Recenzie Frăția Corbilor de Maggie Stiefvater

ianuarie 13, 2019

Fratia corbilor

Titlu: Frăția Corbilor

Autor: Maggie Stiefvater

Nr. de pagini: 451

Editura: Nemira

Traducător: Dan Doboș

Bună dragilor, sper că ați avut o săptămână genială, plină doar de lucruri frumoase și că astăzi vă relaxați în timp ce citiți articolul meu. Iar dacă săptămâna voastră nu a fost chiar atât de bună pe cât sper eu, atunci dorința mea este ca măcar ziua de duminică să fie una frumoasă, liniștită, o zi în care să vă bucurați de ceva timp pentru voi. Eu v-am pregătit recenzia unei cărți superbe, o carte care merită un loc în favoritele anului 2018. Fără să o mai lungesc, cartea despre care vă povestesc astăzi este Frăția Corbilor de Maggie Stiefvater.

Frăția Corbilor de Maggie Stiefvater reprezintă una dintre aparițiile editoriale din toamna trecută de la Nemira. Cartea este volumul unu din seria cu același nume, iar cei de la Nemira ne-au promis că nu ne lasă să așteptăm ani lumină după volumul doi. De asemenea, Frăția Corbilor s-a bucurat de un succes răsunător în străinătate, fapt ce a crescut foarte mult așteptările cititorilor referitoare la această serie. Nu vă fie teamă însă, Frăția Corbilor se ridică sau chiar depășește nivelul așteptărilor noastre. 

Frăția Corbilor de Maggie Stiefvater

Romanul Frăția Corbilor reprezintă un thriller neogotic, o poveste fascinantă în care tehnologia se îmbină cu misticismul, în care știința face loc supranaturalului. Blue Sargent este o tânără de 16 ani care locuiește în micul orășel Henrietta. Orașul este cu totul și cu totul banal, singurul lucru care îl face special fiind colegiul Aglionby, un internat cu pretenții pentru băieții de bani gata. Ei, poate ar mai fi și meridianul energetic din zonă, meridian ce crește puterile magice ale persoanelor care au această abilitate. De exemplu toate femeile din familia Sargent. Începând cu mama lui Blue și terminând cu toate verișoarele sale de gradul I, II, etc, darul ghicirii viitorului este omniprezent. Ei bine, cu o singură excepție. Blue Sargent nu poate să prezică viitorul.

În ciuda lipsei sale de talent cu cărțile de tarot, Blue nu este cu totul lipsită de puteri. Asemenea unui aparat de amplificare a sunetului, prezența lui Blue sporește puterile celorlalți. Acesta este motivul pentru care tânăra este întotdeauna prezentă, alături de mama ei, în ajunul Sf. Marcu în curtea unei biserici părăsite. Chiar dacă credincioșii nu mai caută în timpul vieții alinare în acest lăcaș al Domnului, în anul în care aceștia vor pășii în neființă spiritele lor pășesc în acest loc pentru a trece în lumea cealaltă. 

Colegiul Aglionby – Frăția Corbilor

Printre spiritele ce merg în drum drept către ușa bisericii se află și unul complet dezorientat. Un spirit care se clatină și pare că nu găsește drumul spre ușa bisericii. Ceea ce îl face remarcabil pentru Blue este faptul că acest spirit este primul pe care tânăra îl vede. Încă șocată de acest lucru, tânăra este nevoită să intervină pentru a-l ghida pe acesta pe drumul cel bun. De-a lungul scurtei lor conversații Blue află două lucruri. Primul, că numele băiatului este Gansey iar cel de-al doilea este școala la care învață acesta.

Este foarte ușor să îi recunoști pe băieșii de la Colegiul Aglionby, fiind câteva caracteristici pe care îi întâlnești la fiecare dintre ei. Lucruri precum: mașinile pe care le conduc, lipsa grijii față de bani și plouverele cu insigna liceului – un corb.  De la acest simbol al colegiului băieții vine și denumirea sub care aceștia există –Frăția Corbilor.

Destinul și planurile sale

Există un motiv pentru care Blue a putut să îl vadă doar pe Gansey. Există doar două motive pentru care un non-văzător poate vedea un spirit în ajunul Sf. Marcu. Fie spiritul este sufletul pereche al persoanei care l-a văzut, fie persoana care l-a văzut l-a ucis. Acestea două, în cazul lui Blue, reprezint același motiv. De ce? Pentru că toate clarvăzătoarele i-au sortit același lucru, ca sufletul său pereche să moară în momentul primului lor sărut.

În ceea ce îl privește pe Gansey, moartea cu siguranță nu este printre planurile sale. Tânărul are în față un viitor strălucit pentru care nu se pregătește deloc. Gansey dă dovadă de un interes cu totul și cu totul aparte. Spiritele, supranaturalul, meridianele energetice și convingerea că un om mort îl așteaptă pe el pentru a-l readuce la viață. Dar pentru a reuși să găsească locul unde se află mormântul are nevoie de mult mai multe informații. Și unde te duci atunci când vrei să afli ce îți rezervă viitorul? La o clarvăzătoare. O clarvăzătoare a cărei fiică este atât motivul pentru care vei muri.

În cazul în care v-am făcut suficienți de curioși în privința romanului Frăția Corbilor de Maggie Stiefvater aflați că este disponibil atât în librăriile online libris, cartepedia, cărturești dar și pe emag și pe site-ul celor de la Nemira.

No Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: