Speranța Pierdută de Colleen Hoover

30/03/2019

Speranța pierdută

Titlu: Speranță pierdută

Autor: Colleen Hoover

Nr. de pagini: 347

Editura: Epica

Traducător: Adrian Deliu

Sâmbetele ar trebui să fie despre distracție, despre relaxare, despre orice anume ne face să fim fericiți. Orice ne încarcă bateriile suficient de mult încât să fim pregătiți pentru o nouă săptămână. Pentru mine, o sâmbătă perfectă se rezumă la a mânca ceva dulce, la o plimbare pe afară și, de ce nu, la o carte bună citită în vârful patului. Și fiindcă vorbim de cărți bune, astăzi vin spre voi cu recenzia unei cărți de Colleen Hoover. Această autoare, alături de Mia Sheridan, sunt autoarele mele preferate în ceea ce privește genul romance. Iar dacă și voi sunteți fanii poveștilor de dragoste reale, poveștilor în care nu totul e roz dar personajele reușesc cumva, atunci recomand să intrați pe libris.ro, unde veți găsi toate cărțile acestor autoare.

Speranța Pierdută de Colleen Hoover

Însă, astăzi vorbim doar despre una din cărțile lui Colleen Hoover și anume Speranță Pierdută, în engleză Losing Hope. Cartea reprezintă perechea volumui Hopeless. Fără speranță. Spun pereche și nu continuare deoarece cele două cărți descriu aceeași poveste. Aceeași poveste privită prin ochii a două personaje diferite care trec împreună peste toate. Hopeless a fost povestea lui Sky, povestea unei fete al cărui trecut o bântui și în prezent. Povestea unei fete care își reîntâlnește cel mai bun prieten și care o ajută să pună la cap piesele propriei sale vieți.

Speranța Pierdută este, în schimb, povestea lui Dean Holder. Un băiat care a pierdut-o pe Hope ( e.g = speranță) în urmă cu mulți ani. Pierderea prietenei sale din copilărie l-a afectat profund și l-a marcat. Același băiat devenit acum aproape bărbat ajunge în ipostaza de a-și găsi sora geamănă moartă în urma unei supradoze de pastile. Același băiat, 18 luni mai târziu, își regăsește speranța odată ce o întâlnește într-un magazin.

Hopeless și Losing Hope

În opinia mea, este superb să avem ocazia să vedem o relație prin ochii ambelor personaje implicate. În Speranța pierdută regăsim toate scenele care ne-au făcut să oftăm atunci când citeam Hopeless. Avem ocazia să aflăm ceea ce a gândit personajul care ne-a făcut să ne îndrăgostim de el în timp ce pentru el exista doar Sky. Observăm cum, de fiecare dată când universul lui Sky s-a prăbușit, Holder a ajutat-o să se ridice. Asta până când propriul lui univers a fost distrus și reînviat așa cum am citit în Hopeless.

Din punctul meu de vedere, doar Hopeless poate fi citită independent. Povestea din Speranță pierdută mi se pare mai mult o completare a acțiunii din volumul mai devreme menționat. Dar aceasta este doar o părere personală.  Prin intermediul acestui volum adiacent, Colleen Hoover permite cititorilor să îl descopere mai bine pe unul dintre personajele lor preferate. De asemenea, permite poveștii de dragoste dintre Holder și Sky să înflorească mai mult, acum cu posibilitate de a fi urmărită prin ochii, și inimile, ambelor personaje.

Iar pentru cei curioși, recenzia volumul Hopeless. Fără speranță se află aici. Tot datorită celor de la libris.ro

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: