Cum știți majoritatea dintre voi in perioada 30 mai – 3 iunie s-a desfășurat Bookfest – eveniment dedicat tuturor oamenilor pasionați de literatură. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Romexpo, pavilionul B2. Datorita dimensiunilor complexului Romexpo, deținătorii acestuia au putut găzdui mai multe evenimente simultan printre care unul dedicat seniorilor și altul pompelor funebre. Coincidenta nefericită dacă mă întrebați pe mine.
Ultima oara când am participat la un eveniment de asemenea amploare a fost în 2016 fiind vorba de Gaudeamus. Atunci evenimentul s-a a avut loc în pavilionul A, pavilion cu construcție circulară, și din punctul meu de vedere a fost o vraiște în privința așezării standurilor. De data această însă toate bune și frumoase, editurile organizate bine, accesul spre ele fiind destul de facil. Ce e drept m-am învârtit ceva până i-am găsit pe cei de la Storiabooks dar nu e bai.
Prima oprire am avut-o la standul celor de la Rao, aceasta fiind și prima editura mai mare cu care te întâlneai odată ce intrai în pavilion. Eu venisem cu o lista modestă de vreo 6 cărți dar, imediat ce am pus piciorul la standul celor de la Rao totul s-a dus pe apa sâmbetei ( ca tot era sâmbăta când am fost eu). De la ei am plecat cu două cărți despre care sunt destul de încântată. Aici fiind vorba de Misterul fetei din zăpadă de Danya Kukafka și Trei ani în labirint de Jay Hosking.
Editurile la standul cărora voiam neapărat să merg au fost Nemira, Leda&Edge și StoriaBooks. În opinia mea standul celor de la Nemira a fost cel mai întins dintre toate. Ce e drept, cei de la Nemira au ieșit la înaintare cu o mulțime de apariții noi anul acesta, având câteva lansări chiar cu ocazia Bookfest. Am pus ochii încă de acum câteva zile pe 2 dintre aparițiile lor: Singura Poveste de Julia Barnes și Șarpele din Essex de Sarah Perry.
Una dintre cele mai căutate apariții de anul acesta de la Nemira fost Colivia Regelui, continuarea mult îndrăgitei serii Regina Rosie. Iar, dacă sunteți curioși, vă las aici link către recenzia mea la această carte. Printre cărțile cu care am plecat de la standul lor se mai numără încă o apariție recentă și anume Rebelul Nisipurilor de Alwyn Hamilton dar și cartea Ucenicul Asasinului de Robin Hobb.
De editura Leda&Edge cred că m-am îndrăgostit odată cu seria Jocul Coroanei. Și nu puteam să ratez standul lor de la Bookfest. Mai ales că și ei au venit la acest eveniment cu câteva noutăți foarte interesante. Cel mai mult ma interesa cartea Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel de Kerri Maniscalco. Până acum am parcurs doar vreo 130 dar sper să o termin până vineri și să vă prezint și vouă recenzia sa.
Înafară de Jack Spintecătorul de la standul celor de la Leda&Edge am mai ales câteva cărți pe care pusesem ochii chiar dinainte de Bookfest. Și anume Ghid de vicii și virtuții pentru gentlemeni de Mackenzi Lee și Spulberă-mă de Tahereh Mafi. La acestea se adaugă și o carte luată sub impulsul momentul și anume Ascensiunea de Rebecca Ross.
Vă spuneam la începutul articolului despre cei de la StoriaBooks. După ce m-am învârtit tot ca să găsesc standul lor am realizat că trecusem pe lângă el de cel puțin două ori de-a lungul zilei. De la StoriaBooks îmi doream de ceva vreme cartea Graffiti Moon de Catch Crowley. La aceasta s-a mai adăugat și Spune-mi dacă zâmbești de Eric Lindstorm.
Editura Art a avut un stand aparte anul acesta. Mie personal totul îmi semăna cu un castel în care sunt ținute niște comori nemăsurate și anume cărțile. Comorile pe care am pus gheruțele eu sunt Flori pentru Algernon de Daniel Keyes și Culoarea Purpurie de Alice Walker. Nu am putut să nu arunc un ochi și la cei de la editura Humanitas mai ales că aveau pe rafturi noutăți de la doi dintre autorii mei preferați și anume Băiatul cel nou de Tracy Chevalier și Omul care vedea dincolo de chipuri de Eric- Emmanuel Schmitt.
Aleea cu licurici de Kristin Hannah de la editura Litera a întregit lista alături de Unul dintre noi minte de Karen M. McManus de la Herg Benet.
Evindent, nu se putea să plec fără o carte despre istorie. Iar pentru acest gen de cărți cei de la Corint sunt preferații mei. Cartea aleasă fiind Rudolf de Habsburg și secretele de la Mayerling de Jeans Des Cars.
Un lucru demn de menționat legat de Bookfest este faptul că ajută bookbloggeri sau bookvloggeri să se întâlnească și să comunice unii cu alții. Eu am profitat de ocazie ca să mă întâlnesc cu Adelina Traicu de la Bibliomaniac.
Acesta a fost articolul dragii mei, poate fi considerat atât o impresie despre Bookfest și noutățile apărute cât și un Bookhaul Bookfest. Important este faptul că fiecare dintre cărțile menționate mai sus va primi o recenzie aici pe blog. Prima dintre cele care vor urma va fi, după cum v-am promis, cea a cărții Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel.
3 Comments
Ania e mândră de tine şi invidioasă în acelaşi timp pentru că ai luat cărți de la autori preferați ai tăi şi ai mei❤🙈 BRAVO, LIZUCA!💚💚💚
Ania draga, iti voi trimite recenziile inainte chiar
Oh, ce onorată sunt❤ !