Uncategorized

Despre favoritele lunii martie

Ne aflăm la finalul lunii martie. Prima lună de primăvară care s-a dovedit a fi luna bonus de iarnă. Astfel, majoritatea timpului mi l-am petrecut ascunsă sub o pătură incredibil de pufoasă, cu un termos plin de ceai și un teanc irezistibil de cărți. Și cum beam eu ceaiul m-am gândit că ar fi interesant ca la final de lună să vă spun și vouă ce mi s-a părut mie mai interesant, mai demn de citit, cu alte cuvinte să vă spun despre lucrurile mele favorite din martie. Deoarece nu am plecat mai pe nicăieri nu am foarte multe lucruri din afara sferei cărților să vă povestesc dar promit că în viitor o să stau mai bine.

M-am gândit să încep cu  lucrurile dinafară temei cărți deoarece sunt doar două. Astfel, termin repede cu ele și ne putem ocupa mai pe îndelete de lucrurile care fac obiectul conversației noastre obișnuite.

 1. Filmul Darkest Hour

 

Ce e drept am o slăbiciune pentru filmele și cărțile cu caracter istoric. Cei care mă urmați de la începutul blogului meu luizapotecă.blog probabil știți deja asta. Iar dacă nu, aflați acum.  Acest film are la bază întâmplări reale petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în perioada în care Churchill era prim-ministrul al Imperiului Britanic. Cu  Gary Oldman  în rolul principal, filmul prezintă perioada neagră dintre căderea Franței (iunie 1940) și invazia Uniunii Sovietice (iunie 1941). Perioadă în timpul căreia Imperiul Britanic era singur împotriva Puterilor Axei din Europa.

Filmul este realizat excepțional, și într-adevăr, are acel ceva care te face să uiți că pe ecran se află niște actori și nu personajele în persoană.

   2. Serialul Lie to me

Da, da, este un serial vechi de prin 2009. Totuși eu îl găsesc foarte interesant. Grupul Lightman este o companie care se ocupă cu… minciunile. Aceștia citesc oamenii și micro expresiile lor pentru a afla dacă spun sau nu adevărul. Această preocupare a companiei  generează și anchetarea multor cazuri aparținând poliției, FBI-ului sau CIA. Ceea ce este cu adevărat savuros la acest serial este profesorul Lightman, omul care a descoperit micro expresiile. Prin între o fostă nevastă, o mulțime de cazuri și fiica sa adolescentă, Lightman se consideră mai presus de toate și de multe ori acționează opus regulilor. Nu doar odată minte FBI, se folosește de relațiile sale să scape de probleme sau chiar de proprii angajați pentru a-l acoperi. Serialul are, din nefericire, doar 3 sezoane și momentan sunt la începutul celui de-al treilea.

Și evident, acum ajungem la categoria cărți, o categorie ceva mai stufoasă față de cea a serialelor sau a filmelor. ”Problemă” pe care, sinceră să fiu, nu prea am de gând să o remediez. De-a lungul acestei luni cu vreme instabilă am citit 8 cărți dintre care vreau să vă vorbesc de 3. Prima este:

 3. Cartea Colivia Regelui de Victoria Aveyard

Colivia Regelui este volumul cu numărul trei din Seria Regina Roșie, este o carte tip fantasy pe care majoritatea adolescenților am așteptat-o cu sufletul la gură. Mulțumim editurii Nemira pentru faptul că a ajuns și la noi cartea. Nu vreau să mă lungesc cu vorbitul despre această carte dar, pentru cei curioși, vă las link-ul cu recenzia ei aici.

4. Șoareci și oameni de John Steinbeck

Iar, o carte care mi-a plăcut foarte mult. O carte micuță, numai bună de băgat în poșetă. Lectura sa nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 zile în cazul cititorilor neexperimentați. O carte premiată cu Premiul Nobel Pentru Literatură. Ceea ce este cel mai interesant la această carte este faptul că deșii este un clasic al secolului trecut, problemele evidențiate în ea sunt cât se poate de actuale. Din nou, pentru cei interesați, recenzia sa este aici.

5. Fata cu cercel de perlă de Tracy Chevalier

Pentru cei care încă nu s-au prins că toate cărțile pe care le-am inclus la favorite sunt și recenzate las link-ul de la recenzia acestei cărți aici.  Fata cu cercel de perlă este o carte, puțin spus superbă. Sunt două lucruri care îmi plac nespus la ea. Primul este că este o carte scrisă pentru a țese o poveste în jurul unui tablou. Iar, al doilea, este faptul că această carte spune în același timp două povești. Spune odată povestea tinerei Griet, o poveste despre o fată care devine slujnică iar la finalul operei se căsătorește. Și altă poveste despre faptul că dragostea și fericirea nu merg întotdeauna împreună.  A da, era să uit. Mulțumesc, din nou, Anastasia!

Și cam asta e tot. Tragem linie, însumăm și ne ies 5 lucruri favorite în luna martie. Trag nădejde că luna viitor vin cu mai multe și mai diverse. Până atunci nu uitați să vă abonați prin email pentru a nu pierde vreun articol.

1 comentariu

  1. […] lunii  martie vă povesteam de un astfel de film așa că dacă sunteți curioși vă las link aici. Dacă în ceea ce privește filmele nu am văzut foarte multe ( eu nefiind de fel o împătimită […]

Lasă un răspuns

S-ar putea să-ți placă și...

%d blogeri au apreciat: