6 cărți numai bune de citit în vacanță

01/07/2018

Cred că luna iulie este una dintre favoritele mele. În primul rând pentru că este prima lună fără pic de școală și în al doilea rând pentru că sunt născută în această lună. Iar, pentru a fi și o cireașă pe tort, astăzi pe 1 iulie, am ajuns la 500 de followers pe instragram. Cum s-ar spune, semne bune luna are. Iar dacă încă nu mă urmărești pe instagram hai cu un follow aici.

Pentru a începe luna lui cuptor într-o notă ușor discordantă astăzi avem un articol plin de cărți pe care ar trebui să le citești vara aceasta. Am ales 6 cărți ce aparțin unor genuri diferite pentru a împăca pe cât mai multă lume. Avem de la cărți de dragoste  de la editurile StoriaBooks și Epica până la cărți polițiste de la editura Trei. Majoritatea sunt cărți ușor de citit, relaxante, cărți pe care sper eu că le veți îndrăgi.

1.Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover – editura Epica

Dacă ați mai vizitat blogul meu undeva prin luna mai știți deja că sunt o fană a autoarei Colleen Hoover.  Totuși, dacă ar fi să aleg o carte preferată a acesteia aș alege fără niciun dubiu pe aceasta.  Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii, prezintă dragostea în forma sa adevărată. Relația cu cel pe care îi iubești nu este deloc simplă. Nici ușoară. O relație cere în primul rând curaj. Curajul de a iubi din nou, de ați oferi sufletul în totalitate partenerului tău. Deoarece în dragoste nu se poate cu jumătăți de măsură. Nu poți să îți dăruiești doar 40 % din inimă. Ori ai curaj să te arunci cu capul înainte ori ai doar o relație. Nu și o poveste de iubire.

Personajele, Tate și Milles Archer, sunt doi tineri care se întâlnesc în cel mai nepotrivit mod cu putință. Mai precis în ziua în care Tate îl găsește pe Milles prăbușit beat în fața ușii fratelui său. Pe atunci niciunul dintre ei nu își imaginează că va veni o zi în care își vor dori din ce în ce mai mult timp în compania celuilalt. Dar, pentru asta, este nevoie ca unul dintre ei, să îi permită propriul său suflet să iubească din nou. Să își permită lui însuși să fie fericit. Să nu se mai pedepsească pentru că a furat cândva fericirea cuiva.

Pentru mai multe detalii, recenzia cărții este aici.

si daca as mai trai o data

 

2. Și dacă aș mai trăi o dată de Marc Levy – editura Trei

Păi se putea să nu aleg eu cel puțin un thriller? Nu, nu se putea. În ultimii doi ani Marc Levy și-a făcut ușor, ușor loc în topul autorilor mei preferați. Cărțile sale sunt perfecte pentru o după amiază liniștită în care vreți să vă relaxați. Ori pentru a fi puse în bagaj atunci când plecați într-un concediu. Cert este că merită citite.

Andrew Stilman, personajul principal al cărții, este un reporter de excepție de la New York Times și tocmai s-a căsătorit. În dimineața zilei de 9 iulie 2012, în timp ce făcea jogging de-a lungul răului Hudson, cineva îl atacă brutal. Își va recăpăta cunoștința, dar pe data de 9 mai 2012! Cu două luni mai devreme. Începând din acel moment Andrew pornește într-o luptă contra cronometru la finalul căruia îl așteaptă moartea. 60 de zile în care să își găsească propriul ucigaș. Va reuși oare?

 

 

3. Cuvinte în albastru intens de Cath Crowley – editura StoriaBooks

cuvinte in albastru intens

Cărțile de la StoriaBooks reprezentă una din descoperirile mele de anul acesta. Prima carte pe care am citit-o de la ei este Cuvinte în albastru intens de Cath Crowley. Este una dintre acele cărți pe care mi-am dorit nespus să o am și genul de carte pe care nu l-am putut lăsa din mână. Cum am zis și în recenzia sa, pe care o găsiți aici, Cuvinte în albastru intens este o carte pe care cititorii o vor iubi. De ce? Deoarece este o carte cu și despre ei.

Personajele principale, Rachel și Henry, sunt prieteni încă de mici. Dar, dezvăluirea sentimentelor lui Rachel pentru Henry, plus mutarea acesteia din oraș, fac ca prietenia lor să se răcească brusc. 3 ani mai târziu Rachel se întoarce iar sentimentele sale pentru Henry revin în ciuda tuturor celor întâmplate. Din păcate, acestea nu sunt reciproce.  Pe culoarele anticariatului Cărțile Urlătoare, prin scrisori ascunse în Biblioteca Scriitorilor, o poveste de dragoste cu miros de cărți vechi e pe cale să înflorească.

Povestea dintre Henry și Rachel este o poveste de dragoste modernă a unor iubitor de cărți. Genul de poveste la care mulți dintre noi visăm.

4. Ghici cine moare primul de M.J. Arlidge – editura Trei

Ghici cine moare primulCredeați că ați scăpat doar cu un thriller? Nici măcar o șansă.  Și cum se putea să fac o serie de recomandări fără să includ și seria Helen Grace de M.J. Arlidge? Simplu, nu se putea. Am primit această carte, respectiv volumul 1 al seriei, cu ocazia aniversării mele de 17 ani de la o prietenă foarte dragă căruia îi mulțumesc încă o dată pentru carte. Și îi reamintesc să îmi aducă volumul 3 înapoi mai repede.

Dacă ar fi să numesc un top al autorilor de cărți polițiste pe care îi ador pe primul loc ar fi Agatha Christie și imediat după aceasta M.J. Arlidge. Cărțile acesteia sunt captivante, te țin cu sufletul la gură, iar șansa să identifici criminalul este undeva sub 1%. În momentul de față sunt traduse în română patru cărți din serie dar, preferata mea, rămâne aceasta.

Doi ostateci. Un singur glonț. Doar unul va supraviețui. Aceasta este ideea pe care este construit întregul roman. Criminalul capturează două persoane cu o legătură specială. Suflete pereche, mamă și fiică, colegi de serviciu, femei gravide, etc. În locul în care aceștia sunt ținuți captivi se află un telefon și un pistol cu un singur glonț. Mesajul de pe telefon este clar dacă unul moare, celălalt trăiește.

 

5. Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni de Makenzi Lee – editura Leda&Edge

Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni

Iată și o noutate a lunii iunie care a apărut la țanc pentru a fi pusă în bagajele pentru concediu. Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni de Makenzi Lee este o carte care vorbește în primul rând despre cât de nedreptă poate fi judecată celorlalți. Despre ce influență are aceasta asupra noastră și cum ne poate face să ne credem chiar noi înșine buni de nimic. În plus, în majoritatea cazurilor, cei care ne judecă sunt de zeci de ori mai răi ca noi.

 A fi judecat pentru ceea ce ești, pentru sentimentele tale, pentru orientarea ta sexuală sau pentru preferințele tale este greu de suportat chiar și în zilele noastre. Așa că, imaginați-vă cât de greu este în Anglia secolelor XVIII-XIX. Dacă nu reușiți să vă imaginați cartea Ghid de vicii și virtuții este aici pentru a vă ajuta. Și, bineînțeles, pe blog se află și recenzia sa mai amplă. Click aici.

 

 

 

6. Unsprezece minute de Paulo Coelho – editura Humanitas

unsprezece minute

Rareori se întâmplă să citesc o carte împrumutată și să îmi placă atât de mult încât să îmi doresc să am și eu un exemplar al acelei cărți. Lucru care s-a întâmplat cu cartea Unsprezece minute de Coelho. Romanul Unsprezece minute este povestea Mariei, o fată dintr-un sat brazilian ale cărei prime întâlniri inocente cu dragostea o lasă cu inima frântă. La o vârstă fragedă, ea se convinge că nu va găsi niciodată dragostea adevărată. O întâlnire întâmplătoare în Rio de Janeiro o face să plece la Geneva, unde visează să găsească faimă și bogăție, dar sfârșește în stradă, ca prostituată.  Cartea Unsprezece minute este o poveste aparte, o poveste despre cunoașterea sinelui, despre sex și despre importanța dragostei în viața noastră.

 Și uite cât m-am lungit și cred că am făcut din articolul 6 cărți numai bune de citit în vacanță cel mai lung articolul de pe luizacomenteaza.eu. Ceea ce nu poate decât să mă bucure. Vă las cu aceste recomandări până marți, pe 3 iulie, când ne auzim împreuna cu 2 alte bloggerițe foarte faine în cadrul proiectului #cartevechecautrecenzortanar. Abia aștept. V-am pupat!

 

No Comments

Leave a Reply