Cărți de citit primăvara aceasta

02/03/2019

Iată că a venit și primăvara și odată cu ea timpul pentru un nou tbr ( = cărți pe care vrei să le citești) primăvăratic.  Ca atare, vin în ajutor listelor voastre cu 5 cărți de citit primăvara aceasta. Tema principală a acestei liste este femeia. Femeia în calitatea sa de scriitoare, în calitatea sa de personaj principal și, de ce nu, în calitatea sa de personaj istoric ce a influențat lumea. Ca atare, nu este deloc surprinzător să vă spun că în lista de astăzi avem atât cărți de dragoste cât și ficțiuni istorice.

Cărți de citit primăvara aceasta

Bad Romance

Bad Romance de Heather Demetrios

 

Pentru mine, Bad Romance de Heather Demetrios se aseamănă un pic cu romanele scrise de Colleen Hoover. Deoarece, ambele autoare arată o nouă față a iubirii, o față pe care mulți evită să o scoată în evidență. Mai precis, cele două autoare aduc în discuție și poveștile de iubire care nu au neapărat un final fericit . Sunt autoare care vorbesc și despre părțile urâte ale dragostei. Heather Demetrios, în cartea Bad Romance, pune accentul pe iubirea abuzivă, iubirea care ia mai mult decât oferă.

Recenzia completă aici.

 

Doamna Bovary  de Gustave Falubertdoamna-bovary

Acțiunea cărții se petrece în secolul 19, pe meleagurile franceze. Povestea începe de la Doamna Bovary căsătorită cu Domnul Bovary. Fiind tânără și naivă, doamna Bovary își imaginează că tânărul care a curtat-o o iubea cu adevărat. Ce e drept, domnul Bovary era capabil de iubire. Dar, iubea doar banii doamnei. Cu timpul dragostea nevestei pentru soțul său pierii, lăsând în inima femeii un gol imens. Un gol care mai târziu urma să fie umplut de prezența fiului său. Astfel, fiul era alintat ca un prinț, urma să aibă o viață bună și o profesie stabilă. Cu alte cuvinte, mama urma să se îngrijească ca fiul său să urmeze și să obțină exact ceea ce ea nu reușise.

Recenzia completă aici.

 

Femeia din Orient ExpressFemeia din Orient Express

În Femeia din Orient Express, o avem ca personaj central pe Agatha Christie. Aceasta nu ne este prezentată din perspectiva femeii autor, femeia pregătită să cucerească lumea. Ci, din postura de femeie singură, proaspăt divorțată, târâtă prin noroi de către ziarele de scandal. Dorind să se redescopere pe sine, să uite pentru o vreme de nunta fostului său soț și să scape de ochii presei, Agatha pornește într-o călătorie fascinantă spre Bagdad. Mijlocul de transport, nimic altceva decât faimosul Orient Express.

Recenzia completă aici.

 

 

Regina Albă de Philippa GregoryRegina Alba

Regina Albă de Philippa Gregory o are în centrul său pe regina Elizabeth Woodville. Cartea face parte dintr-o ciclu de romane dedicat dinastiei Plantageneților, zugrăvind cu fidelitate una dintre cele mai întunecate perioade din istoria Angliei – Războiul celor două roze. Ceea ce este remarcabil la regina Elizabeth este modul prin care aceasta își croiește ascensiunea spre tron. Devenind peste noapte dintr-o văduvă săracă aparținând micii nobilimi, regină. Tronul Elizabethei a fost adesea contestat datorită căsătoriei secrete cu Edward al IV-lea.

Recenzia completă aici.

 

 

Și-a căutat-o...

Și-a căutat-o… de Louise O’Neill

Și-a căutat-o… de Louise O’Neill aduce în atenția publicului larg un subiect pe care mulți l-ar vrea îngropat sub preș. Cartea vorbește despre cultura violului și despre dificultățile cu care se confruntă victimele. Victime pe care noi ca societate ar trebui să le protejăm. Doar că mulți dintre noi fac exact contrariul. Victimele violului sunt adesea acuzate că l-au provocat. Sunt acuzate că au ruinat viețile băieților sau bărbaților care le-au maltratat. De ce? Pentru că este vina femeii care l-a provocat să facă o asemenea atrocitate.

Recenzia completă aici.

 

One Comment

  • Mihaela Serban 14/03/2019 at 12:45 pm

    Va recomand si romanul autobiografic “Copilul din mine” …(lansarea va avea loc pe 22 martie). 😉

Leave a Reply