Bună tuturor! Iată că au trecut deja două săptămâni de la ultima postare în cadrul Top5 Duminică. Ca atare, noi ne-am mobilizat și am venit cu un nou top pentru voi. De data aceasta am decis să fie un top din sfera literară. Mai precis să facem un top al autorilor care ne-au impresionat și pe care îi recomandăm tuturor. Personal, am ales să includ în acest top doar autori în cazul cărora am citit peste trei cărți. Astfel, să pot spune că recomand autorul și nu doar o anumită de carte de acesta. Fiind autori din sfere diferite ale literaturii nu pot face un clasament al lor. Deoarece, eu cred că nu putem compara un autor de thriller cu unul de romance spre exemplu. La finalul articolului o să vă las link-urile către articolele celorlalte fete care au scris săptămâna aceasta în Top5 Duminică.
5 autori pe care îi voi recomanda mereu
5. Cassandra Clare
Recunosc, am fost cucerită de autoare odată cu descoperirea seriei Dispozitive Infernale. Este o autoare cu un stil aparte, mi-a plăcut foarte mult modul în care îmbină sentimente și trăirile oamenilor cu partea de fantasy a cărți. De asemenea, m-a atras și ideea de a scrie mai multe serii pe același subiect dar cu acțiunea petrecându-se în epoci diferite și în locuri diferite. Încă un lucru de remarcat la Cassandra Clare este faptul că aduce în discuție o lume diferită de conceptul clasic de lume a creaturilor magice. A da, și să nu uităm faptul că pe lângă partea de fantasy autoarea aduce și un pic de sf în cărțile sale. Plus, evident, povești de iubire care ne fac să visăm cu ochii deschiși la propriul nostru vânător de umbre.
Recenzia seriei Dispozitive Infernale aici.
4. Eric Emanuel Schmitt
Între mine și domnul autor Schmitt este o relație aparte. De fiecare dată când încep o nouă carte scrisă de el mă aștept să fie ceva de-a dreptul genial, ceva care să îmi dea de foarte mult de gândit. Și, în cele mai multe cazuri până ajung la jumătatea cărții încep să mă întreb ce naiba se întâmplă. Pentru că de multe ori prima parte a cărților lui Schmitt m-a dezamăgit. Sau m-a făcut să cred că nu mai este acel autor pe care îl îndrăgeam atât de mult. Apoi am citit și restul cărți iar la final am exclamat aproape de fiecare dată uau, ce genial e omul acesta. Dacă ar fi să recomand o carte anume de el aș oscila între Oscar și Tanti Roz și Omul care vedea dincolo de chipuri. Cea de-a doua fiind chiar ultima carte pe care am citit-o și pe care o voi și recenza săptămâna următoare.
Recenzie cărții Noaptea de foc de Eric Emanuel Schmitt aici.
3.Agatha Christie
Păi cum să existe iubitor de thriller care să nu o recomande pe Agatha Christie? Nu degeaba este supranumită regina romanelor polițiste. Titlu pe care, părerea mea, și-l merită fără drept de apel. Din toate cărțile pe care le-am citit de ea nu îmi amintesc dacă a existat vreuna în care să mă prind și eu cine este criminalul. Agatha a fost chiar autoarea care mi-a redeschis dorința de a citi undeva prin clasa a7-a atunci când am găsit romanul Crima din Orient Express în podul bunicului. Ultima carte scrisă de ea pe care am citit-o a fost 10 negri mititei, roman pe care îl recomand tuturor. Părerea mea este că Zece negri mititei este una dintre cele mai bune opere ale Agathei.
2. J.K. Rowling
În caz că nu știați sunt o mare fană Harry Potter. Chiar dacă am citit, pentru prima oară, HP anul acesta. Da, am citit Harry Potter la 18 ani și ce credeți? Mi-a plăcut la nebunie. Nu îmi aduc aminte exact ce anume m-a făcut să mă apuc de această serie dar mă bucur că am făcut-o. Consider că Harry Potter este o serie fără vârstă. O poveste care poate fi citită atât de adulți cât și de copii. Trebuie să ne reamintim cu toții că, oricât de mari am crește tot timpul va exista puțină magie în viața noastră. Noi doar trebuie să ținem ochii deschiși pentru a putea vedea.
1.Colleen Hoover
Vă dați seama, să închei eu topul cu o autoare de romance? De necrezut, nu-i așa? Ei bine, Colleen Hoover a devenit anul acesta autoarea mea preferată în ceea ce privește romanele de dragoste. Iar cartea sa, Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii, va rămâne multă vreme romanul meu preferat. De ce această autoare? Pentru că romanele sale ilustrează dragostea așa cum este ea în realitate. Nu doar ca o sumă de chestii drăguțe, perfecte și colorate în roz. Deoarece dragostea nu este asa. O relație nu se construiește peste noapte și cu siguranță nu are cum să fie totul perfect de la început până la sfârșit. Colleen Hoover ne arată în romanele sale că este perfect normal ca o relație să înceapă greu, să aibă momente de cumpănă sau să fie nevoie de terapie pentru a o repara. Ne arată că oricare dintre noi pășim într-o relație cu anumite frici. Nu le putem lăsa la ușă, ele fac parte din nou. Dar, în același timp, ne arată că împreună cu persoana iubită putem depăși multe hopuri dacă suntem dispuși să muncim pentru asta.
Recenzie Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii aici.
Recenzie Slam. Din dragoste pentru Laiken aici.
Celelalte articole din Top5 Duminică:
Mihaela: https://altasitotusieu.wordpress.com/2018/09/23/5-scriitori-pe-care-i-as-invita-la-o-cafea-5-duminica/
No Comments