Recenzie Hopeless de Colleen Hoover

24/02/2019

Hopeless

Titlu: Hopeless

Autor: Colleen Hoover

Nr. de pagini: 364

Editura: Epica

Traducător: Adrian Deliu

Știți expresia, viața e mai bună după sesiune? Ei bine, vă anunț că abia ce am terminat vineri sesiunea și deja am un sezon terminat din Dinastia și o carte citită. Am dat tonele de cursuri la automatică pe cărți de sute de pagini, am lăsat pixul rosu în pace și am sărit pe creionul de subliniat citate. Mai mult, am de gând să vă aduc în atenție câteva articole mai speciale. Dar până atunci ne întoarcem la recenziile noastre dragi și la o carte specială pentru mine. Colleen Hoover este, după cum știți, una din autoarele pe care le recomand tot timpul. Iar astăzi vorbim de una dintre primele cărți traduse în română ale autoarei. Mai precis, astăzi este despre Hopeless.

Hopeless de Colleen Hoover

Hopeless de Colleen Hoover reprezintă una dintre poveștile de dragoste care aduc lacrimi în ochii publicului. În centrul acțiunii o avem pe Sky, o adolescentă normală în majoritatea privințelor. Singurele lucruri care o diferențiază de o adolescentă tipică sunt dorința de a alerga, faptul că este adoptată și că nu simte nicio plăcere atunci când este atinsă de vreun băiat.  Povestea începe cu o seară în care Sky invită un băiat în camera sa spre a petrece o noapte în care să atingă și să cunoască trupul celuilalt. Însă, idila se termină rapid iar Sky este nevoită să își împingă pe geam partenerul aproape beat.

Trupul lui Sky pare să refuze să simtă vreo atracție pentru vreun băiat. Inițial, aceasta a crezut că dorințele sale sexuale se îndreaptă către femei, dar acest gând a fost curmat rapid în urma unui sărut de probă cu prietena sa cea mai bună. Confuză peste măsură de cele întâmplate, Sky urmează să se confrunte cu ceva cu totul nou. Liceul este ceva comun pentru noi toți, însă Sky a fost școlită acasă din dorința mamei sale de a evita contactul lumea exterioară. Totuși, ultimul său an de liceu va fi diferit. În acest an, Sky va merge la un liceu de stat.

O coincidență norocoasă

Unul dintre lucrurile pe care le ador la cărțile lui Colleen Hoover este tipul de relație care apare în ele. În ciuda vârstei personajelor sale, Hoover le oferă acestora o maturitate aparte venită din parcursul unor vieți nu tocmai fericite. Tocmai de aceea, perechea potrivită pe Sky este reprezentată de Holder. Un băiat pe care aceasta îl întâlnește întâmplător la magazin, iar mai apoi când ea se oprește din alergat în fața casei lui. Dacă nici acesta nu a fost un semn al destinului că cei doi se potrivesc, atunci faptul că Sky a leșinat în brațele lui Holder ar trebui să fie.

Holder reprezintă un mister. Are un trecut ambiguu și despre el circulă zvonuri cum că ar fi petrecut un an în școala de corecție după ce a bătut măr un băiat. Însă, știm cu toții că zvonurile spun lucruri despre noi pe care nici noi nu le știam. Astfel încât, Sky alege să nu creadă zvonurile și să își lase inima să se îndrepte către băiatul care o face să îl iubească, dar să și tânjească după corpul lui.

Aceeași fată, două identități

Dacă povestea de dragoste dintre cei doi nu v-a făcut deja să intrați pe libris.ro pentru a comanda cartea, permiteți-mă să vă spun despre partea cea mai interesantă din carte. Vedeți voi, Sky a refuzat mereu să întrebe despre trecutul său. A refuzat să afle despre familia care a abandonat-o. Dar, ce te faci când trecutul vine în prezent și îți dă lumea peste cap? Când trecutul tău oferă atât de multe răspunsuri privind traumele și consecințele pe care acestea le au în prezent.  Spre exemplu, de ce atunci când Holder și ea au trecut o anumită limită în privința intimității, amintiri negre din trecutul lui Sky au ieșit brusc la suprafață? 

Sky a crezut că familia sa naturală a dispărut de mult din viața sa. Însă, descoperă că acest lucru nu este adevărat. Un membru al familiei sale a fost alături de ea fără să știe. A fost acolo și a mințit, a uneltit și a stat cu sufletul la gură de fiecare dată când adevărul începea să iasă la suprafață. Însă, de data aceasta adevărul nu urcă lent spre lumină. Ci izbucnește împreună cu sângele sinucigașului din ultimele capitole din Hopeless.

No Comments

Leave a Reply