LuizaComenteaza

Recenzie Tu de Caroline Kepnes

noiembrie 8, 2018

tuTitlu: Tu

Autor: Caroline Kepnes

Editura: Herg Benet

Număr pagini: 447

Traducător: Anca Zaharia

Este deja joi iar energia mea pentru această săptămână se apropie de cote negative. Nu știu de voi dar eu abia aștept weekend-ul ca să mă ghemuiesc sub pătură, să dorm, să citesc și să mă uit la seriale. Ce poate fi mai bine decât un weekend menit să îți încarce bateriile pentru încă o săptămână plină de activități? Iar, pentru cei care au în plan să citească în weekend am o recomandare de carte. Săptămâna aceasta am ales să prezint ceva din colecția Passport de la Herg Benet. Cartea aleasă, consider eu, nu este pentru oricine. Este o carte captivantă, interesantă și scrisă din perspectiva unui om obsedat. Dragilor, astăzi vorbim despre Tu de Caroline Kepnes.

 Tu de Caroline Kepnes

Romanul Tu de Caroline Kepers este acel gen de carte care trage un semnal de alarmă. Odată cu lectura cărții vin și o serie de întrebări legate de persoanele din viața ta. Cât de bine le cunoști, de cât timp fac acestea parte din viața ta, sunt de încredere, ți-au ridicat vreodată suspiciuni sau ți-ar fi frică să rămâi singur/ă într-o cameră cu ei? Cartea te face să devii mai atent și mai neîncrezător în oameni. Personal, pentru o perioadă de timp scurtă, după terminarea cărții am avut sentimentul de paranoia.

Toate aceste întrebări se datorează subiectului abordat în romanul Tu. Un subiect controversat dar care, consider eu, trebuia adus în atenția populației. Mai precis, prin prisma personajul narator, se aduce în prim-plan omul obsedat de o altă persoană. Omul care ar face orice pentru a fi în relație cu persoana respectivă și care nu îi permite acesteia să se îndrăgostească de altcineva. Vorbim de un hărțuitor ascuns sub masca iubitului grijuliu și dulce.

Personajul principal al romanului este Joshep. Un tânăr care își petrece timpul în spatele tejghelei unei librării. Exact unde se află și atunci când Beck pune pentru prima oară piciorul în librăria respectivă. Despre tânăra domnișoară se pot spune multe. Dar, ceea ce atrage atenția lui Joshep este faptul că  Beck este definiția sex-appealului. De la modul în care se îmbracă până la cum vorbește, Beck arată clar că ceea ce o interesează este să stârnească toți bărbații cu care intră în contact. Însă, de data aceasta a avut ghinion.

Relația  Joshep – Beck

Din momentul în care Beck părăsește librărie, tânărul începe să își imagineze o întreagă viață alături de ea. Este convins că între ei doi există ceva de care ea încă nu și-a dat seama. Dar este hotărât să îi demonstreze acest lucru căci Beck este cu siguranță dragostea vieții lui.

Continuarea acestei convingeri a lui Joe este una extremă. Acesta începe să o spioneze pe tânără, să îi supravegheze casa ba chiar și să intre de câteva ori înăuntru atunci când ea e plecată. Mai târziu, printr-o situație favorabilă lui, Joshep reușește să fure telefonului lui Beck fără ca această să sesizeze. Iar din acest moment, mailul lui Beck va fi accesat de zeci de ori pe zi de către Joe pentru a citi ce anume vorbește aceasta cu prietenele sale.

Planul său de a cuceri inima fetei pare să dea roade. Doar că mereu este trimis în zona de prietenie din cauza băiatului de care Beck este îndrăgostită. Însă acesta nu este un impediment major pentru Joshep. Pentru omul obsedat tot ceea ce contează este îndeplinirea scopului. Iar faptul că o persoană îi stă în cale nu înseamnă că se va opri. Ci că va scoate acea persoană din joc. Până la urmă, nu ar fi prima oară când ucide un om. 

 Cartea Tu de Caroline Kepnes este o carte aparte. O carte care ne face să fim mult mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și la oamenii pe care îi întâlnim. Pentru cei care sunt interesați de ea aceasta este disponibilă pe libris, cartepedia, emag.

 

2 Comments

  • laurasgotzthis noiembrie 9, 2018 at 7:16 pm

    omg, bine ca mi-ai spus ca e vorba de un obsedat :)) ma dispera cartile cu barbati disperati. faina recenzia 😀

    • Poteca Luiza noiembrie 9, 2018 at 7:53 pm

      Mulțumesc:D

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: