5 poze superbe care ne poartă cu gândul la toamnă// Top 5 Duminică

09/09/2018

Bună tuturor! Este prima oară când scriu pe acest blog un articol care nu are legătură cu sfera literară. Și nu vă pot spune cât de entuziasmată sunt de acest articol mai ales că nici nu am mai scris de ceva vreme altceva înafară de recenzii sau topuri de cărți. La inițiativa Anastasiei mai mulți bloggeri ne-am strâns pentru a crea Top5 Duminică. Top 5 Duminică reprezintă o serie de postări, evident în zilele de duminică, în care noi vă vom aborda diferite subiecte. În acest proiect superb mai sunt implicate și Anastasia de la Lumea văzută cu sufletul, Adelina de la The Art of Reading și Mihaela de Alta și totuși eu. Treceți pe la ele pe blog deoarece fiecare dintre ele are un stil unic de a scrie și de a vedea lucrurile.

5 poze superbe care ne poartă cu gândul la toamnă

Inițial, m-am gândit să aleg pozele pentru acest articol de pe google sau de pe instagramul unor fotografi destul de cunoscuți în mediul online. După ce am reflectat ceva la această idee mi-am dat seama că o variantă mult mai bună ar fi să aleg pozele de la 2-3 oameni pasionați de fotografie dar la început de drum. Cu atât mai mult că le cunosc personal pe aceste persoane și chiar mi se pare că reușesc să capteze niște imagini de-a dreptul superbe.

Cele mai multe dintre fotografii îi aparțin lui Flavius, un băiat în vârstă de 19 ani care este anul 1 la Universitatea din Brașov. Pozele pe care le-am ales sunt realizate anul trecut prin luna octombrie când toamna deja își intrase deplin în drepturi. De atunci îi și urmăresc contul de instagram și vă invit și pe voi să faceți același lucru dând click aici.

Sunt iremediabil îndrăgostită de peisaje pe care toamna le crează în simfonie cu natura și în special cu pădurile. Peisaje care îmi par desenate cu cea mai mare grație de maeștrii școliți la Viena și la Paris. Nu știu de ce dar asociez genul acesta de imagini cu poezia. Poezia închinată acestui anotimp mi se pare cea mai frumoasă și este printre puținele poezii cu care rezonez.

A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta. – Nichita Stănescu

Cea de-a doua persoană care a fost suficient de amabilă ca să mă lase să folosesc una dintre pozele lui este Mihai Chiriac. Actual student în anul 2 la Universitatea Politehnică din București. Chiar dacă îi știu și pe Mihai și pe Flavius de mulți ani, respectiv 5 și 16 ani, am aflat recent de acest hobby frumos pe care amândoi îl au. Și le urez din tot sufletul amândurora să continue pentru că avem atâta nevoie de oameni care văd lucrurile cu adevărat frumoase.

Ca să nu uit. Pe Mihai îl puteți urmări pe instagram accesând link-ul de aici.

Vezi, rândunelele se duc,
Se scutur frunzele de nuc,
S-aşează bruma peste vii –
De ce nu-mi vii, de ce nu-mi vii? – Mihai Eminescu

 

 Și pentru că Ana de la igphotos.a întârzie puțin cu poza pentru articol o să fiu puțin arogantă și o să pun și o poză făcută de mine. Pentru că, de ce nu? Am făcut poza aceasta anul trecut și rămâne în continuare poza mea preferată. Mai ales că, pe lângă asocierea dintre toamnă și poezie, tot timpul fac o legătură între toamnă și citit. O fi probabil pentru că toamna încep școlile, o fi din alt motiv, sincer nu știu să vă spun. Dar, întotdeauna am găsit că e ceva magic între acest anotimp ploios și cititorul ascuns sub pătură cu o carte bună și o ceașcă de ceai fierbinte.

 

 

No Comments

Leave a Reply