Recenzie Mara Dyer.Răzbunare de Michelle Hodkin

decembrie 6, 2018

mara-dyer-razbunarea

Titlu: Mara Dyer. Răzbunarea

Autor: Michelle Hodkin

Nr. de pagini:444

Editura: Trei

Traducător: Oana Dușmănescu

Bun venit, Decembrie! Bine te-am găsit pe blog alături de noi. Deja ne apropriem de primul sfârșit de an pe care îl petrecem împreună și abia aștept să văd cum vor arăta statisticile pe data de 31 decembrie. Până atunci însă rămânem la ale noastre, la recenziile noastre și la oamenii care fac posibil acest lucru. Astăzi, profit de ocazie pentru a le mulțumi celor de la libris.ro pentru faptul că ne sunt alături din luna august. Și pentru că au făcut posibil să completăm, aici pe blog, seria Mara Dyer de Michelle Hodkin. În mod evident, nu mai este nevoie de alte introduceri, astăzi discutăm despre ultima carte a seriei, mai precis, Mara Dyer. Răzbunarea.

Mara Dyer.Răzbunarea de Michelle Hodkin

La finalul volumului doi, Mara se afla într-o situație neplăcută. În același timp, clădirea Horizons se dărâma, Noah se afla la pământ, iar mâinile Marei erau înfipte în gâtul lui Jude. Peste ceva timp se trezește într-o stare letargică, într-o cameră plină de oglinzi. Și totuși, nu acesta este cel mai ciudat lucru.  Ci faptul că propria sa reflexie îi vorbește. De parcă, propria sa conștiință ar ieși în exterior pentru a o avertiza de ceea ce urmează să se întâmple.

Pe parcursul întregului volum, Mara va evolua într-un ritm amețitor. Nu doar o dată va sări dintr-o extremă în alta. Nu doar o dată va ajunge într-o situație de-a dreptul critică. Ceea ce o va deosebi pe Mara din volumul 3 de fata din primele volume este ușurarea cu care aceasta își va manifesta latura criminală. Vinovăția se va șterge din sufletul ei și nu se va da în lături din a pedepsi persoanele care îi stau în cale.

Fugită din clinica unde a fost ținută prizonieră alături de Jamie și Sarah, Mara pleacă cu aceștia în căutarea răspunsurilor. Mara Dyer. Răzbunarea este volumul care oferă, probabil, cele mai multe răspunsuri. Urmărind cele trei personaje de la momentul fugii până la final, observăm transformările pe care protagonista le suferă. De la statutul de victimă, de fugară până la statutul de armă letală.

Un destin măreț

De-a lungul cărții observăm existența unui așa zis păpușar. Un om care trage sforile de care sunt prinși cei 3 purtători ai genei mutante. Pentru început, cititorul care abia a terminat volumul 2 va crede că persoana despre care vorbesc este doctorița Kells. Apoi, odată ce trio-ul va pleca pe urma banilor cu care era alimentată clinica, va suspecta diferite persoane. Finalul anchetei tinerilor ne va conduce la o concluzie care a mai fost enunțată și în volumul 2, anume că destinul Marei este inevitabil legat de cel al lui Noah. Iar acest lucru a fost stabilit acum multă vreme. Încă dinainte ca cei doi tineri să fie măcar concepuți.

Michelle Hodkin creează un personaj aparte, un om al cărui talent l-a făcut să creadă că poate să se joace de-a Dumnezeu. Astfel, acest purtător al genei crede că va putea orchestra totul pentru a ucide una dintre manifestările genei. Și anume, existența purtătorului ce are puterea de a ucide. Astfel, lăsând puterile precum vindecarea, citirea gândurilor și influențarea oamenilor, să se desfășoare independent de gena letală. Însă, cu toții știm că unele duo-uri sunt inseparabile. Cum nu poate exista lumină fără întuneric, nu poate exista nici vindecare fără durere. Cum prima pereche este legată pe viață, așa este și cea de-a doua.

 Vă invit să urmăriți alături de mine un volum prin de suspans, suișuri și coborâșuri. Mara Dyer. Răzbunarea este un volum care aduce cu șine foarte multe răspunsuri la întrebările din primele două volume. Iar dacă nu vă amintiți exact ce se petrece în ele, recenziile lor sunt aici: volumul 1: Mara Dyer. Începutul

volumul 2: Mara Dyer. Transformarea

No Comments

Lasă un răspuns