5 cărți care vorbesc despre iubire

07/02/2019

 Bună dragilor, după cum bine știți februarie este luna în care ne întoarcem către alesul sau aleasa inimii noastre. Este luna în care ne amintim de toate acele momente speciale care ne-au făcut să zâmbim. Este luna în care inima noastră bate cu o idee mai repede iar rozul se întoarce în tendințe. Luna în care domnișoarele nu refuză ciocolata pe motiv de regim. Iar, pentru că luna iubirii să se simtă bine primită și aici pe blog, am decis să vă vorbesc astăzi despre cărți în care iubirea este subiectul central.

Cărți care vorbesc despre iubire

Vocea lui Archer de Mia Sheridan

vocea lui archerÎn Vocea lui Archer, autoarea Mia Sheridan vorbește despre iubirea care depășește defectele fizice. O iubire care trece dincolo de ceea ce crede lumea că este bine sau nu, o iubire dincolo de aparențe. De asemenea, iubirea dintre cele două personaje este o iubire frumoasă. O iubire care creează, care luptă, care îi ridică pe amândoi de fiecare dată când aceștia se află la pământ.

 Consider că Vocea lui Archer este romanul perfect pentru acele dăți când avem chef de ceva romantic. De acel gen de carte care să ne facă să ne îndrăgostim de personajul masculin din ea, să ne dorim ca protagoniștii să rămână împreună și care să ne facă să vărsăm lacrimi de cât de frumos și tragic este parcursul iubirii lor. Apoi să dăm iama în sertarul cu dulciuri. Pentru că, de ce nu?

Recenzia completă a cărții aici.

 

Ugly love de Colleen Hoover

  Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover reprezintă una din cărțile mele favorite în materie de cărți romantice. Ceea ce o face specială pentru mine este taman detalierea părții urâte a dragostei.  Despre cum, uneori, o poveste de iubire nu se termină bine iar noi rămânem cu oarece temeri legate de a ne îndrăgosti iar. Despre cum atunci când intrăm într-o nouă relație nouă aducem cu noi aceste temeri.

În Ugly love se vorbește despre cum trebuie să avem curaj pentru a iubi. Despre cum trebuie, alături de partenerul nostru, să trecem peste toate lucrurile care cândva ne-au distrus pe noi. Despre cum trebuie să fim umăr lângă unul și să ne susținem atunci când unul dintre noi se împiedică. Este o carte în care iubirea are forma sa reală, nu o formă de basm. De ce credeți că basmele se termină după nunta celor doi?

 Recenzia completă a cărții aici.

Bad Romance de Heather DemetriosBad Romance

Bad Romance, pune accentul pe iubirea abuzivă, iubirea care ia mai mult decât oferă. Autoarea Heather Demetrios alege să ne prezinte una dintre cele mai rele fețe ale dragostei în această poveste. Iubirea abuzivă, iubirea care te înjosește și te face să devii un nimic. Iubirea care îți ia totul. Siguranța, libertatea, demnitatea. Este  o iubire de care cu toții trebuie să ne ferim. Dar, din nefericire, cu toții suntem siguri că nouă nu ni se poate întâmpla. Și suntem atât de convinși de acest lucru încât nici nu realizăm că ne aflăm într-o astfel de relație. Exact așa cum s-a întâmplat și în cazul personajului principal din roman, Grace.

Bad Romance reprezintă o gură sănătoasă de aer în acest ocean roz al iubirii perfecte pe care avem impresia că o vedem peste tot.

 Recenzia completă aici.

In alta viataÎn altă viață de Marc Levy

Pentru fanii poveștilor de dragoste fără de sfârșit, a sufletelor care se regăsesc anii de zile mai târziu sau chiar în alte vieți, În altă viață de Marc Levy este romanul perfect. Nu degeaba este considerat varianta modernă a binecunoscutului roman Romeo și Jullieta  Totul pornește de la o sugestie metempsihotică, presupunerea că dragostea dintr-o viață se continuă la fiecare reîncarnare a sufletului.

Ca atare, de-a lungul veacurilor reîncărnările a două suflete s-au tot întâlnit, s-au iubit și au fost despărțiți. Acum, în secolul 21, scena se apare iar în atenția publicului. Cele două suflete sunt pe cale să se întâlnească doar că, și cei care i-au despărțit în trecut se pregătesc pentru actul I. Va putea iubirea să învingă de data aceasta? Sau este nevoie de încă o reîncarnare pentru ca dragostea lor să fie liberă în sfârșit?

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: