Cărți de citit în luna decembrie

29/11/2018

Nu știu de voi dar eu abia aștept să înceapă acest weekend prelungit. Abia aștept să scap câteva zile de facultate. În plus, abia aștept vacanța de iarnă. O vacanță pe care am de gând să o petrec înconjurată de pături pufoase, de căni cu ciocolată caldă, filme și cărți potrivite sezonului. Și cum multă lume e în căutarea cărților care să aibă acel vibe iernatic, am decis să scriu și eu un articol în care să vă prezint câteva cărți pe care eu le consider perfecte pentru luna decembrie.

Cărți de citit în luna decembrie

o zi de decembrie

1.O zi de decembrie de Josie Silver

Încep cu o apariție de la cei de la Nemira și anume O zi de decembrie de Josie Silver. Urmăresc cartea aceasta de ceva vreme și abia aștept să o așez în biblioteca mea. Cartea prezintă o poveste de dragoste, o dragoste care începe la prima vedere. Nu știu câți dintre voi credeți în genul acesta de iubire dar dacă o combinăm și cu magia sărbătorilor de iarnă, rezultatul este o carte demnă de găsit în ghetuțe pe 6 decembrie.

Laurie e convinsa ca dragostea la prima vedere e un mit. Dar, într-o zi de decembrie, printr-o ninsoare puternica, zărește din autobuz un bărbat și știe imediat ca l-a găsit pe EL. Convinsa ca ii e sortit sa-l revadă, își petrece un an de zile căutandu-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește, în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai buna prietena i-l prezintă ca pe noul ei iubit, Jack, bărbatul din stația de autobuz.

2. Harry Potter de J.K. RowlingHarry Potter

Nu mă întrebați de ce, dar cred că Harry Potter este perfect de citit în perioada Crăciunului. O fi vorba de faptul că magia pare mult mai reală în această perioadă, ori o avea legătură cu scena Crăciunului din primul volum, ori nu știu. Cert e că pentru mine, Harry Potter este o lectură de neratat în ceea ce privește sărbătorile de anul acesta. Iar, ca un bonus, luna aceasta seria a fost tradusă în întregime la editura Arthur. Fuga la ei pe site, au niște oferte de neratat în perioada aceasta.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău

3. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău de Frederik Backman

Soarta face să am această carte în stânga mea în timp ce scriu acest articol. O recomand tuturor iubitorilor de povesti, tuturor celor care am adormit cândva ascultând basmele bunicilor. Personajele principale, Elsa și bunica, sunt de-a dreptul savuroase. Iar legătura dintre cele două îmi reamintește de copilăria mea și de cum mă ascundeam la bunici în dormitor de fiecare dată când mă certa mama.

Oscar si Tanti Roz

4. Oscar și Tanti Roz de Eric – Emanuel Schimmt

Cumva, de fiecare dată când mă gândesc la Crăciun, îmi vin în minte lecțiile importante pe care oamenii mari le învață de la oamenii mici. Iar, în ceea ce îl privește pe Oscar, pot spune că este un omuleț atât de mic și cu un suflet atât de mare. Un adevărat erou. Iar povestea sa ne învață despre atât de multe. Despre legăturile unei familii, despre cât de important este să credem și despre cât bine pot face unele persoane pentru altele. La fel cum Tanti Roz a fost alături de un băiețel pe care, inițial, nu îl cunoștea.

calaretul de arama

5. Călărețul de Aramă de Paullina Simons

Păi cum să nu recomand eu un monstru de sute de pagini? Se putea? Nu se putea. Mai ales atunci când vorbim de un monstru de ficțiune istorică. Știu că pentru mulți dintre voi perioada sărbătorilor nu ar trebui să aibă nici o legătură cu lectura ficțiunilor istorice care relatează războaiele. Dar, pe de altă parte, eu cred că sărbătorile frumoase de care ne bucurăm astăzi nu ar fi fost posibile fără suferințele din trecut. Ca atare, recomand lecturarea acestei cărți superbe și plină de iubire, compromisuri și curaj, și mai recomand și să ne bucurăm de faptul că astăzi este mult mai ușor ca atunci.

Pentru cei care vor să afle mai multe despre Călărețul de aramă, recenzia cărții este aici.

6. Poveste de Crăciun de Charles Dickenspoveste de craciun

De asemenea, consider că perioada aceasta este numai bună pentru lecturarea unui clasic. Fie că e vorba de recitirea unei cărți dragi, fie că e vorba de a da o șansă literaturii clasice universale. Eu am ales Poveste de Crăciun de Charles Dickens. Mi se pare timpul ideal pentru a citi această carte dată fiind combinație dintre clasicism și Crăciun. De asemenea, Dickens nu mi se pare a fi un clasic greu de citit, tocmai de aceea îl recomand tuturor. Este perfect pentru a te transpune într-o perioadă trecută și pentru a vedea greutățile de care noi suntem feriți astăzi.

 Cam acestea ar fi recomandările mele, probabil voi mai reveni cu astfel de articole pe parcursul perioadei următoare. Până atunci, sunt curioasă, ce cărți ați recomanda voi pentru această perioada. Lăsați-mi în comentarii ideile voastre.

 

 

No Comments

Leave a Reply