Recenzie Vremuri de sânge și străluciri de stele de Laini Taylor

18/09/2018

vremuri de sange si straluciri de steleTitlu: Vremuri de sânge și străluciri de stele

Autor: Laini Taylor

Număr de pagini: 461

Editura: Epica

Traducător:  Cristina Jinga

Iubitorii de romane fantasy cu siguranță au remarcat seria Născută din fum și os de Laini Taylor. O serie care aduce în prim plan creaturi magice, portaluri către o altă lume și posibilitatea reîncarnării sufletelor moarte. Debutând cu volumul care dă numele seriei, Născută din fum și os, această serie a avut un succes răsunător atât în străinătate cât și în România. Iar, numai bine, cei de la editura Epica au terminat de tradus și ultimul volum al seriei în această vară. Însă, înainte să ajungem la volumul cu numărul trei, trebuie să ne delectăm și cu întâmplările din volumul cu numărul doi. Așa că, ziua de marți îi este dedicată romanului Vremuri de sânge și străluciri de stele.

 Vremuri de sânge și străluciri de stele

În acest volum ne reîntâlnim cu personajele noastre dragi din Născută din fum și os. Karou, fata cu părul de un albastru strălucitor, a aflat în sfârșit cine este. Și-a descoperit trecutul și și-a recuperat toate amintirile. Însă, știm cu toții că unele lucruri ne fac mai bine atunci când sunt uitate. La fel a fost și în cazul lui Karou. Căci, odată reîntoarse amintirile sale, Karou se află față în față cu un adevăr copleșitor. Faptul că a iubit dușmanul, că a trădat iar acum totul a are consecințe nefaste.

Însă, nici o amintire nu se compară cu situația din prezent. Când își amintește ambele sale vieți și află că himerele care i-au fost familie sunt moarte. Ucise datorită lui Akiva. Cel pe care l-a iubit până dincolo de moarte. Situația este de-a dreptul tragică. Odată ce l-a recuperat pe cel pe care nici nu știa că l-a pierdut, Karou își pierde familia. Familia de himere care a fost mereu lângă ea și a încercat să o protejeze.

Himerele care au supraviețuit

Vremuri de sânge și străluciri de stele spune o poveste crudă. Povestea unei iubiri care a pierdut totul fără să fii primit ceva mai întâi. E povestea dragostei dintre un înger și o himeră. O dragoste care abia s-a născut pentru a fi sfâșiată în mii și mii de bucăți. Asemenea inimilor lui Akiva și Karou.

Între timp, în lumea îngerilor și a himerelor se produc adevărate masacre. Aflat la putere, conducătorul îngerilor are grijă să își trimită trupele să extermine orice copită din regatul său. Nu contează că himerele pe care aceștia le ucid nu sunt soldați ci doar simpli fermieri. Vor să radă specia lor de pe fața Pământului. Însă, ceva le stă în cale. Cineva a reușit să asasineze una din trupele trimise spre a ucide. Iar cadavrele poartă însemnele generalului himerelor. Cineva despre care se credea că este mort.

Mai presus de atât, mai multe himere apar de nicăieri. Himere despre care se credeau că erau moarte. Armata himerelor pare să renască asemenea unui pheonix. Iar întrebarea pentru care îngerii nu găsesc răspuns este cum? Cum este acest lucru posibil? Doar au văzut cum cel care ținea himerele în viața a fost ucis. Asta poate însemna că mai exista cineva cu acest talent. Întrebarea este unde se află acea persoană. Și cum de nu au știu de existența sa. Și, evident, cine este noul reanimator?

 A fost odată ca niciodată

 A fost odată ca niciodată, când un înger și un demon s-au îndrăgostit și au sperat la o lume lipsită de vărsare de sânge și păcat. Dar, aceasta nu este povestea din Vremuri de sânge și strălucire de stele. În Vremuri de sânge și străluciri de stele se spune o poveste despre trădare, comploturi și creaturi fantastice. Este vorba despre uneltiri, despre răzbunări și despre o dragoste care nu are vreun viitor. Să nu uităm totuși că dragostea este o forța impresionabilă. Acum mai rămâne de văzut doar dacă iubirea dintre un înger și un demon va putea face punte peste un război de o mie de ani.

Recenzia primului volum al seriei aici.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: