TheCon – campanie de susținere a bloggerilor

05/06/2018

  Multă lume are impresia, complet greșită, că a te ocupa de un blog este ceva foarte ușor. Ca și cum te-ai apuca să îți scrii gândurile în word, salvezi documentul, îi dai un nume, închizi laptopul și gata. Nu zic că a avea și a întreține un blog se compară cu o operație pe creier. Dar credeți-mă că și aici e de muncă.

  A construi un blog este ceva dificil mai ales atunci când ești nou în domeniu.  Te simți ca picat din cer în timp ce îți plimbi cursorul printre temele disponibile. După ce ai ales tu acolo o temă care pare drăguță îți dai seama că nu are nici o treabă cu subiectele despre tu scrii pe blog. Apoi ajungi în punctul în care trebuie să te gândești ce anume adaugi pe pagina, unde anume le adaugi. La început probabil nici nu vei realiza ce înseamnă toate cuvintele de acolo sau la ce loc de pe pagină se referă. Și așa mai departe.

 Spre exemplu nu o dată mi s-a întâmplat ca din neatenție sau din neștiință să dublez una din paginile blogului. Sau să las necompletată o pagină esențială. Pe de altă parte mai există varianta să nu îți dai seama că blogului îi lipsește o pagină. Sau că nu ai pus unde trebuie anumite elemente. Pe scurt, o poți da în bară foarte ușor cu designul unui blog.

Contează designul unui blog? Da! Mult? Foarte mult! Am mai participat cu blogul la diferite concursuri și nu doar o dată am văzut că se puncta designul blogului. Am întrebat diferite cunoștințe sau chiar și diferiți bloggeri care mi-au spus că dacă site-ul are un aspect dezordonat nu le mai vine să citească și articolele de pe el.

Totuși, nu este cazul ca cei care îți încep un blog să se sperie. Pentru cei care nu ne-am născut învățați și nici nu are cine să ne învețe există Thecon prin

Campania de sustinere a bloggerilor

ce oferă și servicii web design.

Ce trebuie să faci pentru a avea parte de ajutorul celor de la TheCon?

Atât de simplu e. Am încercat și eu după cum vă dați seama. Și aspectul actual al blogului este meritul schimbului de mailuri pe care l-am avut cu George. Căruia îi mulțumesc pentru răbdare mai ales că am avut și ceva probleme cu laptopul și i-am răspuns cu vreo 7 zile întârziere. Blogul meu înainte să colaborez cu cei de la THECON era puțin cam harababura. Dar, în urma mai multor emailuri s-a ajuns la o ordine și o accesibilitate pe care nu le credeam posibile. Iar, tot în urma colaborării pe care am avut-o cu ei, blogul meu are acum propriul său logo. Care, arată genial. Sunt de-a dreptul uimită de un lucru, de faptul că George, un om care nu mă cunoaște deloc, a reușit să îmi creeze din prima un logo care mi se potrivește perfect.

Dacă sunteți bloggeri și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să apelați la ei. Sunt de-a dreptul geniali. Și mai ales că, nu vă costă nimic. Așa că, ce aveți de pierdut?

No Comments

Leave a Reply