Tips&Tricks de la InstaCamp19

12/07/2019

Să se consemneze în calendar minunea prin care am ajuns eu în decursul a 5 zile de 2 ori în București. Oraș pe care de altfel în vizitez fix de 2 ori pe an. O dată cu ocazia Bookest, o dată cu ocazia Gaudeamus. Însă așa fu norocul și subsemnata reuși să primească invitație la InstaCamp19 ca atare a pornit cu tot avântul către gară. Ce am învățat nou de la InstaCamp? Nu foarte multe dacă e să fiu sinceră. Ce mă va face să mai merg la astfel de evenimente? Oamenii faini pe care i-am cunoscut acolo. Însă, dacă sunt printre voi oameni care nu au aprofundat foarte mult subiectul instagram, iată câteva lucruri pe care eu le găsesc importante și interesante:

  1. Fii unic. Iar acest lucru începe inclusiv cu numele tău de utilizator. E greu să fii remarcat atunci când numele tău este asemănător cu alte 5 conturi. Dacă nu aveți inspirație vă puteți folosi chiar și numele propriu.
  2. Poza de profil. Păstrează poza de profil pe intervale lungi de timp. Astfel, imaginea respectivă este asociată tot timpul cu tine. O idee foarte bună ar fi ca în acea poză să apari chiar tu sau să fie o poză cu numele contului tău.

Prin punctele 1 și 2 îți distanțezi profilul de altele și îl faci mai ușor de remarcat în mulțime. Pe lângă asta, nu ajungi în situația în care să fii etichetat aiurea în story-uri pentru că numele tău semăna cu al altcuiva. Și viceversa e valabilă.

      3.  Organizează-ți feedul. Aceasta este unul dintre lucrurile care mie nu îmi ies niciodată. Oricât de mult aș încerca. Dar pentru cei care           se încumetă la așa ceva, aplicația preview este cea mai potrivită. În varianta free a aplicației avem opțiunea de a încărca poze și a vedea           cum se armonizează acestea cu pozele deja existente.

      4. Story-urile sunt foarte importante. Story-ul a apărut pe Snapchat și a devenit faimos pe instragram. Este recomandat să postăm cel        puțin 2-3 story-uri pe zi prin care să marcăm prezența noastră în online. De asemenea, e o îmbunătățire dacă am posta deodată aceste          story-uri. Ori, dacă postăm mai multe într-o zi, să le punem în calupuri de câte 3.

      5. IGTV. La conferință s-a vorbit destul de mult despre igtv. Acesta este văzut ca fiind noul “thing” legat de instagram. Momentan nu am        postat nimic pe canalul meu de igtv, dar toată lumea de la conferință a încurajat folosirea lui cât mai curând.

Pe scurt, cam acestea au fost punctele cheie despre care au discutat oamenii de la InstaCamp19.  De asemenea, aș mai putea adaugă și faptul că orice poză iese mai bine atunci când ai multă lumină naturală la dispoziție. În plus, dacă vă bucurați de acest tip de lumină, aveți șansa să scăpați de umbrele nedorite din poze.

Pentru un feed armonios, în cazul celor care chiar nu le avem cu îmbinarea culorilor, se recomandă utilizarea clasicului cearceaf alb  pe post de fundal. Odată ce începem să înțelegem cum anume să aranjăm obiectele în fotografiile noastre, putem adăuga pete de culoare pentru a da tonuri diferite pozelor din feed. Se recomandă totuși să păstrăm o editare asemănătoare pentru cel puțin 12 fotografii. Cam asta ar fi tot. Dacă îmi mai aduc aminte ceva important vă anunț pe story. Până atunci, follow @luizacomenteaza.eu pe instagram.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: