Recenzie Vocea lui Archer de Mia Sheridan

18/11/2018

vocea lui archer Titlu: Vocea lui Archer

Autor: Mia Sheridan

Număr de pagini: 413

Editura: Epica

Traducător: Adina Pintea

Bună dimineața, tuturor! Este duminică deci, oficial, zi de odihnă.  Și ce se potrivește perfect unei zile în care tot ce ne dorim este să ne relaxăm? Evident, o carte bună. Poate chiar o carte de dragoste care să ne facă să oftăm și să vărsăm câteva lacrimi. Recomandarea de astăzi nu ar fi fost posibilă fără Delia. Fata aceasta a împânzit instragramul cu această carte încât am zis că e cazul să văd de ce i-a plăcut atât de mult. Ca să nu ne mai lungim și să facem articole kilometrice ca Anastasia, astăzi vorbim de Vocea lui Archer.

 Vocea lui Archer de Mia Sheridan

  Vocea lui Archer de Mia Sheridan este o apariție de anul trecut a editurii Epica. În ceea ce mă privește pe mine consider că Vocea lui Archer este romanul perfect pentru acele dăți când avem chef de ceva romantic. De acel gen de carte care să ne facă să ne îndrăgostim de personajul masculin din ea, să ne dorim ca protagoniștii să rămână împreună și care să ne facă să vărsăm lacrimi de cât de frumos și tragic este parcursul iubirii lor. Apoi să dăm iama în sertarul cu dulciuri. Pentru că, de ce nu?

Bree Prescot și Archer Hale

 Iată-i și pe protagoniștii noștri. Bree Prescot este o tânără în vârstă de 21 ani care fuge de amintirea unei noapte fatidice. Ca atare, aceasta ajunge într-o mică localitate de provincie unde speră că va reuși să treacă peste noaptea în care tatăl său a fost ucis sub ochii ei. Iar ea, aproape că a fost violată. Deșii au trecut 6 luni de zile criminalul încă nu a fost prins. Iar, în fiecare dimineață, Bree este atrasă într-un fleshback a zilei în care viața sa a fost schimbată radical.

Archel Hale este un tânăr în vârstă de 23 ani. Iar, pentru locuitorii din micuțul orășel, băiatul trece drept un ciudat care își petrece timpul închis pe proprietatea sa.  Ascuns în spatele unor haine mult prea mici, a unei bărbii imense și a unui păr lung și încâlcit, Archer își petrece timpul lucrând la proiectele sale și jucându-se cu câinii de pe proprietatea sa. Motivul pentru care s-a izolat atât de mult de lume este faptul că vocea sa s-a stins odată cu moartea părinților săi în urmă cu 15. De atunci, Archer Hale nu a mai scos un cuvânt. 

Cei doi tineri se întâlnesc întâmplător în prima seara a lui Bree în micul orășel. Soarta a făcut că punga de cumpărături a lui Bree să se rupă iar toate lucrurile sale să se împrăștie prin parcare. Iar Archer se dovedește a fi suficient de amabil încât să o ajute să își strângă lucrurile. Momentul în care Bree încearcă să poartă o conversație cu el este de-a dreptul jenant. Chiar dacă Archer aude ce spune tânăra fata, îi e imposibil să răspundă. Iar întâlnirea lor se sfârșește în muțenie absolută din punct de vedere verbal dar, cu scântei în ceea ce privește conexiunea dintre cei doi.

O poveste de dragoste în tăcere

 Povestea de dragoste dintre Bree și Archer este demnă de un basm. Iubirea lui Archer pentru Bree este cea care reușește să o vindece pe Bree de rănile trecutului. Unul dintre cele mai frumoase momente din carte este când începe furtuna iar Bree se cuibărește speriată pe canapea din cauză că, de 6 luni de zile, asociază furtunile cu evenimentul nefericit. Însă, deodată, Archer apare la ușă. Acesta a alergat prin ploaie 2 km pentru a putea fi lângă Bree deoarece știe cât de rău o afectează vremea. Mai mult de atât, în momentul în care acest eveniment are loc cei doi erau certați iar Archer a spus că speră că îl va lăsa să stea pe verandă, în ploaie, ca să îi fie aproape. Nu e nevoie să vă spun cum se termină seara, ghiciți voi.

Tot iubirea este cea care îl vindecă și pe Archer. Iubirea lui Bree față de el îl determină să pășească în lume. Îl determină să vrea mai mult de la el. Începând cu faptul că își dorește să arate prezentabil, să nu mai sperie lumea. Apoi cu faptul că își dorește să conducă și să iasă mai des de pe proprietatea sa. În cele din urmă Archer își va dori să fie demn de dragostea lui Bree. Să nu fie o povară pentru ea. Ba mai mult, să poată să îi fie sprijin femeii pe care o iubește și să poată avea o familie cu ea. Însă pentru asta este nevoie de mult timp, ambiție și curaj. Mai ales cât timp criminalul tatălui lui Bree este încă în libertate. 

Pentru cei care doresc să citească povestea lui Bree și Archer, puteți comanda cartea de pe libris.ro, cartepedia, și emag.

One Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: