Nu am mai văzut un film la cinema de peste doi ani de zile. Nu știu cum se făcea, dar niciodată nu găseam suficient timp. Mai adăugăm și faptul că îmi e foarte greu să fiu atentă două ore la un film și obținem șocul pe care l-am avut atunci când am pus piciorul, din nou, în sala de cinema. Am rămas plăcut surprinsă de faptul că pe întreaga durată a filmului nu am avut probleme de concentrare și nici nu mi-am verificat telefonul din cinci în cinci minute. E de precizat totuși că am fost fascinată de cât de mare este ecranul din sală ( eu și copiii de doi ani ce ne mai mirăm așa).
Șefa a intrat la apă a apărut acum o săptămână în cinema-urile din România și probabil va rula pe marile ecrane timp de o lună de zile. Cu alte cuvinte, este timp berechet pentru a-l viziona sau reviziona de câte ori vreți. Povestea filmului pleacă de la un clișeu aș putea zice. Însă, este genul de clișeu pe care nu mă deranjează să îl revăd de mai multe ori. Mai exact, adultul maltratat în copilărie care ajunge șef și se răzbună pe toată lumea.
Șefa a intrat la apă – povestea lui Jordan Sander și April
Fiind ridicularizată în clasele gimnaziale, Jordan Sanders își pune la bătaie întreaga inteligență pentru a reuși în plan profesional și a evita să mai fie, vreodată, subiectul glumelor. Ajunsă șefa unui companii IT, Jordan reprezintă într-o proporție de peste 70% dictatorului perfect. Nu acceptă distracția, pauzele și are o problemă cu carbohidrații. Nu am înțeles de unde ura aceasta pentru gogoșile din pauza de prânz și nici cum a reușit să nu își facă angajații supraponderali să demisioneze.
Tot în Șefa a intrat la apă, o întâlnim și pe April. Calmă, creativă și terorizată de Jordan, April este asistenta tiranei. Relația dintre cele două este una de dominație observată încă de la primul apel dintre cele două. Un apel nervos de-al șefei ai cărei papuci fuseseră puși la mai mult de 43 de cm de lângă pat. Un lucru absolut inacceptabil și un motiv de a concedia/certa menajera prin intermediul lui April.
Ironic, cele două nu realizează că fiecare are ceea ce îi lipsește celeilalte. April este mult prea moale, nu are încredere în ea și se lasă foarte ușor călcată în picioare. Lucru de care Jordan profită la maxim. Pe de altă parte, șefa este groaznică în relațiile cu ceilalți și nu reușește să empatizeze cu angajații săi.
Schimbul puterii în Șefa a intrat la apă
Ura sa pentru fericire, zâmbete și gogoși o aduce pe Jordan într-o situație nefavorabilă. De ce a ajuns Jordan înapoi la vârsta pubertății vă las să descoperiți cu ocazia vizionării filmului. Totuși, ceea ce vă pot spune este că, într-o dimineață următoare unui eveniment, Jordan se trezește mult mai tânără, cu un păr tip afro și ochelari cu lentile tip fund de borcan. Adio femeie de succes sexy, bun venit tocilara clasei a VI-a.
Rolurile ajung cumva inversate în Șefa a intrat la apă. Tirana devine dependentă de April și ajunge să fie, din nou, batjocorită de către ceilalți copii. Este interesant de văzut cum, având inteligența unui om de 30 de ani, Jordan nu se descurcă cu nimic mai bine atunci când ajunge în fața a 15 copii de 12-14 ani. Pe de altă parte, April este nevoită să preia funcția de șefă la birou până când Jordan crește înapoi mare. Problema? April nu este Jordan oricât ar încerca ea să pară și ceilalți o vor trata în consecință de cauză.
Cred că ceea ce mi s-a părut cel mai amuzant în Șefa a intrat la apă au fost interacțiunile lui Jordan de la 13 ani cu bărbații. De ce? Pentru că Jordan cea mică uită de fiecare dată că nu mai este în poziția ( sau înălțimea) de a reprezenta un interes pentru reprezentații sexului masculin. Și, bănuiesc eu, este destul de ciudat să încerce să te seducă o puștoaică atâta timp cât tu ai peste 30 de ani.
3 Comments
De fapt, faza cu carbohidratii este alta: angajatii trebuie sa fie precum seful. Daca seful mananca asta, ei trebuie sa manance acelasi lucru. Daca sefa a fost mintita candva ca o minte sanatoasa sta musai intr-un corp sanatos, atunci toata lumea trebuie sa faca la fel.
In plus, chestiunea-n cauza este preluata de la vegeratienii-vegani care nu suporta nici macar mirosul de carne. La fel si ea: nu doar ca nu vrea sa manance prostii, dar nu suporta nici sa miroasa in firma ei a asa ceva.
Sincer, lucrurile acestea legată de alimentație mi se par duse la extrem. Ai observat că oamenii care mănâncă normal nu au neapărat o problemă cu vegetarienii. În schimb, vegetarienii au o problemă cu cei care mănâncă orice.
Explicatia sta in motivul pt care au ajuns ei vegetarieni.
90% dintre ei sunt asa din mila pt animale si ne vad pe noi niste criminali.
Restul de 10%, chiar daca nu gandesc astfel, considera ca ne lumineaza, ca e de datoria lor sa ne spuna ce destepti sunt ei si ce prosti suntem noi.