5 cărți de citit în luna noiembrie

15/11/2018

Nu știu cum e vremea la voi dar, la mine parcă strigă bagă-te în pat cu o carte. Cerul este complet gri, căldura parcă a intrat în concediu și din ce în ce mai des ne vizitează câte o ploaie. Luna noiembrie îmi pare o lună perfectă pentru citit, seriale și ciocolată caldă. Nu e de mirare că Gaudeamusul este pus fix la jumătatea acestei luni. Iar, dacă asta nu e tentația supremă pentru un cititor, atunci vom vorbi de faptul că pe toate librăriile online s-a dat startul la black friday. Noutăți apărute toamna aceasta la juma de preț. Ce să vrei mai mult de la viață? Ei bine, lăsând cumpărăturile deoparte, am zis ca astăzi să vă recomand 5 cărți de citit în luna noiembrie.

5 cărți de citit în luna noiembrie

5. Printre tonuri cenușii

Printre tonuri cenușii este o reînviere a perioadei celui de-al Doilea Război Mondial, perioadă recunoscută pentru cruzimea sa.Protagonista cărții este Lina, este o adolescentă în vârstă de 15 ani, fiică de rector universitar și o artistă în devenire. Cu gândul la vacanța de vară și la faptul că din toamnă va studia la Școala de Arte din Vilnius, tânără își permite să viseze cu ochii deschiși. Nimic însă, nu o pregătește pentru ceea ce va urma. Pentru propriul arest.

Recenzia cărții aici.

4. Mr. Mercedes de Stephen King

mr.mercedes

 Mr.Mercedes de Stephen King pornește de la o crimă în masă. Sute de șomeri se află la coada unui târg de joburi într-un oraș din Midwest. Din senin, șoferul unui Mercedes intră în mulțime ucigând 8 oameni nevinovați și rănind mulți alții. Cazul îi este repartizat lui Bill Hodges, unul dintre cei mai buni detectivi. Însă, lunile au trecut iar indiciile pe care detectivul și partenerul său le-au găsit i-au dus pe o pistă moartă. Detectivul Hodges se pensionează, cazul rămâne nerezolvat iar infractorul neprins. Totul pare să stagneze. Până într-o zi în care fostul detectiv Hodges primește o scrisoare pe al cărui plic se află un emoticon zâmbăreț. Același emoticon pe care l-au găsit în mașina cu care a fost comisă crima de la târgul de joburi.

Recenzia cărții aici.

3. Umbra vîntului de Carlos Ruiz Zafón

  Umbra vîntuluiPrin intermediul romanului lui Carlos Ruiz Zafón îl vom cunoaște pe tânărul Daniel. Un băiețel în vârstă de 10 ani. Îl vom întâlni într-una din cele mai importante zile ale vieții sale. O zi care îi va defini viitorul. Este vorba de ziua în care tatăl său, domnul Sempere de profesie librar, îl va duce să viziteze pentru prima oară Cimitirul Cărților Uitate. Iar, cu această ocazie băiatul are voie să aleagă o carte, o singură carte, pe care să o prețuiască tot timpul. Alegerea tânărului Daniel este Umbra vîntului de Julian Carax. 

Umbra vîntului de Julian Carax este obiectul care declasează totul. Îndrăgostit de operă lui Julian, Daniel caută cu disperare să afle mai multe despre autor și despre operele acestuia. Însă, se pare că Julian nu este un autor obișnuit. Numărul exemplarelor operelor sale este unul limitat. Iar povestea de viață a autorului este aproape imposibil de aflat. Acest mister care pare să plutească în jurul lui Julian este ceea ce îl va face pe Daniel să își dedice viața aflării autorului despre un necunoscut. 

Recenzia cărții aici.

2. De veghe între lumi de Marisha Pesslde veghe intre lumi

Dacă ai putea decide care dintre prietenii tăi să rămână în viață, pe cine ai alege? Grea întrebare. Mai ales că doar unul dintre voi poate trăi. În jurul acestei idei se conturează romanul De veghe între lumi scris de Marisha Pessl. Un roman de-a dreptul intrigant care îmbină în mod armonios o poveste de dragoste tragică, o situație de neîntâlnit și o crimă ce s-a petrecut acum mai bine de un an. Protagoniștii romanului fiind 5 adolescenți aflați în primul an de facultate. Aflați în vila de la Wincroft, loc în care și-au petrecut o bună parte din adolescență, cei 5 primesc un musafir cel puțin deosebit. Nu îi salută, nu se prezintă ci le spune că au murit.

Recenzia cărții aici.

1. Unul dintre noi minte de Karen M. McManus Unul dintre noi minte

Unul dintre noi minte e  povestea a ceea ce se întâmplă când cinci străini ajung în clasa de detenție a școlii, iar numai patru  ies de acolo în viață. Fiecare este suspect, fiecare are ceva de ascuns.

  Motivul pentru care aceste 5 persoane ajung în sala de detenție este cât se poate de dubios. Fiecare este prins având telefonul asupra sa în timpul orelor de curs de către același profesor. Ceea ce este cu adevărat ciudat este faptul că telefoanele care le-au asigurat detenția nu le aparțin. Cineva a vrut să aducă aceste persoane una în contact cu cealaltă. 4 dintre ele ascund câte un secret care le-ar putea afecta viața. Cel de al 5-lea deține o aplicație de bârfe care are reputația de a da aduce în atenția publicului lucruri pe care oameni le vor uitate.

Recenzia cărții aici.

No Comments

Leave a Reply