NETFLIX | TAG

17/07/2018

netflix

Bună tuturor! Iată, printr-o aliniere a planetelor s-a nimerit să pot răspunde și eu, în final, tag-ului primit de la Amalia alias Copila Cărților.  Apropo, mergeți la ea pe blog, este ceea ce trebuie cum s-ar zice. Prima mea reacție atunci când am văzut pe instagram că m-a provocat la un tag Netflix a fost să fac ochii mari. Cum Doamne iartă-mă fac eu un astfel de tag din moment ce eu nu folosesc Netflix? După câteva rugăciuni pentru o soluție m-am apucat să îi citesc articolul. Și am descoperit că era, defapt, un tag despre cărți. M-ai prins Amalia :)). Deci, cum nu mai este nevoie de vreo intervenție divină pentru a face față provocării primite, zic să ne apucăm de treabă.

NETFLIX | TAG

 

nascuta din fum si os1.Vizionat recent: Ultima carte pe care ai terminat-o

 Păi nu am citit eu Născută din fum și os? Ba am citit. Nu am terminat-o chiar ieri? Ba da! Am ales să citesc această carte în momentul în care a apărut volumul 3 din serie și mi-am văzut majoritatea prietenilor foarte entuziasmate. Am zis că trebuie să văd și eu despre ce este vorba. În plus, este și cartea care m-a scos din reading slump.  Născută din fum și os nu este chiar genul meu de carte datorită prezenței atât de ostentative a creaturilor magice, a hibrizilor dintre oameni și animale. Trecând de acest aspect este o carte care chiar mi-a plăcut și, evident, face parte dintr-o serie pe care o voi termina.

 

 

 

2.Cele mai bune selecții: O carte care ți-a fost recomandată cu nesaț 

Aici mă aflu în dificultate. Foarte mult chiar. Deoarece nu știu dacă să aleg o carte recomandată de Anastasia sau o carte recomandată de Adelina. Ele două fiind persoanele care îmi recomandă cel mai des cărți. Consider că mai bine vă zic de câte o carte pe care fiecare mi-a recomandat-o deoarece ambele m-au exasperat de multe ori cu fraza Trebuie neapărat să citești asta!

fata cu cercel de perla

 

Dacă de dragostea Aniei pentru a recomanda Jane Eyre am scăpat, deoarece o citisem înaintea ei, în ceea ce privește operele lui Tracy Chevalier nu am mai avut atâta baftă.  Iar, ca urmare, întreaga iarnă și o bună bucată din primăvară, prietena mea Anastasia m-a bătut la cap să citesc Fata cu cercel de perlă. A fost o carte superbă, mi-a plăcut la nebunie și o recomand și eu la rândul meu cu mare drag. De asemenea, am mai citit o carte tot de această autoare dar nu vă spun care și las să fie surpriză pentru vineri.

 

regina alba

 

De la Adelina am primit foarte multe recomandări de când ne-am împrietenit. Personal, consider că dintre toți prietenii mei cititori cu Ade sunt cea mai apropiată ca și gusturi. Mai ales că împărțim amândouă dragostea pentru ficțiunile istorice. Deci, nu e de mirare că una din cărțile cu care Adelina mi-a făcut capul calendar este o ficțiune istorică. Una, pe care în mod evident, am adorat-o! Este vorba despre Regina Albă de Philippa Gregory o ficțiune a cărei acțiune se desfășoară în perioada Războiului celor Două roze. Este deja a treia carte pe care o citesc pe acest subiect și o carte pe care o recomand la rândul meu cu foarte mult drag.

 

 

 

3.Recent adăgate: Ultima carte cumpărată

 Să ne înțelegem. Eu nu pot să cumpăr doar o carte. Este împotriva firii mele. Ce să fac cu doar o carte? Îmi ia două zile să citesc doar o carte.  Așa că eu nu pot să vă zic ultima carte cumpărată ci ultimele cărți. Iar, în acestă idee, ultimele cărți achiziționate au fost Născută din fum și os, Unde ai dispărut Bernadette și Regina Albă.

4. Popular pe Netflix: cărțile despre care toată lumea știe

trei coroane intunecate

Trei coroane întunecate de Kendare Blake. Am tot văzut poze cu această carte pe instagram, pe facebook, etc. Din curiozitate m-am apucat să o citesc și eu la rândul meu. Nu pot spune că mi-a plăcut la nebunie ci doar că a fost o lectură ok.

5.Dramă: un personaj care este un/o drama queen/king

 Unul dintre noi minte

 Ce întâmplare a adus-o pe  în viața mea nu îmi amintesc exact. Dar vai ce bine mi-a prins o prietenă ca ea. Doar ce am spus că habar nu am ce drama king să aleg și mi-a dat un reper genial. Gândește-te la cărțile pentru adolescenți. Și ce drama king mai bun poate fi decât Simon din Unul dintre noi minte de Karen M. McManus? Puțină lume se sinucide pentru atenție, nu?

 

 6.Animație: O carte cu animații pe copertă

pasarea furtunii

 Nu știu ce se înțelege exact prin animații pe copertă. Dar, voi alege Pasărea furtunii de Conn Igluden. O carte pe care mi-a recomandat-o Adelina acum ceva timp, tot o carte despre Războiul celor două roze și o carte despre care am vorbit aici

 

 

jack spintecatorul

7. „Watch it again”: O carte pe care dorești să o recitești

 

  Cartea mea favorită de vara aceasta Jake Spintecătorul. Crimele din Whitechapel. Cartea asta va rămâne mult timp în top 5 cărți geniale pe care le-am citit de-a lungul timpului. Cartea a apărut la Leda&Edge vara aceasta și este un must have pentru orice pasionat de literatura polițistă. Nu vă spun mai multe pentru că aș putea vorbi de cartea asta cât pentru o recenzie. Defapt, deja am făcut-o. Uitați recenzia ei aici. Îndrăgostiți-vă și voi de carte ca să nu fiu singura care așteaptă cu sufletul la gură continuarea.

 

 

8.Documentarii: O carte non-fiction pe care o recomanzi 

incepe cu ce nu-ti place

 

Eat that frog! Sau pe românește Începe cu ce nu-ți place! de Brian Tracy. Cartea asta este menită tuturor persoanelor care sunt adevărate catastrofe în materie de organizare ( Ania ridică mâna te rog). Pe mine m-a ajutat enorm în perioada în care eram și cu facultatea, cu recuperările medicale, cu înnotul și cu blogul. Este o cărticică micuță care va avea un impact mare dacă urmezi sfaturile din ea.

 

 

9.Acțiune și Aventură: O carte plină de acțiune

spulbera-ma

O să aleg Spulberă-mă de Tehereh Mafi. O carte pe care am citit-o de curând și mi-a lăsat o impresie plăcută. Nu atât prin acțiunea propriu zisă cât prin lumea pe care o propune. Aceasta fiind Pământul peste ceva vreme, cartea fiind o distopie. Regimul în care trăiesc viitori locuitori ai planetei este un regim totalitar, un regim asemănătorul cu comunismul din România. Pentru mai multe detalii despre carte apăsați aici.

 

10.Apariții noi: O carte care a fost sau va fi lansată și abia aștepți să o citești

calaretul de arama

Hai cu ficțiunea istorică! Călărețul de aramă de Paulina Simons apărută de curând la editura Epica. Mă uit de vreo săptămâna la cartea aceea. Abia aștept să termin #maraton3în7 pentru a mă năpusti, în mod elegant, asupra ei.

  Iar acum hai să sărbătorim că am terminat cu bine acest tag care m-a pus uneori în dificultate. Și cum sărbătorim mai bine decât cu o carte? Mă duc să port o conversație cu șoricelul Algernon!

2 Comments

 • Copila Cărților 19/07/2018 at 5:47 pm

  Lovitură sub centură la drama king!
  Ce mi-a plăcut! ❤
  Mă bucur că l-ai preluat în final! ❤

  • Poteca Luiza 19/07/2018 at 3:47 pm

   Lucrurile bune cer răbdare:)))

Leave a Reply

%d bloggers like this: