Recenzie “O zi de decembrie” de Josie Silver

27/12/2018

Titlu: O zi de decembrie

Autor: Josie Silver

Editura: Nemira

Număr de pagini: 422

Crăciunul abia ce a trecut, iar acum ne petrecem timpul făcând inventarul cărților care au apărut miraculos sub brad. Sper că fiecare dintre voi a primit de la Moș Crăciun tot ce și-a dorit și că ați fost într-adevăr fericiți de sărbători. Trecând peste aceste amănunte, concediul din preajma sărbătorilor este momentul ideal pentru a ne delecta cu o mulțime de cărți și filme.

Știm cu toții că în această perioadă televiziunea ne bombardează cu clasicele filme de sărbători. Iar aici nu mă refer la nemuritorul Singur acasă, film pe care încă nu l-am văzut anul acesta. Mă refer la acele filme care gravitează în jurul dragostei pentru sărbători, în jurul poveștilor de iubire care i-au viață sub vâscul atârnat de tavan. Un bun exemplu ar fi Love you like Christmas. Un film foarte simpatic, cu o fetiță adorabilă și cu multă ciocolată caldă. Dacă nu l-ați văzut încă, vi-l recomand.

O zi de decembrie de Josie Silver

O zi de decembrie de Josie Silver reprezintă echivalentul literar al tuturor filmelor siropoase de Crăciun. Genul de carte pe care o vom lua la fiecare început de decembrie din bibliotecă și o vom așeza pe noptieră pentru a o citi în seriile friguroase în care visăm la un suflet pereche care să ne încălzească. În același mod în care și eroina romanului, Laurie, visează la un străin pe care l-a văzut o singură dată prin geamul autobuzului.

Dragostea la prima vedere este unul din lucrurile de care toți am auzit și în care mai nimeni nu crede. Asemenea unicornilor am putea spune. Însă, se întâmplă uneori ca miturile să se dovedească a fi reale. Și ce facem atunci când sufletul nostru pereche a rămas în stația de autobuz, noi am plecat mai departe, și nici nu știm vreun amănunt unul despre celălalt? Ei bine, dacă numele tău e Laurie, îți vei petrece un an întreg căutându-l prin cafenelele din Londra împreună cu prietena ta cea mai bună. Acel gen de prietenă care consideră perfect normal căutarea unui străin despre care nu știi nimic timp de 365 de zile. O prietenă care te ajută în căutarea ta doar pentru că te iubește ca pe o soră. Cam așa am putea descrie relația dintre Laurie și Sarah, colega sa de apartament.

O glumă a destinului

Cred că autoarea Josie Silver s-a distrat de minune în momentul în care a creat reîntâlnirea dintre Laurie și bărbatul misterios. Știți și voi acele lucruri care ni se întâmplă deșii noi nu ne dorim și avem impresia că universul își bate joc de noi? Întâmplări cum ar fi faptul că am scăpat înghețată pe noua noastră bluză care mai e și albă sau că am venit îmbrăcate în prima zi de școală ca acea fată pe care nu o suportăm sau că ziua în care întâlnim bărbatul pe care l-am căutat un an de zile este ziua în care prietena noastră ni-l prezintă ca pe iubitul ei.

Din momentul reîntâlnirii, Jack și Laurie încep un adevărat exercițiu de echilibristică la mare înălțime. Amândoi se prefac că petrecea de Crăciun este ziua în care s-au întâlnit prima dată. De asemenea, amândoi își îngroapă adânc atracția pe care o au unul pentru celălalt. Toate astea din cauza lui Sarah, fata pe care niciunul nu dorește să o rănească.

Romanul O zi de decembrie se constituie din perspectivele celor doi îndrăgostiți neîmpliniți și îi urmărește pe aceștia pe parcursul a zece ani. Un deceniu în care fiecare a suferit, a iubit, iar unul dintre ei s-a și căsătorit. Însă, dragostea la prima vedere este ceva unic și special. Unii dintre noi alergăm o viață pentru a ne găsi sufletul pereche.

Tocmai de aceea, Laurie nu poate renunța la Jack. Și tot acesta este motivul pentru ca nici Jack nu o poate uita pe Laurie. Însă fiecare dintre ei și-a continuat viața independent de celălalt. Va putea dragostea să învingă legăturile sociale pentru a-i aduce pe cei doi împreună? Va trece dragostea hotarul dintre Marea Britanie și Scoția sau va fi oprită la vamă?

Eu am aflat răspunsul mulțumită celor de la libris.ro. Și voi puteți afla cât de puternică este dragostea dintre Laurie și Jack accesând site-ul lor de aici. O zi de decembrie, apărută toamna aceasta la Nemira,
este cartea potrivită pentru a fi citită lângă brad, cu o cană imensă de ciocolată caldă și cu persoana iubită alături. Sper să aveți în continuare zile pline de iubire și să fiți și voi fericiți nu doar sărbătorilor.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: