Noutăți editoriale ale anului 2019

20/01/2019

 Probabil mulți dintre cititorii înrăiți înumără la finalul anului câte cărți au cumpărat, câte cărți au citit și care au fost cu adevărat bune. La fel se întâmplă și la începutul anului. Se fac liste de provocări literare, se setează un număr de cărți ca obiectiv și se urmăresc site-urile editurilor cu aviditate. De ce? Păi cum altfel să aflăm răspunsul la veșnica întrebare Ce se mai traduce și la noi? Evident, și eu am făcut același lucru. Dar pe lângă dorința de a citi 45 de cărți anul acesta mai vreau și să pun mâna pe anumite cărți de a căror apariție sunt extrem de încărcată. Ca atare, haideți să vă spun care dintre noutățile editoriale ale anului 2019 țin să ajungă neapărat la mine în bibliotecă.

Prima editură despre care discutăm astăzi este editura Nemira. Ce-i de la Nemira ne promit anul acesta multe noutăți interesante, multe cărți care au făcut furori prin străinătate. Dintre toate acestea pe mine m-au atras în special următoarele.

  1. Biblioteca invizibilă de Geneviere Cogman.  Aceasta este o serie care îmbină poveștile fantasy cu dragostea pentru cărți. Seria ne promite aventuri în universuri paralele, dar mai interesant, librari- spioni.
  2. Furtuna Războiului de Victoria Aveyard este probabil  romanul pe care îl aștept de cea mai îndelungată vreme. Sunt o mare fană a seriei Regina Roșie și abia aștept să văd cum se termină.
  3. De asemenea, de curând m-am îndrăgostit și de Frăția Corbilor ca atare sunt foarte încântată de traducerea volumul doi din această serie The Dream Thieves.

Următorii pe lista ar fi cei de la editura Epica. Cei de la Epica ne-au promis că anul acesta își rezolvă niște restanțe mai vechi legate de unele traduceri. Ca atare, sunt foarte curioasă de traducerile cărților:

  1. Scarlet de Marissa Meyer, continuarea minunatului roman  Cinder. Scarlet ar fi trebuit să apară toamna trecută dar, din motive necunoscute cititorilor, traducerea sa a fost amânată.
  2. Strange the Dreamer- Laini Taylor. Laini Taylor revine pe scena literaturii românești după ce seria Născută din fum și os s-a terminat odată cu apariția ultimului volum.
  3. Bloodleaf de Crystal Smith.  O poveste despre o prințesă încătușată cu propria coroană, o poveste despre fantomele trecutului și magie.

Trecând mai departe, nici editura Leda&Edge nu se lasă mai prejos. Cei de la Leda&Edge au punctat deja foarte bine anul acesta traducând  o carte după un serial care a făcut ravagii.

  1. Riverdale de Micol Ostow reprezintă carte scrisă după celebrul serial cu același nume. Probabil, Riverdale va fi în topul celor mai bine vândute cărți în 2019.
  2. Queen of air and darkness. Fani ai Cassandrei Clare ați auzit? Volumul trei din Uneltiri întunecate apare anul acesta.
  3. The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy de Mackenzi Lee. Pentru cei care au citit volumul 1 al seriei, Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni apariția volumul 2 este o adevărată bucurie. Mai ales că vrem să știm dacă a devenit pirat cel de-al doilea copil al familiei Montague.

În final, avem editura StoriaBooks. Editură către care toții cititorii se întorc și exclamă, nerăbdători, când anume va apărea o anumită continuare.

  1. The Wicked King de Holly Black. Continuarea de la Prințul Nemilos, carte care s-a lansat de curând în State.

Cam acestea ar fi cărțile pe care voi sta cu ochii anul acesta. Vă anunț din timp, totuși, dacă mai apare vreuna care să îmi fure privirea.

No Comments

Leave a Reply