, odată cu apariția problemelor financiare apar și problemele în cuplu. Cei doi ajung în luna de miere unde găsesc un bagaj misterios ce le dă posibilitatea de a scăpa de grija banilor.

În acest moment în cuplu apare o manipulare atentă a unuia dintre parteneri, astfel încât în timp ce acesta crede că merg în aceeași direcție celălalt își face planuri de vacanță solo. Nu e de mirare că romanul începe cu scena săpării un mormânt. După cum vedeți, cartea avea toate premizele să fie una bună. Dar povestea nu m-a captivant în întregime. Îmi lăsa senzația că parcurg acțiunea privind-o printr-un perete de apă.

De ce iubim femeile de Mircea Cărtărescu

De ce iubim femeile de Mircea Cărtărescu a reprezentat încercarea mea literară de a trece prin diferite genuri. Sinceră să fiu, am ales această carte atât datorită titlului cât și datorită unor fragmente pe care le-am citit prin diferite postări. Însă între mine și scriitura lui Cărtărescu nu s-a aprins vreo fărâmă de iubire.

Întregul volum reprezintă o colecție de povești reprezentate de diferite idile de dragoste pe care autorul fie le-a trăit în persoană fie le-a auzit. Majoritatea celor care se întâmplă să fie trăiri personale mi s-au părut nepotrivite pentru un astfel de titlu, acestea înfățisând perioade de timp dedicate anumitor personaje feminine care au încălzit cândva patul scriitorului. Textul final, text pe care l-am tot văzut preluat pe diferite conturi de facebook, conține diferite răspunsuri la întrebarea adresată în titlul romanului. Multe dintre aceste răspunsuri sunt superbe, altele lasă de dorit din perspectiva mea. Ca atare, însumând și trăgând linie, femeia rămâne o mulțime de contrarii pe care nici măcar domnul Cărtărescu nu a reușit să le claseze.

Te-am ales pe tine de Mia Sheridan

Am ajuns și la o carte de dragoste cu ocazia acestui articol. Nu este ceva surprinzător că în această lista întâlnim o carte romance având în vedere predispoziția mea pentru a nu citi astfel de cărți. Totuși, ceea ce este surprinzător este că Mia Sheridan a scris una din puținele cărți de dragoste care mi-au plăcut foarte mult. Mai exact Vocea lui Archer. Cum s-ar spune, ulciorul nu merge de multe ori la apă. Nici dragostea Luizei pentru romance nu se manifestă de două ori la aceeași autoare ( asta dacă nu e Colleen Hoover).

În Te-am ales pe tine de Mia Sheridan avem povestea unui băiat răpit acum mulți ani care a reușit să se elibereze. Ajuns bărbat, acesta are probleme în ceea ce privește apropierea intimă. Pentru a scăpa de aceste inconveniente, bărbatul merge într-un bar de striptease și îi propune uneia dintre dansatoare să îl ajute. Crystal acceptă în primă instanță, dar ceva din privirea lui Gabriel o face să dea înapoi mai târziu. Peste ceva timp Crystal ajunge într-o situație gravă, iar Gabriel este singurul care o poate salva.

Povestea are toate șansele să fie foarte bună pentru o iubitoare/iubitor de romance. Cum spuneam, între mine și ea nu a fost să fie.

Acestea au fost cele trei cărți care mi-au venit în minte atunci când am ales subiectul articolului. Sunt convinsă că mulți nu veți fi de acord cu mine. Și este perfect în regulă. Fiindcă fiecare avem gusturi diferite. Atâta timp cât ai citit vreuna din aceste cărți, eu țin să te felicit. De ce? Pentru că ai citit!

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: