Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața de Brian Tracy

22/11/2018

controleaza-ti-timpul-ca-sa-ti-controlezi-viataTitlu: Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața

Autor: Brian Tracy

Nr. de pagini: 176

Editura: Litera

Nu știu cum se face dar deja este joi, deci este timpul pentru o recenzie nouă aici pe blog. De data aceasta ne abatem puțin de la recenziile cu care v-am obișnuit. Asta însemnând că astăzi o să vorbim despre o carte din afara ariei de beletristică. Stăteam zilele trecute și mă gândeam că nu am mai scris de mult de ceva din categoria non-fiction. Așa că am decis că luna noiembrie, ultima lună până la începutul sărbătorilor care știm că reprezintă o perioadă aglomerată, este perfectă pentru a vorbi despre o carte de dezvoltare personală.

  Brian Tracy

 Am ales o carte scrisă de autorul meu preferat în acest domeniu și anume Brian Tracy. Autor pe care l-am descoperit anul trecut prin începe cu ce nu-ți placeintermediul cărții Începe cu ce nu-ți place ( Eat that frog). Ceea ce m-a atras la la acestă carte este subiectul abordat. Mai precis, cartea vorbește despre gestionarea timpului și cum să facem ca la finalul zilei să nu ne punem mâinile în cap că nu am făcut nimic din ceea ce trebuia.

Sfaturile găsite în carte m-au ajutat destul de mult în ceea ce reprezintă organizarea și ca atare vă recomand și vouă cartea respectivă. Revenind însă la anul curent, an în care am început facultatea de inginerie mecanică și electronică, an în care blogul a adunat mai multe colaborări, an în care am scris și publicat primea carte și așa mai departe, organizarea mea a cam început să scârțâie rău de tot. Noroc cu Anastasia care mi-a dat de veste că a apărut o nouă carte de Brian Tracy pe care am ținut să o citesc și care m-a mai ajutat să îmi pun și eu în ordine zilele. Cartea respectivă fiind Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața de Brian Tracy.

Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața de Brian Tracy

  Ziua tuturor de pe acest pământ are fix 24 de ore. Nu există om care să primească câte o oră în plus ca bonus pentru că mai are ceva de făcut și nu a avut suficient timp. Totuși, cum de reușesc unele persoane să se organizeze atât de bine? Asta este ceea ce vrea autorul să ne explice în cartea Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața.  Autorul ne propune de-a lungul cărții sale mai multe tehnice prin care să ne îndrume să ne organizăm mai bine.

 O tehnică pe care o vom vedea, probabil, în fiecare carte de acest gen este scrierea listelor. Spre exemplu o listă cu toate lucrurile pe care le avem de făcut la serviciu în ziua respectivă. Următorul pas este notarea cu un anume grad de importanță a fiecărei sarcini. Începând de la A1 care reprezintă sarcina cea mai urgentă până la C3 care reprezintă o sarcină pe care o putem delega altcuiva. Unul dintre principiile autorului este că dacă nu este nevoie neapărat ca tu să faci sarcina respectivă atunci trebuie să o facă altcineva.

Un alt principiu pe care îl vom regăsi atât în Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața cât și în Kiss that frog este acela ar regulii 20-80. Mai precis, 20% la sută din ceea ce ai de făcut reprezintă 80% din rezultatele tale. Sarcina noastră reprezintă să identificăm acei 20% care sunt atât de importanți.

Există un anumit timp pentru toate

Există un timp pentru a răspunde la mesaje, există un timp pentru a te odihni, există timp pe care să îl petreci cu cei dragi ție. Cel mai mare dușman cu care ne confruntăm astăzi este telefonul mobil. Da, prietenul nostru electronic este cel care stă în calea obiectivelor noastre. De la un simplu scroll pe facebook ajungem să petrecem câteva ore pe zi în care să nu facem nimic ci doar să ne uităm la pozele cunoscuților. Ca atare, unul dintre primele lucruri recomandate în carte este să punem telefonul deoparte atunci când ne apucăm de muncă. Și, mai ales, să nu ne oprim până nu terminăm sarcina respectivă.

Un alt lucru important este faptul că nu trebuie să muncim ca disperații. Nu trebuie să ne pierdem timpul de odihnă. Nu trebuie să fim absenți din viața celor dragi nouă deoarece mai avem ceva de făcut pe la serviciu, facultate, etc. Pentru a putea da tot ceea ce este mai bun din noi trebuie să fim odihniți și fericiți. Și niciodată nu vom fi odihniți dacă dormim doar 4 ore pe noapte sau dacă ne petrecem toată ziua cu nasul în hârtii.

Dacă doriți să aflați mai multe legate de organizarea timpului cartea Controlează-ți timpul ca să-ți controlezi viața de Brian Tracy este disponibilă, în limita stocului, pe cartepedia, libris.ro și cărturești.

One Comment

Leave a Reply